ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Λατρεύοντας τον Σαρκοζί!



του Σταύρου Θεοδωράκη
Την περιπέτεια που ζουν οι τσιγγάνοι στην Γαλλία την γνωρίζετε. Ο Νικολά Σαρκοζί αποφάσισε να απελάσει με συνοπτικές διαδικασίες τους Ρομ που έχουν μπει στη χώρα του από την Ρουμανία και τη Βουλγαρία (Ρομ είναι η επίσημη Ευρωπαϊκή ονομασία των Τσιγγάνων και των γύφτων). Οι απελάσεις έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της Γαλλίας. Τα περισσότερα κόμματα και οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν τον Σαρκοζί ότι δείχνει υπέρμετρη σκληρότητα στην αντιμετώπιση των Ρομ. Παρακολουθώντας λοιπόν, την σχετική ειδησεογραφία, «έπεσα» πάνω σε ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο της εφημερίδας «Τα Νέα» . Η δημοσιογράφος Νατάσα Μπαστέα αναφέρεται στις προσπάθειες του Σαρκοζί να ανεβάσει τη δημοτικότητά του «διώκοντας» από την μία τους Ρομ» και στηρίζοντας ταυτόχρονα την παγκόσμια καμπάνια για την Ιρανή Σακινέχ που έχει καταδικασθεί σε θάνατο δια λιθοβολισμού.

Ούτε και εγώ δεν ξέρω πώς παρασύρθηκα και συνέχισα να διαβάζω τις απόψεις των χρηστών μετά το τέλος του κειμένου. Το πρώτο σχόλιο το διάβασα δυο φορές για να πεισθώ ότι όντως εκθείαζε τον Σαρκοζί. Το ίδιο και το δεύτερο. Τo ίδιο και το τρίτο. Τα υπόλοιπα τα διέτρεξα πιο γρήγορα. Και τελικά διάβασα δέκα σχόλια στη σειρά, που επαινούσαν τον Σαρκοζί (και έβριζαν τους Ρομ). Ναι! Δέκα σχόλια στη σειρά! Και που; Όχι στο σάιτ μιας περιθωριακής οργάνωσης. Αλλά στην ιστοσελίδα της μεγαλύτερης ελληνικής εφημερίδας. Δεν θέλω να πω τα ίδια και τα ίδια. Ότι η κρίση κάνει τους ανθρώπους να μην νοιάζονται για τα δικαιώματα των άλλων ανθρώπων. Ότι ο φόβος γεννάει ρατσισμό. Ότι στο Ίντερνετ οι άνθρωποι - με την βοήθεια της ανωνυμίας - βγάζουν τα ταπεινά τους ένστικτά. Ότι οι προκαταλήψεις στη χώρα μας νικούν συχνά τη λογική… Θέλω μόνο να διαβάσετε τα σχόλια – τα παραθέτω χωρίς καμία παρέμβαση στη συνέχεια – να τα διαβάσετε έστω και βιαστικά και μετά να οραματισθείτε το μέλλον μας.

«Εύγε και πάλι εύγε...Μπράβο στο Νικολά και στον Υπουργό του.
Εμείς έχουμε εδώ τον γιωργάκη και τον μιχαλάκη (χρυσοχοίδη) οι οποίοι είναι οι άγιοι προστάτες του κάθε λαθρομετανάστη και παράνομου.
ΓΙΑΝΝΗΣ Μ. 26/8/2010 11:04

Άλλο το να απελάσεις ανθρώπους που αφενός δεν μπορούν να ακολουθήσουν τον γαλλικό τρόπο ζωής και αφετέρου προκαλούν με τις ακραίες συμπεριφορές τους που καταλήγουν σε παραβατικότητα και άλλο να αντιτίθεσαι σε ένα νόμο που έρχεται από τα βάθη του σκοταδισμού , που προκαλεί με την ωμότητά του το σύνολο των κατοίκων των πολτιτισμένων κρατών. Μωρέ όσο περνάει ο καιρός συμφωνώ όλο και περισσότερο με την πολιτική του Σαρκοζι. Τυχεροί οι Γάλλοι , άτυχοι εμείς.
ΠΙΣΤΙΑΝΟΣ 26/8/2010 01:02

Σωστος ο Σαρκοζυ. Αλλο πραγμα να προσπαθεις να διορθωσεις μια αδικια (θανατος δια λιθοβολισμου στο μεσσαιωνικο ισλαμ μιας γυναικας) και αλλο να πρεπει να ανεχτεις τον καθε παρανομο, βρωμιαρη και περιθωριακο που σου κανει το ''σπιτι'' σκατα γιατι ειναι ο ιδιος ''σκατα''! Δυστυχως εμεις εδω αντι για τον Σαρκοζυ εχουμε τον ΓΑΠ ο οποιος αντι να προσπαθει να καθαρισει την Ελλαδα απο τους εγκληματιες αλβανους και τα μιλιουνια τους πακιστανους λαθρομεταναστες, προσπαθει να κανει ολη την ελλαδα ενα ατελειωτο Πασοκισταν, βρωμερο και τρισαθλιο οπως ακριβως εχει καταντησει το κεντρο της Αθηνας και σαν καρκινος εξαπλωνεται και στην υπολοιπη Ελλαδα.
SPYROS 25/8/2010 17:43

ο σαρκοζι ειναι μαγκας και πατριωτης οχι σαν και εδω με τους εγκαθετους ανικανους πασοκονεοδημοκρατες
γιωργος 25/8/2010 17:13

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο Σαρκοζί για την πρωτοβουλία του να απαλλάξει την πατρίδα του από τους λαθρομετανάστες! Άντε και στα δικά μας!
Anti 25/8/2010 15:52

Για τους τσιγγάνους, μπράβο στον Σαρκοζί ! Πείτε μου αριθμό τραπεζικού λογαριασμού να του κάνω μία δωρέα ένα τεράστιο ποσό ως υποστήριξη ! Θέλω να φύγουν και οι αλλοδαποί και τσιγγάνοι γύφτοι από την Ελλάδα ! Για την Σακινέχ, ουδέν σχόλιον.
Θάνος 25/8/2010 12:43

Ο κ. Σαρκοζι ΔΕΝ λιθοβολει τους (Β)Ρομά οπως λανθασμένα γράφετε.Απλως ξεβρωμίζει την χωρα του απο ατομα που δεν θέλουν να εργαστούν για το αναγκαία, είναι βάρος στην κοινωνία, ζούν (στην καλύτερη περίπτωση) απο επαιτεία ή (το χειρότερο από) εγκληματικότητα και οι οποίοι οπου εγκατασταθούν προκαλουν δυσωδεια με τον τρόπο ζωής που έχουν διαλέξη να ζούν. Οι φερόμενοι ως αντιρατσιστές έχουν υπ όψιν τους πόσο ρατσιστές είναι οι (Β)Ρομά.Ξέρουν με τι επίθετα μας αποκαλούν;Θα εδέχοντο να ζήσουν δίπλα σ΄έναν (σ)καταυλισμό τους;;.
Ι.Βενετής 25/8/2010 11:43

Μπραβο Νικολα!!!!τολμησες να διωξεις αυτους που δεν αφομιωνονται με τη χωρα σου!! Ετσι πρεπει οι επισκεπτες θα πρεπει να σεβονται τους κανονες ενος κρατους και οποιος δεν υπακουει να γυριζει στη χωρα του. Φαινεται οτι αγαπας τη χωρα σου οχι σαν το Τζεφρυ που αντι να διωξει τη σαβουρα βαζει και αλλη μεσα και τους δινει και ιθαγενεια με σκοπο να τον ψιφησουν!!!! Βεβαια και αυτος αλλοδαπος ειναι και προσπαθει με νυχια και με δοντια να καταστρεψει τη χωρα και μολις το πετυχει θα παρει τα 2.5 ΔΙΣ που πηρε για τον αφανισμο τησ και θα φυγει!! Οι ξενοι ομως θα μεινουν μεχρι να μην υπαρχει τιποτα ελληνικο στην Ελλαδα. Βλεπεται τη διαφορα Τζεφρυ Σαρκοζι;;;
Μπραβο Νικολα 25/8/2010 11:02
Τέλειος ο Νικολά......
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 25/8/2010 09:36

Οι αντιδράσεις είναι από κάτι λαμόγια αριστεροκουλτουριάρηδες ψευτοεπαναστάτες τύπου Μπεντίτ. Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού είναι με το Σαρκοζί σε αυτό το θέμα. Και πως να μην είναι άλλωστε! Κανείς δε χωνεύει τους γύφτους!
GOLDEN BOY 25/8/2010 09:34».                                                                                                          Υ.Γ.:ΤΡΟΜΑΞΕ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ.ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ                                                                                                                         ΠΗΓΗ:www.protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: