ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ... ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ!

ΑΠΟ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΣΤΙΓΜΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΦΟΝΙΑΣ...


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΦΟΝΙΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ... ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ "ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ" ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ... ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΣΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΣΟΥΝ ΣΕ 25.... ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ in.gr ΤΟΥ ΔΟΛ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ... ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ. Ο ΧΡΟΝΟΣ, ΤΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ!

Το προσχέδιο νόμου «Πολιτική συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν μόνιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα» παρουσιάζει στις 4 το απόγευμα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
Το σχετικό ν/σ κατατίθεται εντός της ημέρας στη Βουλή. Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για τα σχέδια της κυβέρνησης.
Ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για ρυθμίσεις, που αποτελούν το «χαλαρότερο κατώφλι στην ΕΕ». Ζήτησε, δε, σοβαρότερες και αυστηρότερες προϋποθέσεις και να ακολουθηθεί ο ορθός δρόμος, τον οποίο υιοθέτησαν και άλλες χώρες της ΕΕ για να λύσουν αυτό. Σύμφωνα πάντως με δημοσίευμα της Καθημερινής, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ουσιαστικές αλλαγές στο νομοσχέδιο με κύριο στόχο να αποδυναμωθούν τα επιχειρήματα κυρίως από τη ΝΔ.
Μεταξύ άλλων, θα καθίσταται σαφές ότι η κτήση της ελληνικής ιθαγένειας για τους ενήλικες θα αφορά αποκλειστικά όσους διαμένουν με οριστικούς και όχι προσωρινούς τίτλους παραμονής.
Η προϋπόθεση αυτή θα αποκλείει αιτούμενους πολιτικό άσυλο, προτού αυτό τους χορηγηθεί οριστικά.
Επίσης, σύμφωνα πάντα με την ίδια εφημερίδα, μελετάται η αύξηση του απαιτούμενου χρόνου παραμονής από πέντε έτη, που ήταν η αρχική ανακοίνωση.
Παράλληλα, για τα παιδιά μεταναστών η ιθαγένεια θα χορηγείται αφού παρακολουθήσουν έξι χρόνια ελληνικού σχολείου (αντί τριών ετών), αλλά η ιθαγένεια θα τους δίνεται και πριν τη συμπλήρωση 18 ετών.
Η κυβέρνηση διατηρεί το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές (έως το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου), ενώ η ΝΔ -όπως τουλάχιστον μετέδωσε το Mega- ζητά αυτό να ισχύει από τις δημοτικές εκλογές του 2014. (in.gr)



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: