ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Μοναστήρι: Τούρκοι και Σκοπιανοί εορτάζουν επέτειο του Ατατούρκ



Μοναστήρι (Bitola).

Μια μεγάλη αντιπροσωπεία τουρκικών στρατιωτικών τμημάτων επισκέπτεται για ένα τριήμερο την πόλη Μοναστήρι των Σκοπίων, προκειμένου να εορτάσει με τους σκοπιανούς, την 111η εδραίωση του Κεμάλ Ατατούρκ στην Οθωμανική Τουρκία.

Η τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον ταξίαρχο Edhem Bujukishik, διευθυντή του Ινστιτούτου Στρατιωτικών Στρατηγικών Μελετών και με συνοδεία δέκα δόκιμους της Ύπατης Τουρκικής Στρατιωτικής Σχολής και πάνω από εβδομήντα μέλη της παραδοσιακής ορχήστρας του στρατιωτικού προσωπικού βρίσκεται από χθες στο Μοναστήρι προκειμένου να δημιουργήσουν τουρκικό κλίμα στην νοτιοδυτική πόλη της πΓΔΜ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, για τον εορτασμό των 111 χρόνων από την εγκαθίδρυση του Κεμάλ Ατατούρκ, η κύρια τελετή θα διεξαχθεί αύριο (σήμερα, δηλαδή) στο Ινστιτούτο Προστασίας Πολιτιστικών Μνημείων και Μουσείων του Μοναστηριού.

Η τελετή θα αρχίσει με τις μεγαλύτερες τιμές, μετά ενός λεπτού σιγής προς τιμήν του Ατατούρκ και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στην εκδήλωση θα παραστούν ο πρέσβης της Τουρκικής Δημοκρατίας στα Σκόπια, Hakan Okchal, ο υπουργός Άμυνας Ζόραν Κονγιανόφσκι και ο Ταξίαρχος Edhem Bujukishik.

Στα πλαίσια της τελετής είναι προγραμματισμένο να φυτευτούν τρία δένδρα στην αίθουσα- μνημείο του μουσείου της Μπίτολα, όπου κατόπιν, στην αίθουσα αυτή, η στρατιωτική ορχήστρα του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού θα ακολουθήσει την προγραμματισμένη συναυλία.

Σύμφωνα με το συνολικό πρόγραμμα, η τρίτη ημέρα της επετείου θα εορτασθεί στην πόλη των Σκοπίων. Στην παραδοσιακή τουρκική στρατιωτική ορχήστρα θα συμμετάσχουν και πολίτες της πρωτεύουσας της πΓΔΜ.
ΠΗΓΗ:echedoros-a.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: