ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

1ΕΚ.ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ NATO....

 
Η Ατλαντική Συμμαχία δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη της ελληνικής Mονάδας Μηχανικού και δεν υπολογίζει την παρουσία της, καθώς το ΝΑΤΟ δεν αναθέτει αποστολές στο ΤΕΣΑΦ, παρά το γεγονός ότι οι Ελληνες φορολογούμενοι συνεχίζουν να πληρώνουν κανονικά περίπου 1 εκατ. ευρώ τον μήνα προκειμένου το τάγμα να σταθμεύει στο Αφγανιστάν!
Σήμερα, οι 122 επαγγελματίες (δεν πρόκειται για
οπλίτες θητείας) αξιωματικοί και υπαξιωματικοί είναι σχεδόν ξεχασμένοι στην Καμπούλ. Κι αυτό επειδή μπορεί με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να βρίσκονται στο Αφγανιστάν, όμως το ΝΑΤΟ δεν τους υπολογίζει μεταξύ των μονάδων που απαρτίζουν την ειρηνευτική δύναμη ISAF.

Ως εκ τούτου, η Ελλάδα συνεχίζει να καταβάλλει περίπου 1 εκατ. ευρώ για τη μηνιαία αποζημίωση και συντήρηση της δύναμης στην Καμπούλ, αλλά δεν κανένα όφελος από την υποτιθέμενη συμμετοχή της στην προσπάθεια σταθεροποίησης και ανοικοδόμησης της χώρας και κυρίως είναι έκθετη στην κριτική των κομμάτων που την κατηγορούν ότι συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των Ηνωμένων Πολιτειών και θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων στρατιωτικών.
Η «απάτη» με την ελληνική δύναμη Αφγανιστάν αποδεικνύεται από απόρρητη έκθεση του ανώτατου στρατηγείου του ΝΑΤΟ (Shape), την οποία αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ».
Στον πίνακα αυτό, όπου καταγράφονται οι δυνάμεις που συνεισφέρουν στην Ειρηνευτική Δύναμη Αφγανιστάν (ISAF) και όλες οι χώρες που έχουν αποστείλει μονάδες στην περιοχή, η Ελλάδα εμφανίζεται να διατηρεί στην Καμπούλ μόνο έξι αξιωματικούς. Πέντε από αυτούς έχουν διατεθεί στο στρατηγείο της Διεθνούς Δύναμης Αφγανιστάν (HQ SAF) και ακόμη ένας αξιωματικός συμμετέχει στο Περιφερειακό Κέντρο Διοίκησης (RCC) της νατοϊκής δύναμης. Οι 122 άντρες του Tάγματος Μηχανικού -για το ΝΑΤΟ- πολύ απλά δεν υφίστανται.
Σε κανένα σημείο δεν γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι παραμένουν στην Καμπούλ, στο στρατόπεδο «Invicta», μαζί με στρατιωτικούς από την Ιταλία και την Τουρκία. Κι αυτό επειδή το ΝΑΤΟ δεν τους υπολογίζει. Η σχεδόν προσβλητική για την Ελλάδα αντιμετώπιση της Συμμαχίας δεν είναι ανεξήγητη... Είναι τα «αντίποινα» του ΝΑΤΟ στην τελευταία απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμυνας (13 Νοεμβρίου 2009) να μην προχωρήσει η ελληνική δύναμη προς το δυτικό Αφγανιστάν και την περιοχή Χεράτ.

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ;;;
ΠΟΙΑΝOY ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ-ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ- ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;;;

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΚΑΣΜΟ ΖΕΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ;;;
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΒΡΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥΣ,ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ;;
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: