ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Συγκίνηση στο μνημόσυνο των 21 νεκρών της «Θύρας 7» 29 χρόνια μετά...

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το μνημόσυνο των θυμάτων της «Θύρας 7».

Σύσσωμη η οικογένεια του... Ολυμπιακού τίμησε την μνήμη των 21 «ερυθρόλευκων» φιλάθλων που έχασαν τη ζωή τους πριν από 29 χρόνια στον αγώνα Ολυμπιακός - ΑΕΚ στις 08/02/1981.Στο μνημόσυνο παρευρέθηκαν ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, αθλητές από όλα τα τμήματα του συλλόγου, καθώς και οι Πέτρος Μαντούβαλος (Βουλευτής Α' Πειραιώς και νήσων), Στέλιος Μπρατσόλης (πρόεδρος ΕΠΣ Πειραιά), Παναγιώτης Φασούλας (δήμαρχος Πειραιά), Σάββας Θεοδωρίδης και φυσικά χιλιάδες φίλαθλοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι κρατούσαν πανό που έγραφαν «Αδέρφια ζείτε», ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα ήταν το «Αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε».

Η Λόλα Νταϊφά, η οποία έχει σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων, υπογράμμισε στην ομιλία της: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τις οικογένειες των θυμάτων στη μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού. Ήταν μία ημέρα με μεγάλες αντιφάσεις. Από τη μία η σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού μας και από την άλλη η εκατόμβη που χάθηκαν τόσα παιδιά.

»Ο χρόνος τσακίζει τις ψυχές των οικογενειών που νιώθουν ακόμα τον χαμό των παιδιών τους. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος και προχωράμε όλοι μαζί. Οι χαρές είναι πιο μεγάλες, όταν έρχονται μετά από δύσκολες καταστάσεις. Όλοι έχουμε την υποχρέωση απέναντι σε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους να στηρίζουμε τον Ολυμπιακό στα δύσκολα'.

Στη συνέχεια, ο Βασίλης Παππάς που γράφει κάθε χρόνο ένα ποίημα στη μνήμη των θυμάτων πήρε τον λόγο και απήγγειλε ένα νέο ποίημα για τα θύματα.

Εκεί που κυριολεκτικά ρίγησαν καρδιές ήταν όταν ο κ. Ηρακλής, ο ταξιτζής που μετέφερε πολλά από τα παιδιά στο νοσοκομείο, έδωσε τη αιματοβαμμένη σημαία που κρατούσε ο 14χρονος Παναγιώτης Τουμανίδης στην μητέρα του, η οποία ξέσπασε σε λυγμούς. Η σημαία θα φυλαχθεί στο μουσείο του Ολυμπιακού και φυσικά, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η όλη σκηνή προκάλεσε συγκινησιασιακή φόρτιση.

Αναλυτικά τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας:

Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών)
Κώστας Σκλαβούνης (16)
Ηλίας Παναγούλης (17)
Γεράσιμος Αμίτσης (18, οπαδός της ΑΕΚ)
Γιάννης Κανελλόπουλος (18)
Σπύρος Λεωνιδάκης (18)
Γιάννης Σπηλιόπουλος (19)
Νίκος Φίλος (19)
Γιάννης Διαλυνάς (20)
Βασίλης Μάχας (20)
Ευστράτιος Πούπος (20)
Μιχάλης Κωστόπουλος (21)
Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23)
Σπύρος Ανδριώτης (24)
Κώστας Καρανικόλας (26)
Μιχάλης Μάρκου (27)
Κώστας Μπίλας (28 ετών)
Αναστάσιος Πιτσόλης (30)
Αντώνης Κουρουπάκης (34)
Χρήστος Χατζηγεωργίου (34)
Δημήτριος Αδαμόπουλος (40)

Δεν υπάρχουν σχόλια: