ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ

Νέα ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρους

Από Factorx 

Πέρασαν οι απόκριες αλλά η Μπιρμπίλη αποφάσισε πασχαλιάτικα να ντυθεί…Σουφλιάς και να ανακοινώσει ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρους. Πρόκειται για την ίδια η οποία μαζί με όλους τους υπόλοιπους Πασόκους το περασμένο καλοκαίρι είχαν «ανέβει στα κάγκελα»  και ξιφουλκούσαν κατά της προηγούμενης κυβέρνησης. Έλεγαν τότε ότι η ρύθμιση Σουφλιά για την τακτοποίηση των παρανομιών στα σπίτια ήταν καθαρά εισπρακτική αλλά και προεκλογική. Υποστήριζαν ότι δεν μπορεί το κράτος να νομιμοποιεί τις αυθαιρεσίες σε βάρος του περιβάλλοντος με στόχο μόνο να πάρει χρήματα και να κλείσει τις «μαύρες τρύπες» του προϋπολογισμού.
Μιλούσαν για χαράτσι στον κόσμο και τους προέτρεπαν μάλιστα να μην πάνε στις πολεοδομίες να κάνουν αίτηση «τακτοποίησης» διότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα καταργούσε το νόμο Σουφλιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τότε κυβέρνηση υπολόγιζε ότι θα εισπράξει έως και 2 δισ. ευρώ αφού οι ιδιοκτήτες κλειστών ημιυπαίθριων θα πλήρωναν το 10% της αντικειμενικής αξίας της περιοχής και θα γλίτωναν την κατεδάφιση.
Ήρθε λοιπόν το ΠΑΣΟΚ στα πράγματα τον Οκτώβρη, «πάγωσε» η Μπιρμπίλη το νόμο και είπε ότι σε έξι μήνες θα φέρει έναν πιο σωστό νόμο που θα σέβεται το περιβάλλον και δεν θα είναι εισπρακτικός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το Πάσχα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ρύθμιση που θα προβλέπει νομιμοποίηση των παρανομιών με πληρωμή τέλος 8% έως 14%, το ποσοστό ακόμη δεν έχει αποφασιστεί. Χαράτσι δηλαδή και μάλιστα σε μια στιγμή που τα εισοδήματα των Ελλήνων έχουν συρρικνωθεί επικίνδυνα.
Ποια είναι η διαφορά με το νόμο Σουφλιά; Ουσιαστικά καμιά, αλλά η Μπιρμπίλη θα πουλήσει και πάλι τα «πράσινα άλογά της». Θα πει ότι τα λεφτά θα πάνε σε ένα «πράσινο» ταμείο και θα χρησιμοποιηθούν για κατεδαφίσει κτιρίων και νέους χώρους πρασίνου.
Θέλουν να μας πείσουν δηλαδή ότι την ώρα που η οικονομία χρεοκοπεί αυτοί θα φτιάχνουν πάρκα. Η κοροϊδία συνεχίζεται, επομένως, μόνο που τώρα είναι βαμμένη πράσινη.
Και μια πρόταση για το ποιος πρέπει να πληρώσει για το αίσχος των παρανομιών. Να πληρώσουν οι εργολάβοι που έχτιζαν ότι ελεύθερο χώρο υπήρχε κάνοντας τη μία παρανομία πάνω στην άλλη. Να πληρώσουν και οι υπάλληλοι των πολεοδομιών και το ίδιο το κράτος που κάνουν επί χρόνια τα στραβά μάτια στην αυθαιρεσία.                                                                                                                      ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: