ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Tρείς συλλήψεις για την υπόθεση Παπαδόπουλου

www.sigmalive.com/news/local/246311
Τρία πρόσωπα συνελήφθηκαν  χθές βράδυ δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με την υπόθεση που αφορά την κλοπή της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου. 
Οι συλλήψεις
Οι τρείς ύποπτοι προσάγονται σήμερα στις 11 ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας  για έκδοση διατάγματος κράτησής τους, σύμφωνα με την Αστυνομία.
Οι ύποπτοι συνελήφθηκαν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αποδοχή διάπραξης εγκλημάτων και σύληση του τάφου του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, αναφέρει η Αστυνομία.
Οι συλληφθέντες είναι ο  βαρυποινίτης Αντώνης Προκοπίου Κίτα , ο αδελφός του και ένας Ινδός, που βρίσκεται στην Κύπρο με πλαστό βουλγαρικό διαβατήριο. Ο Ινδός μάλιστα φαίρεται να έχει ομολογήσει τα πάντα για την κλοπή της σορού ,δίνοντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στους ανακριτές . Μάλιστα είναι και το άτομο που τηλεφώνησε στην οικογένεια Παπαδοπούλου και  δήλωσε που βρίσκεται θαμμένο το λείψανο του τέως Προέδρου.
Οι αστυνομικοί ανακριτές θεωρούν ότι ο βαρυποινίτης οργάνωσε την κλοπή της σορού είτε για την χρησιμοποιήσει για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης είτε για να ζητήσει λύτρα.

Το ιστορικό της σύλληψης
Αρχικά, προέκυψαν μαρτυρίες για το πρόσωπο που είχε τηλεφωνήσει από τηλεφωνικό θάλαμο στη Δευτερά στον πρώην υπασπιστή του Τάσσου Παπαδόπουλου, Μελή Ιωάννου, με τον οποίο άρχισε διαπραγματεύσεις για την παράδοση της σορού, ζητώντας οικονομικά ανταλλάγματα για την προστασία του και για να μπορέσει να φύγει από την Κύπρο.
Η περιγραφή προσώπου, καθώς και το γεγονός ότι μιλούσε «σπασμένα» Ελληνικά, οδήγησαν τελικά στον εντοπισμό του Ινδού.
Την Τρίτη το απόγευμα κλήθηκε στα γραφεία της Αστυνομίας και σε κατάθεση - ομολογία του παραδέχθηκε ότι αυτός και ο αδελφός του ισοβίτη ξέθαψαν τη σορό στις 11 περασμένου Δεκέμβρη και τη μετέφεραν στο σημείο όπου εντοπίστηκε τη Δευτέρα.
Ο ίδιος ομολόγησε ότι αρχικά είχε ζητήσει από τον Μελή Ιωάννου 300 χιλιάδες ευρώ ως αμοιβή για την πληροφορία που θα οδηγούσε στην ανεύρεση της σορού, αλλά όταν βρήκε άρνηση, ζήτησε 100 χιλιάδες, αλλά και πάλι βρήκε αρνητική απάντηση. Τελικά υπέδειξε τον χώρο όπου και εντοπίστηκε η σορός. Αργότερα η Αστυνομία συνέλαβε τον αδελφό του ισοβίτη, ενώ ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για τον Κίτα, ωστόσο αυτός θα παραμείνει στις Κεντρικές Φυλακές.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, η παράδοση της σορού πιθανόν να έγινε επειδή οι δράστες είχαν αντιληφθεί ότι έσφιγγε ο κλοιός γύρω τους, ενώ τα κίνητρα τους διερευνώνται.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, προέβη σε μια εκτενή παρουσίαση των όσων διαδραματίστηκαν πριν και μετά την ανεύρεση της σορού.
Όπως ανέφερε, τη Δευτέρα νωρίς το απόγευμα, πληροφορία που διαβιβάστηκε σε αξιωματικό της Αστυνομίας μέσω της οικογένειας τους τέως Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, οδήγησε στον εντοπισμό της σορού στο νέο κοιμητήριο Στροβόλου στην περιοχή Χαλεπιανά στο Τσέρι.
Πρόσθεσε πως από τις προκαταρκτικές εξετάσεις στη σκηνή, φαίνεται ότι η σορός μεταφέρθηκε πρόσφατα στο συγκεκριμένο χώρο και θάφτηκε πρόχειρα σε ήδη υφιστάμενο τάφο.
Σημείωσε στη συνέχεια ότι πρώτο μέλημα της Αστυνομίας ήταν να διαπιστωθεί κατά πόσο η σορός ανήκε στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσθέτοντας πως γι’ αυτό το σκοπό λήφθηκε γενετικό υλικό το οποίο στάλθηκε στο Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας όπου έγιναν οι αναγκαίες επιστημονικές αναλύσεις και επιβεβαιώθηκε γύρω στις 4:40 το πρωί της Τρίτης ότι όντως η σορός ανήκε στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ανέφερε ακόμη ότι μέλη της οικογένειας έσπευσαν στη σκηνή και ότι με βάση κάποια χαρακτηριστικά της σορού θεώρησαν ότι ανήκει στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γεγονός που, όπως επανέλαβε, επαληθεύτηκε με τη μέθοδο των αναλύσεων του γενετικού υλικού.
Δήλωσε ακολούθως ότι με το πρώτο φως της ημέρας επανάρχισαν οι εξετάσεις στη σκηνή της ανεύρεσης της σορού, μαζί με τους δυο ιατροδικαστές Νικόλα Χαραλάμπους και Σοφοκλή Σοφοκλέους.
Διευκρίνισε δε πως για σκοπούς εκταφής ζητήθηκαν και εξασφαλίστηκαν τα σχετικά διατάγματα από το Δικαστήριο.
Ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή η σορός βρίσκεται στο νεκροτομείο για τις περαιτέρω ενέργειες και πως θα επιστραφεί στην οικογένεια μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εξετάσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: