ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Χιλή: Έκκληση από την ελληνική κοινότητα του Σαντιάγο


Σοβαρές ζημίες έχει υποστεί το κτίριο της Ελληνικής Κοινότητας του Σαντιάγο, από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, 27 Φεβρουαρίου, στη Χιλή.

Το μέγεθος των ζημιών που έχει υποστεί το νεοκλασικό κτήριο, που χρονολογείται από το 1876 και έχει ανακηρυχθεί ως διατηρητέο από το Δήμο του Σαντιάγο, καθιστά αδύνατη την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, όπως και την έναρξη και ομαλή παρακολούθηση των μαθημάτων ελληνικών, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Συντονιστής Σ.Α.Ε. Περιφέρειας Κεντρικής - Νοτίου Αμερικής, Νικηφόρος Νικολαίδης από το Σαντιάγο.

Για το λόγο αυτό ο κ. Νικολαϊδης απευθύνει σε όλους μήνυμα συμπαράστασης και στήριξης για την ανοικοδόμηση του οικήματος, που από το 1939 αποτελεί το Κοινοτικό Σπίτι, τόπο συνένωσης των Ελλήνων στην πρωτεύουσα της Χιλής.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή, το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού θα εκφράσει την αλληλεγγύη της απανταχού Ομογένειας και περιμένουμε να στηρίξει έμπρακτα τον Ελληνισμό του Σαντιάγο», τονίζει ο κ. Νικολαϊδης.

Για όσους επιθυμούν να συνδράμουν ο λογαριασμό τραπέζης είναι: Τράπεζα BCI, SWIFT CREDCLRM, Αριθμός Λογαριασμού: 10 44 59 19, κάτοχος: La Colectividad Helenica.

kathimerini με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/blog-post_5717.html#ixzz0i5aQ20kZ

Δεν υπάρχουν σχόλια: