ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΜΕΤΡΟ ΜΟΣΧΑΣ: ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ

Λουτρό αίματος στη Μόσχα, από δύο ισχυρές εκρήξεις σε κεντρικούς σταθμούς του Μετρό, που σκόρπισαν τον θάνατο σε τουλάχιστον 37 ανθρώπους.
Σύμφωνα με τις αρχές, πρόκειται για βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, που διαπράχθηκαν από γυναίκες, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας και το γραφείο τύπου των ειδικών υπηρεσιών της Ρωσίας (FSB).
Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στον πολυσύχναστο σταθμό του Μετρό Lubyanka, στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας, στις 7:56 (τοπική ώρα). Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος στο δεύτερο βαγόνι συρμού και εξερράγη την ώρα άφιξής του στον σταθμό.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία στον σταθμό Lubyanka σκοτώθηκαν τουλάχιστον 23 άνθρωποι και 11 τραυματίστηκαν. Tα περισσότερα θύματα ήταν μέσα στο βαγόνι, αλλά και στην πλατφόρμα, αναμένοντας να επιβιβαστούν στο Μετρό. Μετά την έκρηξη δεν ακολούθησε φωτιά.
Σαράντα λεπτά αργότερα, στις 8:38 (τοπική ώρα) σημειώθηκε η δεύτερη έκρηξη, στον σταθμό Park Kultury, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία, επικαλούμενα αξιωματούχους του Υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων. Τουλάχιστον άλλοι 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν επιτόπου και 15 τραυματίσθηκαν. Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, αφού οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε ώρα αιχμής, κατά την οποία χιλιάδες πολίτες βρίσκονταν στον υπόγειο σταθμό για να μεταβούν στις δουλειές τους.
Έρευνα για τρομοκρατία άνοιξε η εισαγγελία της Μόσχας Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Μόσχας Γιούρι Σιομίν, οι δύο εκρήξεις στους σταθμούς του Μετρό οφείλονται σε βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας.
Για το λόγο αυτό οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τη σχέση των δυο εκρήξεων με την «τρομοκρατία», όπως δήλωσαν στελέχη της εισαγγελίας στη ρωσική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, οι αρχές θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι πίσω από τα χτυπήματα κρύβονται Τσετσένοι αντάρτες.                                                 ΠΗΓΗ:gianniotis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: