ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Θρύλος 4Χ4


 
Ο Ολυμπιακός πέρασε και από την έδρα της Τσιμπόνα (97-94) φτάνοντας τις τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές στο Top-16. Πλέον, οι Κυπελλούχοι Ελλάδος μόνο αν αυτοκτονήσουν θα χάσουν την πρώτη θέση του ομίλου τους που τους δίνει το πλεονέκτημα έδρας στους προημιτελικούς. Κορυφαίοι για τους Πειραιώτες οι Μίλος Τεόντοσιτς και Γιάννης Μπουρούσης. «Παίξαμε καλό μπάσκετ και στα 40 λεπτά», τόνισε ο Π. Γιαννάκης.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας ακόμη το μυαλό του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Τσιμπόνα και με τον Τζαμόν Γκόρντον, ο οποίος είχε κάνει μεγάλη ζημιά και στο παιχνίδι του ΣΕΦ, κατάφερε να προηγηθεί με 15-7. Οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν και με επιμέρους σκορ 11-2, πέρασαν μπροστά 18-17. Οι παίκτες του Περάσοβιτς, όμως, έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί για να μείνουν ζωντανοί στην διοργάνωση και με δικό τους σερί 8-0 (με μπροστάρηδες τους Τόμας και Γκόρντον) πήραν προβάδισμα εφτά πόντων στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο και με τον Κλέιζα να δίνει λύσεις κατάφεραν να πάρουν τη μεγαλύτερη τους διαφορά στο πρώτο ημίχρονο (31-28). Οι Κυπελλούχοι Ελλάδος, όμως, συνέχισαν να παίζουν κακή άμυνα, είχαν για ακόμη ένα παιχνίδι άσχημα ποσοστά στις βολές και έτσι η Τσιμπόνα κατάφερε να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ με το πρώτο ημίχρονο να τελειώνει 45-43 υπέρ των Κροατών.

Ο πολυτιμότερος παίκτης του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, Μίλος Τεόντοσιτς, ήταν εξαφανισμένος στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, αλλά στην επανάληψη πήρε το όπλο του και ανέλαβε δράση. Με συνεχόμενο τρίποντα και ασίστ σε Μπουρούση και Τσίλντρες που τελείωναν υποδειγματικά τις φάσεις, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 60-53 και λίγο αργότερα με 67-60, αλλά δεν κατάφερε να «καθαρίσει» το ματς.

Ο Τόμας με τον Γκόρντον έδειχναν ασταμάτητοι και παρά το γεγονός πως οι Πειραιώτες ανέβασαν τη διαφορά ακόμη και στους εννιά πόντους (84-75) με τους Τεόντοσιτς και Μπουρούση να κάνουν καταπληκτικό παιχνίδι, πλησίασαν στο σκορ (90-88), αλλά δεν έμειναν εκεί. Εκμεταλλευόμενοι τα παιδαριώδη λάθη των «ερυθρολεύκων» (αντίστοιχα του τελικού που δεν γινόταν καν επαναφορά) οι παίκτες του Περάσοβιτς πέρασαν μπροστά με 93-92. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, όμως, ακολούθησε σωστή τακτική στην…ρουλέτα των βολών και ο Ολυμπιακός έφυγε με τη νίκη από την Κροατία που τον στέλνει πλέον με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση και μάλιστα ως πρώτο από τον συγκεκριμένο όμιλο.

Δεκάλεπτα: 25-18, 45-43, 65-70, 94-97

Τσιμπόνα (Περάσοβιτς): Γκόρντον 32, Μπογκντάνοβιτς 11, Ραντόσεβιτς 7, Άντριτς 11, Μπάγκαριτς 2, Ούντριχ 11, Τόμας 20, Ζούμπτσιτς

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 9 (2), Πεν 5 (1), Τσίλντρες 14 (1), Βούισιτς 4, Μπουρούσης 7, Χαλπερίν 6 (1), Κλέιζα 20, Μαυροκεφαλίδης 10, Τεόντοσιτς 22 (5), Σχορτσανίτης.

*Δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι Πάτρικ Μπέβερλι και Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Εκτός δωδεκάδας έμειναν ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης ενώ οι Κώστας Σκούκας και Κώστας Παπανικολάου έμειναν στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: