ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

«Πυρά» Πετσάλνικου για τα γερμανικά δημοσιεύματα

Ζητάει συνάντηση με τον Γερμανό πρέσβη.
Πρόσκληση για συνάντηση στον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα, απηύθυνε με επιστολή του ο πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος. Ο κ. Πετσάλνικος, όπως ανέφερε, πρόκειται να παραδώσει στον Γερμανό πρέσβη όλα τα «προσβλητικά» για την χώρα μας δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου και θα διαμαρτυρηθεί για τα ρεπορτάζ των γερμανικών ΜΜΕ, τα οποία «κάθε άλλο παρά αντικειμενικά χαρακτηρίζονται, ενώ συχνά βρίθουν ανακριβειών και ψευδών πληροφοριών».
Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων εξάλλου απέστειλε επιστολή στο γερμανικό περιοδικό Stern, με την οποία διαμαρτύρεται έντονα για άρθρο του της 18ης Φεβρουαρίου, το οποίο, όπως σημειώνει, «υπερβαίνει κάθε όριο».
Απαντώντας ο κ. Πετσάλνικος προς τον συγγραφέα του άρθρου, αναφέρει ότι ανήγαγε «μια εξαιρετικά δύσκολη και περίπλοκη για την Ελλάδα κατάσταση στον εξής λαϊκίστικα υπεραπλουστευμένο και στρεβλό παρονομαστή: Εμείς οι Γερμανοί πληρώνουμε κι εσείς οι Έλληνες εισπράττετε», τονίζει ότι είναι ανακριβές ότι από το 1981 οι Έλληνες μόνον εκταμίευαν και δαπανούν συνεχώς, ενώ οι Γερμανοί χρηματοδοτούν μόνο. Επισημαίνει ότι από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας έλαβε 60 δισ. το 1990-2005 για τη διαρθρωτική ανάπτυξη των περιοχών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.
Ακόμη για την περίοδο 2007-2013 αναλογούν για τη Γερμανία 26,3 δισ. από τα διαρθρωτικά ταμεία της Εκ, ενώ για την Ελλάδα 20,4 δισ. Επίσης από την Κοινή Αγροτική Πολιτική, επωφελήθηκαν οι Γερμανοί αγρότες. (Είναι γνωστοί οι χαρακτηρισμοί «επιδοτούμενα βουνά βουτύρου», αναφέρει ο κ. Πετσάνικος).
Η Γερμανία - άλλωστε - είναι η ευρωπαϊκή εκείνη χώρα που περισσότερο επωφελήθηκε από τη δημιουργία του ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου: Οι εξαγωγές της προς τις χώρες της ΕΕ το 2007 ανήλθαν σε ποσοστό 64,6% του συνόλου των εξαγωγών της χώρας. Το 14% εξ αυτών «είναι προς χώρες που χαρακτηρίζετε «γουρουνοοικονομίες της ΕΕ» (Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ελλάδα και Ισπανία)».
Υπενθυμίζει επιπλέον πως κύριος προμηθευτής των αμυντικών συστημάτων της χώρας μας - τα κονδύλια για τα οποία ανέρχονται στο 4,2% του ΑΕΠ - είναι η Γερμανία.
Καθώς το άρθρο αναφέρεται στη διάσωση εκ μέρους των Γερμανών, των τραπεζών τους, ο κ. Πετσάλνικος αναρωτιέται «ποιος προκάλεσε την τραπεζική αυτή κρίση που αστραπιαία μετεξελίχθηκε σε παγκόσμια οικονομική κρίση» και προσθέτει: «Σίγουρα όχι εμείς οι Έλληνες».
Ο πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει επιπλέον: «Το απολύτως παράλογο: Σήμερα κερδοσκοπούν σε βάρος της Ελλάδας, αυτοί που προκάλεσα την διεθνή κρίση, επιτιθέμενοι και στην Ευρωζώνη και συνιστά: Μην βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος».
Τέλος ο κ. Πετσάλνικος - αφού επισημαίνει ιδιαιτέρως την υποβολή του προγράμματος για την ανόρθωση της Οικονομίας στην ΕΕ - ξεκαθαρίζει: «Εμείς οι Έλληνες φέρουμε το βάρος της πραγματοποίησης των αλλαγών που απαιτούνται. Επομένως, εσείς οι Γερμανοί δεν χρειάζεται να φοβάστε ότι θα ζητήσουμε τα λεφτά για τη σωτηρία μας. Η Ελλάδα χρειάζεται την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση σας για να αποκρούσει τις επιθέσεις των κερδοσκόπων».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ





Δεν υπάρχουν σχόλια: