ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Με 0,9 της μονάδας πέρασε μαθητής στα ΤΕΙ.Πλήρωνε μαλάκα πατέρα να στείλεις τον κοπρίτη σου να σπουδάσει.Ούτε το όνομα του δεν ήξερε να γράψει.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΤΕΧΝΗ ,ΝΑ ΦΑΕΙ ΨΩΜΑΚΙ...ΜΑΛΑΚΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΑΦΗΣΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ....ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ 600 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ.ΟΥΣΤ ΑΧΡΗΣΤΟΙ!!
Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις και τα γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα Λύκεια.

Η μεγάλη πτώση των βάσεων, κυρίως στα ΤΕΙ, λόγω της κατάργησης της βάσης του 10 είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των φετινών αποτελεσμάτων, όπως επίσης η μεταστροφή των υποψηφίων από την προτίμηση των Παιδαγωγικών Τμημάτων. Σε άνοδο βρίσκονται τα τμήματα και οι σχολές που έχουν σχέση με τους τομείς περί την οικονομία, ενώ σταθερές εμφανίζονται οι Νομικές Σχολές και με μικρές αυξομειώσεις οι Ιατρικές. Γενικότερα, εκτιμάται από τους εκπαιδευτικούς ότι οι υποψήφιοι προτίμησαν σε μεγάλο ποσοστό τμήματα και σχολές, που βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΟΜΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΛΛΟΥ...ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΟΙ[ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ] ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.
ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝ.ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ.ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ,ΑΦΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΡΑ.
ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΤΑΞΙΚΗ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ.
Όσον αφορά τη μεγάλη πτώση των βάσεων, που είχε αποτέλεσμα να εισάγονται υποψήφιοι με πολύ χαμηλές βαθμολογίες, ο κ. Πανάρετος τόνισε, ότι περίπου το 90% των παιδιών έχουν μια θέση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και απομένει πλέον στα ιδρύματα, να τους δώσουν τα εφόδια που χρειάζονται. Τόνισε όμως ιδιαίτερα, ότι το φαινόμενο αυτό οφείλεται και στο γεγονός, ότι λείπει μια ενδιάμεση μεταλυκειακή βαθμίδα στον τόπο μας.

Η κ. Διαμαντοπούλου σχετικά είπε ότι, διαμορφώνονται συνθήκες ελεύθερης πρόσβασης σε ορισμένα τμήματα και ζήτησε, να μην έχουμε υποκριτική αντιμετώπιση στο θέμα, δεδομένου ότι πολλοί μαθητές που ήταν κάτω από τη βάση, έβγαιναν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και επέστρεφαν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: