ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΙ Ο ΔΟΛ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΙΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ...

Μετανάστης ψηφοφόρος

Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΖΑΝΑΚΗ tzanakis@dolnet.gr


ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Γ. Ραγκούσης θα αρκούσαν για να πεισθεί και ο πλέον κακοπροαίρετος: ακόμα κι αν σπεύσουν όλοι οι μετανάστες να κάνουν αίτηση για να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές, θα αντιπροσωπεύουν το 1,13% των ψηφοφόρων στη Νομαρχία της Αθήνας.

Σε όλες τις άλλες περιοχές, το σχετικό ποσοστό αρχίζει από το μηδέν και έχει δίπλα δύο δεκαδικά. Ποιος λοιπόν μπορεί να πιστέψει ότι το ΠΑΣΟΚ το κάνει για να επηρεάσει τα αποτελέσματα;

Το πιστεύουν, λέει, οι νεοδημοκράτες. Και ζητούν από την κυβέρνηση να μην ψηφίσουν οι άνθρωποι σε αυτές τις εκλογές, αλλά στις επόμενες και βλέπουμε. Σωστά- ποιος ζει και ποιος πεθαίνει σε πέντε χρόνια... Κι ας ζουν οι μετανάστες για χρόνια και χρόνια στη χώρα μας. Κι ας μην μπορούμε πια να ζήσουμε τη ζωή μας χωρίς αυτούς- ρωτήστε τις οικογένειες που έχουν κάποιον ανήμπορο. Κι ας σπουδάζουν τα παιδιά τους δίπλα στα δικά μας. Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι τα δικαιώματα που κέρδισαν οι δικοί μας μετανάστες στις δεκαετίες του ΄60 και του ΄70 είναι ανεδαφικά για την Ελλάδα του 2010.

Γνωρίζουν ότι σε πολλά από τα νησιά μας- κοσμικά και μη- τα σχολεία υπάρχουν ακόμα χάρη στα παιδιά των μεταναστών; Γνωρίζουν ότι ολόκληρες περιοχές έχουν ακόμακάποια- ζωή χάρη στους ανθρώπους αυτούς; Και εμείς θα τους απαγορεύσουμε να έχουν λόγο για το τι συμβαίνει στην πόλη ή το χωριό τους;

Κομψοί αποκλεισμοί
ΜΕ ΚΟΜΨΕΣ διατυπώσεις και σεμνά χαμόγελα, η αξιωματική αντιπολίτευση επαναφέρει στη συλλογική μνήμη την πολιτική των αποκλεισμένων που εφαρμόσθηκε για τους ανθρώπους της Αριστεράς στις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60. Μόνον που οι σημερινοί αποκλεισμένοι είναι και δεξιοί και αριστεροί και ό,τι άλλο θέλετε- απλώς έτυχε να γεννηθούν αλλού.

Βέβαια, η ρύθμιση του κ. Ραγκούση δεν είναι δημοφιλής. Επιβιώνουμεή προσπαθούμε, τέλος πάντων- εν μέσω μίας μεγάλης οικονομικής κρίσης. Και ίσως το εκλογικό κόστος για το ΠΑΣΟΚ να είναι σημαντικό.

Όμως, είναι μία ρύθμιση αυτονόητη που μεγαλώνει την κοινωνία μας και πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: