ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" (ΤΩΝ ΜΙΖΑΔΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΞΕΠΕΣΜΟΥ)

Στη Βαρκελώνη υπάρχει η Αγία Οικογένεια(Sagrada Familia) με τρεις προσόψεις , η οποία τους προσκομίζει μεγάλα κέρδη.

Αντίθετα, η δική μας τριπρόσωπη Αγία Οικογένεια(Sagrada Familia) έχει κυριολεκτικά ρημάξει τη χώρα και την κατέστησαν περίγελω της οικουμένης. Και δυστυχώς ακόμη αυτός ο ευκολόπιστος και χιλιοπροδομένος λαός τους ανέχεται.


γράφει ο ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

Ως πότε όμως; Και για να γίνω συγκεκριμένος. Στην Βαρκελώνη-την οποία προσφάτως επισκέφθηκα -το πλέον αξιοθέατο μνημείο είναι ο Ναός Sagrada Familia) [ Ο ναός αυτός υπήρξε αρχικά νέο-γοτθικού ρυθμού με σχέδιο του Francesc de Paula del Villar. Στη συνέχεια το 1891 ανατέθηκε στον περίφημο αρχιτέκτονα Gaudi(1852-1926), ο οποίος αντικατέστησε τα υπάρχοντα σχέδια με κάποια πολύ εντυπωσιακά με αποτέλεσμα ο ναός να πάρει τη σημερινή του μορφή. Κάθε πλευρά του ναού είναι διαφορετική από τις άλλες:



Η ανατολική είναι αφιερωμένη στη γέννηση του Χριστού, η δυτική στα Πάθη και στο Θάνατο, η νοτία και μπροστινή πλευρά είναι αφιερωμένη στην εξύμνηση της Χριστιανοσύνης.

Διαθέτει 4 πύργους από την κάθε μια από τις τρεις πλευρές , που συμβολίζουν τους 12 αποστόλους, ένα τρούλο στο κέντρο που συμβολίζει τη μητέρα του Χριστού και 4 τεράστιους πύργους που συμβολίζουν τους 4 Ευαγγελιστές κ.α] Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που τίποτα δεν είναι όμοιο και κατά την γνώμη των ειδικών ποτέ δεν πρόκειται να τελειώσει, διότι η κάθε γενεά αρχιτεκτόνων θα προσθέτει στο ναό και νέα στοιχεία. Πάντως τα έργα του περίφημου αρχιτέκτονα Gaudi δίνουν την αίσθηση ‘πύργου του δράκουλα’. Ο Gaudi είχε άδοξο τέλος . Ητο εκκεντρικός και ντυνόταν σαν εργάτης ή και επαίτης και συχνά κοιμόταν στο γιαπί . Κάποια ημέρα παρασύρθηκε θανάσιμα από ένα τραμ και καθώς τον θεώρησαν επαίτη τον άφησαν στην άκρη του δρόμου στα αζήτητα , έως ότου ανεγνωρίσθη από κάποιους ότι επρόκειτο για τον φημισμένο αρχιτέκτονα. Για να εισέλθετε στην Sagrada Familia πρέπει να αναμείνετε μισή ώρα στην ατέλειωτη ουρά , εκτός του ότι θα πληρώσετε ένα ακριβό εισιτήριο για την είσοδο και ένα άλλο για να ανέβετε στον πύργο. Την δική μας «Sagrada Familia» δεν μπορείτε να την δείτε. Μόνον οι μιζαδόροι την επισκέπτονται συχνά.

Η Ελλάδα πάντα Ουραγός
Πραγματικά πληγώθηκα βαθύτατα στην σκέψη ότι όταν μπήκε η Ισπανία στην Ε.Ε ήτο οικονομικά κατώτερη της Ελλάδος, και τώρα δεν υπάρχει μέτρον σύγκρισης ιδιαίτερα με την Καταλονία. Οι τιμές στα βασικά είδη είναι κατώτερες από τις δικές μας(βενζίνη, καφές, τρόφιμα , ψάρια, φρούτα, λαχανικά , ξενοδοχεία κλπ) ενώ σε άλλα ίδιες ή και ανώτερες. Η Βαρκελώνη εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τους Ολυμπιακούς Αγώνες (Ο.Α) και ενοποίησε την ακτή με την πόλη σε ένα πανέμορφο σύνολο που σήμερα έχει ανυψώσει την αισθητική της πόλεως και παράλληλα έχει γίνει και τουριστικός πόλος έλξεως . Αντίθετα σε μας με το αστρονομικό κόστος των 12-30 δισεκατομμυρίων Ευρώ(το τελικό κόστος έχει χαθεί στην ‘μαύρη τρύπα’ της ρεμούλας) όλα τα έργα ρήμαξαν διότι δεν έγιναν βάσει σχεδίου , αλλά μόνον για μια χρήση , χάριν της μίζας και της αρπαχτής . Οι Ο.Α δημιούργησαν τη «μαύρη τρύπα» στην οποία πέσαμε και έκτοτε δεν μπορούμε να βγούμε . Και ενώ εμείς χτυπάμε τους τουρίστες με το δίκαννο, η Βαρκελώνη βυθίζεται από ξένους πλούσιους τουρίστες του βορά.
Ο πρωθυπουργός νεκροθάφτης της χώρας!!

Πως όμως να έχουμε τουρισμό όταν ο GAP επί 5μηνον γυρνάει με ένα αεροπλάνο από πρωτεύουσα σε πρωτεύουσα και ασκεί μαύρη προπαγάνδα κατά της χώρας μας στα διεθνή ΜΜΕ; (η πιο διεφθαρμένη χώραστον κόσμο, ότι έχει χρεοκοπήσει , μοιάζει με τον Τιτανικό , ότι βρίσκεται στην εντατική και άλλα φοβερά) Ποιος τουρίστας είναι διατεθειμένος να δώσει τα ωραία του λεφτά για να επισκεφθεί μια τέτοια χώρα ; Και το αποτέλεσμα ήτο ότι «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν» για να μην πω δικέφαλο αναποτελεσματικό τέρας(διευθυντήριο Ε.Ε –ΔΝΤ) που μας πέταξε βορά στους διεθνείς τοκογλύφους. Το μόνο που πέτυχε ο GAP με τις 5μηνες σκοτεινές μεθοδεύσεις του είναι να ρίξει τη χώρα στα δόντια του Δ.Ν.Τ και των κερδοσκόπων. Ο GAP εργάστηκε περισσότερο σαν εκπρόσωπος των διεθνών κερδοσκόπων και απατεώνων του τραπεζικού συστήματος για την διάλυση της Ευρωζώνης και την πτώση του Ευρώ, παρά σαν εκπρόσωπος της Ελλάδος ή και σαν Ευρωπαίος ηγέτης.

Εδώ συναντήσαμε ελάχιστους Αφρικανούς μετανάστες , αλλά αυτοί είναι σταγόνα εν τω ωκεανό μπρος στην εισβολή και κατοχή των τριτοκοσμικών που έχει γίνει στην Αθήνα. Πως περιμένουμε να έλθουν ξένοι στο κλεινόν άστυ όταν αυτό έχει καταληφθεί και βιασθεί από εκατομμύρια λαθρομετανάστες ; Και ενώ όλοι διαπιστώνουν τούτο κανείς από την κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση δεν λαμβάνει μέτρα. Όλα για τους μετανάστες;

Εκεί το Κέντρο για τους Πολίτες, εδώ για τους Λαθρομετανάστες
Στον φημισμένο κεντρικό δρόμο Rambla εντόπιοι μικροέμποροι εκθέτουν την πραμάτεια τους κατά τρόπο καλαισθητικό και χιλιάδες κόσμο που κάνει τη βόλτα του ψωνίζει και παρακολουθεί τα ποικίλα δρώμενα(θαυματοποιούς, ωδικά πτηνά, σπάνια είδη τέχνης , την λαϊκή αγορά κλπ) . Οι Καταλανοί εκμεταλλεύονται επιδέξια την ιστορία τους κάτι που εμείς με τόσο ένδοξο πολιτισμό δεν κάναμε. Εκεί όλα τα σημεία της πόλεως είναι για τους πεζούς και τους τουρίστες, οι οποίοι κυκλοφορούν με απόλυτη ασφάλεια ολόκληρη τη νύχτα. Εδώ το ιστορικό κέντρο είναι για τους λαθρομετανάστες και τους πρεζάκηδες , ενώ οι πεζοί έχουν μειωμένη ασφάλεια εξ αιτίας των πορτοφολάδων, ληστών, ναρκομανών και εγκληματικών στοιχείων.

Τολμήστε να κυκλοφορήσετε στο κέντρο τα μεσάνυχτα.
Πηγαίνετε στο κέντρο της Αθήνας, στην Ομόνοια, στην Αθηνάς , ως το Μοναστηράκι και το Βοτανικό αργά το βράδυ . Θα είσθε τυχερός να βγείτε αλώβητος από τις ξένες μαφίες που λυμαίνονται το κέντρο και όχι μόνον. Βαδίστε σε όποιο δρόμο ή στάση του μετρό και θα πέσετε επάνω σε λαθρεμπόρους που κλείνουν προκλητικά τα πεζοδρόμια χωρίς να πληρώνουν φόρους και επί πλέον κάνουν και αθέμιτο ανταγωνισμό στους τίμιους εντόπιους εμπόρους, οι οποίοι αυτόν τον καιρό έχουν πέσει στα κοφτερά σαγόνια της εφορίας . Αυτό είναι άνιση μεταχείριση των πολιτών και αποτελεί τη χειρίστη μορφή ρατσισμού !! Και με το λαθρονόμο η λαθροκυβέρνηση τους έδωσε τα ίδια πολιτικά δικαιώματα με τους Έλληνες πολίτες.

Άρα αυτοί χαίρουν περισσοτέρων δικαιωμάτων από εμάς τους νομοταγείς πολίτες , διότι έχουν το ελεύθερο να κλέβουν, να βιάζουν, να σκοτώνουν, να ληστεύουν, να φοροδιαφεύγουν, να επαιτούν, να καταλαμβάνουν χώρους , να παρανομούν, να βρωμίζουν και να μολύνουν την πόλη χωρίς να συλλαμβάνονται ,ελέω υπουργού «ΠΡΟ-ΠΟ» . Αυτό δεν το είδαμε στην Ισπανία του Θαπατέρο. Εκεί είδαμε τάξη, ομορφιά, καλαισθησία και νοικοκύρεμα. Μπορεί και η Ισπανία να έχει χρέος άλλα δεν βλέπεις εκεί την υστερία και τον εκφοβισμό των Ισπανών από τα ΜΜΕ, ούτε τα καταιγιστικά φοροεισπρακτικά πακέτα , να διαδέχονται το ένα το άλλο , χωρίς επιτυχία και τέλος. Καυχόμεθα για το Α/Δ ΕΛ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ , αλλά αυτό μπρος στο Α/Δ της Βαρκελώνης είναι σαν να συγκρίνουμε ένα παλάτι με ένα στρατιωτικό υπόστεγο.

Στην Ισπανία μην ζητήσετε πληροφορία διότι κανείς δεν πρόκειται να σας δώσει. Ελάχιστοι-για να μην πω κανείς- δεν γνωρίζει άλλη γλώσσα εκτός των ισπανικών. Η Ισπανία ευτύχησε να έχει φημισμένους αρχιτέκτονες , ενώ εμείς και να υπήρξαν διεθνούς φήμης αρχιτέκτονες -σαν τον Κωνσταντίνο Δοξιάδη Κ.Α -το διεφθαρμένο πολιτικο-οικονομικό μας σύστημα τους εξανάγκασε να μεταναστεύσουν, διότι εδώ στην πόλη που γεννήθηκε το κάλλος , επικρατεί η ασχήμια και η αρπαχτή και όχι η φιλοκαλία και οι Ελληνικοί ρυθμοί .

Προτάσεις για εκμετάλλευση του Ελληνικού Πολιτισμού.

Κι’ άλλοι λαοί στην ιστορία δημιούργησαν μνημεία τέχνης , άξια προσοχής. Πολιτισμό όμως ολοκληρωμένο , που μπορεί να στηρίξει και να οδηγήσει τον άνθρωπο σε ανώτερες πνευματικές κατακτήσεις( π. χ επιστήμες, φιλοσοφία κ. α) εγέννησε μόνον αυτός ο τόπος, ο οποίος εγέννησε και την ιδέα της Ελευθερίας. Ο Ελληνισμός πρώτος ανακάλυψε την αξιοπρέπεια του ατόμου και έθεσε τη βάση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επομένως αυτόν τον ανεπανάληπτο πολιτισμό μας πρέπει να εκμεταλλευθούμε για να προσελκύσουμε ανώτερης ποιότητος τουρισμό , ο οποίος θα παραμένει για περισσότερες ημέρες , καθ’ όλο το έτος και όχι μόνον τον Ιούλιο και Αύγουστο, τόσον στην Αθήνα όσον και σε άλλα μέρη .

Για να τον εκμεταλλευθούμε όμως πρέπει να εκμάθουμε. Πως όμως θα εκμεταλλευθούμε τα θεία δώρα των προγόνων μας; Αντί οι αδιόριστοι καθηγητές των φιλοσοφικών και αρχαιολογικών σχολών να αναμένουν κάποιο αβέβαιο διορισμό-ελέω του βουλευτού- στο χρεωκοπημένο και υπερκορεσμένο δημόσιο να δημιουργήσουν με τη συμβολή των Υπουργείων Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού-ΑΕΙ και άλλων φορέων(Ξενοδόχων, Τουριστικών πρακτόρων), ταχύρυθμα τμήματα Ανοικτού Τουριστικού Πανεπιστημίου(2-3 ημερών ή και εβδομαδιαίων προγραμμάτων, αναλόγως προς τη ζήτηση)

Να διδάσκονται στις κύριες γλώσσες έναντι χαμηλών διδάκτρων στοιχεία των ακόλουθων κύκλων:

Ορφική Φιλοσοφία

Ιωνική Φιλοσοφία

Ηρακλείτεια Φιλοσοφία

Πυθαγόρεια Φιλοσοφία

Ελεατική Φιλοσοφία

Ατομικοί Φιλόσοφοι

Σοφιστές

Σωκρατική Φιλοσοφία

Πλατωνική Φιλοσοφία

Αριστοτελική Φιλοσοφία

Στωική Φιλοσοφία

Επικούρεια Φιλοσοφία

Νεοπλατωνική φιλοσοφία
Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων
Βυζαντινή Τέχνη

Ελληνική Κλασική Τέχνη(Ακροπόλεως , αγαλματοποιεία κλπ)
Αμφικτυονική (Δελφική) Φιλοσοφία
Ελληνική Μυθολογία - Ολυμπιακή Θρησκεία
Ιπποκράτεια Ιατρική
Σύγχρονα φιλοσοφικά ρεύματα κ.α.

Έτσι θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρότατο παγκόσμιο τουριστικό ρεύμα στην Αθήνα και στα άλλα κέντρα(Θεσσαλονίκη, Ολυμπία, Κως , Όλυμπος, Δελφοί κ.α) και να καταστήσουμε την Ελλάδα παγκόσμιο πνευματικό κέντρο . Το μέτρο τούτο θα ακολουθείτο από την άνθιση του βιβλίου, των εντύπων, των εκδρομών και της εκ νέου επισκέψεως των μυημένων . Ας προηγηθεί όμως έρευνα αγοράς και ας καθαρίσουμε το ιστορικό κέντρο των Αθηνών από:
1/ Τους τριτοκοσμικούς λαθρομετανάστες ,2/ Τους ναρκομανείς, 3/ Τους αναρχικούς και τους γνωστούς-αγνώστους που ρυπαίνουν πολιτιστικά την Αθήνα. Υπάρχουν αρκετά κενά κτίρια για να στεγάσουν τα σεμινάρια , αλλά και σε ξενοδοχεία μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα.


Συν Αθηνά και χείρα κίνει

Ας μην αναμένουμε τα πάντα από την επαιτεία στις διεθνείς τοκογλυφικές αυλές. Διαθέτουμε το πνεύμα και τις προγονικές αξίες και μπορούμε να τις επαναφέρουμε για να ευεργετήσουμε την ανθρωπότητα και εμείς να ζήσουμε αξιοπρεπώς. Αρκεί συν Αθηνά και τους πατρώους θεούς και φιλοσόφους να ενεργοποιήσουμε και το δικό μας νωθρό πνεύμα , που το έχει αλώσει η κατανάλωση δανεικών και τα ξένα τοξικά υποπροϊόντα. Το ΥΠΠΟ μόνον τον εκκλησιαστικό τουρισμό ως τώρα χρηματοδοτεί. Ας στραφεί και προς το αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα που τόσο γοητεύει τους ξένους. Ήλιο και θάλασσα τώρα προσφέρουν όλες οι Μεσογειακές χώρες και όχι μόνον. Εμείς πρέπει να του προσφέρουμε αυτό που δεν διαθέτουν οι άλλοι. Αρκεί να το μεθοδεύσουμε. Με το σουβλάκι και το μουσακά δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε το σύγχρονο τουρίστα.

Επίσης ας αναβιώσουμε αρχαίους θεσμούς, όπως τα ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ και ας οργανώσουμε και διαφημίσουμε σύγχρονες εορτές, όπως τα ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ στον Όλυμπο, το Μαραθώνιο Δρόμο, Μουσικά –Χορευτικά και Θεατρικά δρώμενα, Λαϊκά πανηγύρια κ.α. Ας κινητοποιήσουμε το μεγάλο δυναμικό μας σε μουσικούς, καλλιτέχνες πάσης φύσεως και ας κάνουμε τα οράματα, τις ιδέες και προτάσεις τους πράξη. Ο ξένος θέλει να ιδεί κάτι το διαφορετικό και όχι τον τυποποιημένο πολιτισμό της πατρίδος του , που τείνει να γίνει παγκόσμιος.

Πρέπει να αντιληφθούν οι κυβερνώντες ότι η οικονομική χρεωκοπία είναι το τελευταίο σκαλί της προηγηθείσης πνευματικής, πολιτιστικής, πολιτισμικής και κοινωνικής καταπτώσεως και παρακμής μας . Επομένως θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την εκμάθηση του πολιτισμού μας και μετά να τον προβάλουμε. Και για να γίνουν αυτά θα πρέπει να μορφωθούν τα παιδιά μας , όχι με τα διεθνιστικά τοξικά υποπροϊόντα της κ. Δραγώνα , Ρεπούση και Σία, αλλά με το ζείδωρο πνεύμα της Ελληνικής Παιδείας και Σκέψης. Πρέπει να ξαναδούμε τους τουρίστες σαν ανθρώπους με ψυχή και πνεύμα και όχι σαν εμπόρευμα. Να λείψει ο χυδαίος τρόπος εκμετάλλευσης του ξένου, χάριν του πρόσκαιρου πλουτισμού. Και επί τέλους ας καθαρίσουν οι Δήμαρχοι τις πόλεις , τους δρόμους, τις ακτές και τους αρχαιολογικούς μας χώρους από τα σκουπίδια και πρώτιστα την Αττική οδό από τους ένθεν και ένθεν τρισάθλιους οικισμούς των τσιγγάνων, που προσβάλλουν την είσοδο στην πόλη των Αθηνών.

http://amphiktyon.blogspot.com/                                                                                                                ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: