ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Οι εξελίξεις στην υπόθεση Τάσσου Παπαδόπουλου

Οι τρεις ύποπτοι για την υπόθεση
Η κόντρα οικογένειας Παπαδόπουλου με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Λουκά Λουκά
Το χρονικό της υπόθεσης
Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν στις πρώτες καταθέσεις
Τα αναπάντητα ερωτήματα
 
 
Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση της κλοπής της σορού του τέως προέδρου της Δημοκρατίας  Tάσου Παπαδόπουλου. Τρία πρόσωπα συνελήφθηκαν πριν λίγο  δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με την υπόθεση που αφορά την κλοπή της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου, δήλωσε  ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός.
Πρόκειται για τον γνωστό ισοβίτη Αντώνη Προκοπίου Κίτα άλλως Αλ Καπόνε, στενό συγγενικό πρόσωπο του ισοβίτη και ένας Ινδός,με πλαστό βουλγαρικό διαβατήριο,  ο οποίος φέρεται να έδωσε και την πληροφορία στην οικογένεια του Τάσσου Παπαδόπουλου, για το που βρίσκεται η σορός του τέως προέδρου της Δημοκρατίας. Οπως δήλωσε ο κ. Κατσουνωτός, οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται αύριο να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για να ζητηθεί η έκδοση διατάγματος κράτησής τους. Στο μεταξύ η σορός του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου μεταφέρθηκε πριν λίγες ώρες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
 
Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΛΟΥΚΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Την Τρίτη ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Λουκάς Λουκά, αποκάλυψε πως οι δράστες ζήτησαν λύτρα για την παράδοση της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου στην οικογένειά του. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο στενός συνεργάτης του Τάσσου Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης, στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του Sigma, διέψευσε κατηγορηματικά τον Υπουργό αρνούμενος ότι υπήρξε οποιαδήποτε συζήτηση για λύτρα με οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας. Αυτό ανάγκασε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να προβεί σε νέες δηλώσεις με τις οποίες εξέφρασε την απορία του για την διάψευση από πλευράς Παντελίδη. Σε νέα τοποθέτηση του στις «Τομές στα Γεγονότα» ο κ. Παντελίδης παραδέχτηκε πως ζητήθηκε κάποια αμοιβή από τον Ινδό, ως αντάλλαγμα για την πληροφορία που θα παρείχε, αλλά επέμεινε πως αυτή σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί λύτρα…
Δηλώσεις Υπουργού Δικαιοσύνης
Δείτε τι δήλωσε ο Χρύσης Παντελίδης
 
 
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
 
Πριν μία εβδομάδα οι δράστες μεταφέρουν τη σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου από το χωράφι όπου βρισκόταν εγκαταλελειμμένη σε τάφο στο νέο κοιμητήριο Στροβόλου.
Το απόγευμα της Δευτέρας αλλοδαπός τηλεφωνεί σε πρόσωπο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του Τάσσου Παπαδόπουλου και αποκαλύπτει πως γνωρίζει που βρίσκεται η σορός.
Ως αντάλλαγμα για να παραχωρήσει τις πληροφορίες ζητάει 300.000 ευρώ και βοήθεια για να εγκαταλείψει την Κύπρο, επειδή φοβάται για τη ζωή του.
Η οικογένεια μεταφέρει την πληροφορία στην Αστυνομία και ξεκινάνε οι έρευνες για εντοπισμό της σορού.
Η σορός εντοπίζεται σε υφιστάμενο τάφο και μέλη της οικογένειας αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για τη σορό του τέως Προέδρου από μία καρφίτσα στο πέτο και ένα υπόδημα.
Δείγμα της σορού μεταφέρεται στο Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας όπου διαπιστώνεται, περίπου στις 4.40 πως πρόκειται πράγματι για τη σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου.
Οι έρευνες της Αστυνομίας αποφέρουν καρπούς και συλλαμβάνεται ο αλλοδαπός ο οποίος υποδεικνύει τους άλλους δύο ύποπτους, ως συνεργούς τους.
Κλιμάκιο της Αστυνομίας φτάνει στις Κεντρικές Φυλακές όπου ανακρίνει τον ισοβίτη Αντώνη Κίττα και επιβεβαιώνει τις πληροφορίες.
Υπό σύλληψη τίθεται και άτομο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του ισοβίτη, ως ο τρίτος συνεργός στην υπόθεση.
 
Ο ΚΙΤΤΑΣ-ΦΑΝΤΟΜΑΣ
Παρ’ όλες τις δηλώσεις στις οποίες προέβηκε τόσο ο Υπουργός Δικαιοσύνης, όσο και ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κανείς δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα που προκύπτει από την υπόθεση. Ο «Αλ Καπόνε» έκανε άνω κάτω την Αστυνομία, το Σοφρωνιστικό σύστημα και όλο το νησί ένα χρόνο πριν την κλοπή της σορού. Εξαιτίας του παραιτήθηκε Υπουργός, διενεργήθηκαν έρευνες που κατέληξαν σε δίκη και υποτίθεται ξεκίνησε η αναδιάρθρωση του σωφρονιστικού συστήματος… Κι όμως, παρά τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις ο Κίττας είχε όλη την ευχέρεια ενώ βρισκόταν έγκλειστος και υπό συνεχή παρακολούθηση να σχεδιάσει και να εκτελέσει, με τη βοήθεια συνεργών εκτός φυλακής, της συγκεκριμένη πράξη. Αυτό λέει πολλά για τη δουλειά που έγινε από την ιλαροτραγική υπόθεση «απόδρασης» μέχρι την κλοπή της σορού.
www.sigmalive.com/news/local/246191

Δεν υπάρχουν σχόλια: