ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Οι παράνομοι έποικοι είναι εδώ για να αποτελειώσουν την Ελλάδα!

Διασπορά του εγκλήματος στους περισσότερους νομούς της Ελλάδας μαρτυρούν τα στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας ανά νομό για το 2009 που δημοσίευσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Πέραν της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, επιδείνωση των δεικτών παρατηρείται σε νομούς της περιφέρειας, όπως για παράδειγμα στους νομούς Ηλείας, Ημαθίας, Κοζάνης, Κυκλάδων. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, σταθερά ανοδική είναι η τάση για τα εγκλήματα «κατά ιδιοκτησίας» όπως κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες. Στην Αττική συγκεκριμένα, η αύξηση των ληστειών είναι της τάξης του 43,9% και στη Θεσσαλονίκη 36,7%. Ακόμα μεγαλύτερη είναι όμως η ποσοστιαία αύξηση του αριθμού των ληστειών στους νομούς, για παράδειγμα, Λάρισας (166%) ή Λακωνίας (150%) παρότι βέβαια η διαφορά, σε απόλυτα νούμερα, ανάμεσα στον αριθμό ληστειών σε Αττική και Λάρισα είναι χαώδης (3.625 στην Αττική έναντι μόλις 24 στη Λάρισα).

Οξυμένο είναι το πρόβλημα και σε όμορους στην πρωτεύουσα νομούς, όπου ό,τι σπείρες κακοποιών με έδρα την Αττική φαίνεται να επεκτείνουν τη δράση τους. Σε αυτή την κατηγορία συγκαταλέγονται η Κόρινθος, η Εύβοια, η Βοιωτία.
Στον νομό Βοιωτίας οι ένοπλες ληστείες αυξήθηκαν το 2009 κατά 60%, οι κλοπές και διαρρήξεις κατά 12%. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η επιδείνωση των δεικτών εγκλήματος στην Εύβοια, όπου διαπιστώνεται 98,7% αύξηση σε κλοπές και διαρρήξεις και 105,2% αύξηση του αριθμού των ένοπλων ληστειών. Προβληματική είναι η εικόνα και στα μεγάλα αστικά κέντρα της περιφέρειας, όπως η Πάτρα και το Ηράκλειο. Στον νομό Αχαΐας για παράδειγμα ο αριθμός των ληστειών το 2009 αυξήθηκε σε 67 από 35 το 2008 και οι κλοπές δικύκλων και αυτοκινήτων ανήλθαν το 2009 στις 918 έναντι 629. Παρόμοια η εικόνα και στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου το 2009 σημειώθηκαν περισσότερες από 1.100 διαρρήξεις και κλοπές, 987 κλοπές μοτοσικλετών και αυτοκινήτων και 45 ένοπλες ληστείες. Στο Ηράκλειο, όπως και τους υπολοίπους νομούς της Κρήτης παρατηρείται συγκριτικά μεγαλύτερος αριθμός περιπτώσεων παράβασης του νόμου περί όπλων. Στο Ηράκλειο, το 2009 καταγράφηκαν 410 περιπτώσεις, έναντι ενδεικτικά μόλις 22 στον νομό Καβάλας.
Σε νησίδες ασφάλειας αναδεικνύονται την ίδια στιγμή νομοί όπως η Αρτα, τα Γρεβενά, η Ευρυτανία, η Σάμος, η Φλώρινα. Στα Γρεβενά για παράδειγμα το 2009 σημειώθηκε 1 ληστεία, 9 κλοπές τροχοφόρων και 17 διαρρήξεις. Η Ευρυτανία και η Σάμος έχουν το προνόμιο να έχουν μηδενικό αριθμό ένοπλων ληστειών και χαμηλούς τους υπόλοιπους δείκτες εγκλήματος. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι νομοί Πρέβεζας, Σάμου και Καστοριάς. Κατακόρυφη άνοδος, ανά τη χώρα, παρατηρείται σε υποθέσεις απάτης και πλαστογραφίας. Στον νομό Ακαρνανίας παρατηρείται 600% αύξηση των απατών και στον νομό Ευβοίας αύξηση 750%. Στον νομό Αργολίδας αντίστοιχα οι υποθέσεις πλαστογραφίας αυξήθηκαν κατά 220%.

greekinsight

Δεν υπάρχουν σχόλια: