ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΖΗΤΩ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ! ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.


Περνώντας από την αγορά της γειτονιάς μου σήμερα είδα για πολλοστή φορά τους αφρικανούς και πακιστανούς να πωλούν τα cd και λοιπά "μαύρα" προιόντα τους. Την ίδια στιγμή πέρασαν από το σημείο 3 μηχανές της ομάδας Δέλτα με έξι επιβαίνονυτες αστυνομικούς. Οι παράνομες δραστηριότητες των λαθρομεταναστών ποσώς τους ενδιαφέρουν. Οι πωλητές στέκονται στο ίδιο σημείο επί σειρά ετών. Οι φάτσες τους είναι γνωστές. Κι όμως, η τοπική αυτοδιοίκηση και το κράτος αποδέχονται την παράνομη και αφορολόγητη διακίνηση των προιόντων δίχως να έχουν ποτέ κινήσει τις διαδικασίες που θα άρμοζαν αν επρόκειτο για Έλληνες. Αυτά συμβαίνουν σε κάθε γωνιά της Αθήνας!

Φυσικά, η ανοχή του κράτους οφείλεται στην αντιμετώπιση του φαινομένου ως παρενέργεια του ανοίγματος των συνόρων που επέτρεψε την εισαγωγή φθηνού ανθρώπινου δυναμικού.

Μεχρι εκεί όλα καλά... αν δεχθούμε ότι στην Ελλάδα όλοι φοροδιαφεύγουν!

Τα πράγματα όμως περιπλέκονται από την στιγμή που το κράτος κινεί εκστρατεία κατά της φοροδιαφυγής και υπέρ της τόνωσης της αγοράς. Από την στιγμή που το κράτος "χαιδεύει" τους λαθρομετανάστες λαθρεμπόρους, δεν νοείται καμία ηθική που να ωθεί τον Έλληνα να δεχθεί να πληρώνει φόρους!

Μέχρι να καθαρίσουν οι δρόμοι από την παρανομία, οι Έλληνες οφείλουν να φοροδιαφεύγουν με κάθε μέσον, και να αισθάνονται περήφανοι γι αυτό!

Εξάλλου, μεγάλο μέρος των φόρων τους καταλλήγουν σε μίζες πολιτικών, σε μισθούς αργόσχολων βολεμένων, τόκους τραπεζίτων, ή απλώς κλέβονται μέ όλη την σημασία της λέξεως! Η φοροδιαφυγή λοιπόν γίνεται το κυριότερο όπλο μείωσης της διαφθοράς, το μεγαλύτερο ποσοστό της οποίας, αφορά τις κρατικές δραστηριότητες και δαπάνες!                                                                                          ΠΗΓΗ:ellinopsychos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: