ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ "ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ" ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...


Καρτοκινητά από τη Λετονία, το Πακιστάν και την Ινδία εισβάλλουν το τελευταίο διάστημα μαζικά στην Αθήνα. Τα φέρνουν μαζί τους οι μετανάστες που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα, οπότε δεν μπορούν να δηλώσουν τα καρτοκινητά ελληνικών εταιρειών που χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα.

Τα πρώτα δείγματα εισαγωγής καρτοκινητών έχουν ήδη εντοπίσει οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, που διαπιστώνουν ότι τα δίκτυά τους εξυπηρετούν (μέσω περιαγωγής) καρτοκινητά από χώρες που δεν εξυπηρετούσαν ποτέ μέχρι τώρα!

Η άνθηση μιας παράλληλης αγοράς καρτοκινητών από τρίτες χώρες άρχισε σχετικά νωρίς, καθώς η διαδικασία ταυτοποίησης των περίπου 13 εκατ. ελληνικών καρτοκινητών άρχισε μόλις πρόσφατα, ενώ η σχετική προθεσμία για τη δήλωσή τους εκπνέει στις 30 Ιουλίου.

Το κόστος εισαγωγής καρτοκινητών από χώρες του εξωτερικού στις οποίες δεν ισχύει το μέτρο της ταυτοποίησης κυμαίνεται μεταξύ 30-40 ευρώ. Την τιμή διαμορφώνουν οι κάρτες SΙΜ, αλλά και ο χρόνος ανανέωσης της ομιλίας που διαθέτουν.

Αυτό αποκάλυψε χτες ο διευθύνων σύμβουλος της CosmΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, σε ημερίδα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) για την επικοινωνία και την τεχνολογία. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ουσιαστικά δεν πρόκειται για κάτι παράνομο, δεδομένου ότι η εισαγωγή κινητών δεν απαγορεύεται. «Εξ αρχής είχαμε μιλήσει για τον κίνδυνο δημιουργίας μιας μαύρης αγοράς», λέει ο κ. Τσαμάζ και συμπληρώνει: «Ωστόσο, αυτό που ήδη διαπιστώνουμε ότι γίνεται, είναι οι νόμιμες εισαγωγές καρτών, συσκευών αλλά και “αεροχρόνου” για ομιλία από καρτοκινητά, τα οποία εισάγονται στην Ελλάδα νομότυπα και στη συνέχεια πωλούνται σε οποιονδήποτε».

Δεν μπορούν να ελεγχθούν

Τα καρτοκινητά αυτά δεν μπορούν να ελεγχθούν ούτε με εισαγγελική παραγγελία, λέει ο κ. Τσαμάζ, καθώς δεν έχουν ελληνικούς αριθμούς και οι χρήστες τους είναι άγνωστοι.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας «βιομηχανίας» πλαστών εγγράφων, καθώς οι υπάλληλοι των εταιρειών δεν είναι σε θέση να ελέγξουν την εγκυρότητα των πιστοποιητικών που προσκομίζουν οι συνδρομητές.
(www.tanea.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: