ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Γιορτή των Γραμμάτων - Δελτίο τύπου


Στις 30 Ιανουαρίου του 2010 ολοκληρώθηκε με τη «Γιορτή των Γραμμάτων» ο κύκλος του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου.Στη Γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο Εντευκτήριο της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, δόθηκαν τα βραβεία στους νικητές του διαγωνισμού, που στις 13 Μαρτίου του 2009 είχε προκηρυχθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μετά από πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Π.Ο.Ε. και του Ερευνητικού Κέντρου του «Αγ.Γεωργίου Περιστερεώτα».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής αξιολόγησης των συμμετοχών, ομότιμο καθηγητή Ευστάθιο Πελαγίδη, η επιλογή των καλύτερων μεταξύ αυτών ήταν μία ιδιαίτερα δύσκολη και ταυτόχρονα συγκινητική διαδικασία.
Ο κύριος Πελαγίδης στη σύντομη ομιλία του τόνισε:
«Ευχαριστούμε την Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας, που μας έδωσε την ευκαιρία ν’ αντικρίσουμε πρώτοι εμείς τις ζωγραφιές και τις εκθέσεις των μαθητών του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού. Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για την ιστορία των Ελλήνων του Πόντου».
Την σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Π.Ο.Ε. και του Ερευνητικού Κέντρου του Αγ. Γεώργιου Περιστερεώτα επισήμανε και ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε. καθηγητής Γεώργιος Παρχαρίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Η πρωτοβουλία αυτή μας κάνει πιο αισιόδοξους, γιατί ανοίγει νέους δρόμους προς την κατάκτηση των στόχων του ποντιακού ελληνισμού».
Ο συντονιστής της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας της Π.Ο.Ε. και υπεύθυνος του Ερευνητικού Κέντρου του «Αγ. Γεωργίου Περιστερεώτα» Θεοδόσιος Κυριακίδης στο χαιρετισμό του ανέφερε:
«Τα μέλη της νεολαίας αισθάνονται καθήκον τους να προωθούν μέσω των δράσεών τους θέματα μεγάλης σπουδαιότητας όπως είναι η Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού και τη συρροή των συμμετοχών στα γραφεία της Ομοσπονδίας αισθανθήκαμε όλοι συγκινημένοι και ταυτόχρονα περήφανοι για την επίτευξη του στόχου μας, ν’ αναδείξουμε δηλαδή την ιστορία των Ελλήνων του Πόντου και να ευαισθητοποιήσουμε δημιουργικά τους μαθητές των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσα από τον προβληματισμό, την αναζήτηση και την έρευνα.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο γεγονός της ίδρυσης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας πριν από μερικά χρόνια λέγοντας χαρακτηριστικά πως μέσα από αυτό το φορέα που ένωσε τα σωματεία του ποντιακού χώρου μπορούμε να πραγματοποιούμε τέτοιες δραστηριότητες και να πετυχαίνουμε τους στόχους μας».
Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας θέλοντας να κοινοποιήσει τα αποτελέσματα του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου εξέδωσε τις βραβευμένες συμμετοχές σε ένα μικρό λεύκωμα, το οποίο διατέθηκε δωρεάν σε όλους όσους παρευρίσκονταν στην εκδήλωση.
Κατά τη διάρκεια της Γιορτής των Γραμμάτων τα μέλη της Σ.Ε.Ν. ανακοίνωσαν την προκήρυξη και του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου ο οποίος ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη με καταλυτική ημερομηνία παράδοσης των εργασιών την 30η Ιουνίου και δήλωσαν πως στόχος τους είναι να γίνει πλέον ο αυτός ο διαγωνισμός θεσμός για το Υπουργείο Παιδείας.
Περισσότερες φωτογραφίες στο http://www.neolaia.poe.org.gr/default.aspx?pageid=205

Δεν υπάρχουν σχόλια: