ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Η Πράσινη Νομενκλατούρα που δεν πληρώνει ποτέ.

olympia.gr

http://staseis.files.wordpress.com/2009/10/pasok.jpg?w=278&h=260Οι “Θυσίες” ως συνήθως αφορούν αυτούς που πραγματικά μοχθούν και προσφέρουν. Δυστυχώς τα έσοδα των “θυσιών” δεν απευθύνονται στη χώρα, αλλά στην πράσινη νομενκλατούρα. Αυτή την κάστα των τεμπέληδων και χαραμοφάηδων που κάτσει σαν καρκίνωμα στη χώρα και την απομυζεί εδώ και δεκαετίες. Είτε λέγεται “Βαρώνος των ΜΜΕ”, είτε συνδικαλιστής de cul της ρεμουλίτσας. Πατριωτισμός υπάρχει άφθονος κύριε ΓΑΠ. Οι Μ**κες τελειώνουν.
Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης
Είσαι συνδικαλιστής στο δημόσιο τομέα και αγωνίζεσαι για τα αιτήματα των συναδέλφων σου; Μην ανησυχείς για κάτι. Έχεις το δικαίωμα να γίνεις μέχρι και βουλευτής, αφού θα έχεις «βαπτιστεί» στην κολυμπήθρα των «κοινωνικών αγώνων». Στη χειρότερη θα βρεθεί κάποιος Ανωμερίτης να σου δώσει ένα μηνιαίο επίδομα 1.000 ευρώ.
Η αποκάλυψη της εφημερίδας Ε.Τ. μας βγάζει από τα ρούχα μας. Σε εποχή που η κυβέρνηση ζητάει θυσίες από όλον τον ελληνικό λαό, στον ΟΛΠ ο κ. Ανωμερίτης αποφασίζει να δώσει ένα επίδομα σε συνδικαλιστές, επειδή θα μπορούσαν να γίνουν διευθυντές και δεν έχουν γίνει.
Θυμάστε το «Τσοβόλα δώστα όλα»; Αυτό συμβαίνει και σήμερα. Αλλά που; Όχι σε όλους, αλλά στους λίγους και εκλεκτούς. Στους εκπροσώπους της κομματικής νομενκλατούρας. Και μάλιστα σε μέρες που η χώρα προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι σε θέση να κάνει περικοπές δαπανών και αξίζει της βοήθειας των εταίρων της στην Ε.Ε.
Δεν είναι δυνατόν να δίνουν οι εργαζόμενοι χρήματα από το υστέρημά τους για να σωθεί η πατρίδα και από την άλλη τα χρήματα αυτά να σπαταλούνται σε κομματικά ρουσφέτια. Δίκαια κάποιος μπαίνει στη διαδικασία της αμφισβήτησης, όταν το παρελθόν μας το επιτρέπει και όταν το παρόν επιβεβαιώνει ότι λίγα πράγματα έχουν αλλάξει στην νοοτροπία πολλών κυβερνητικών στελεχών.
Το σχετικό δημοσίευμα του Ε.Τ διαψεύστηκε από τον ΟΛΠ και χαρακτηρίστηκε «κατασκεύασμα». Προσέξτε, λίγο ένα μέρος της ανακοίνωσης: «Το δημοσίευμα αφορά Απόφαση, η οποία δεν έχει εκδοθεί». Τι σημαίνει αυτό κύριοι; Την πήρατε ή δεν την πήρατε την απόφαση; Πλάκα μας κάνετε; Προφανώς εννοείτε ότι δεν την έχετε υλοποιήσει. Κι ύστερα σας φταίνε οι δημοσιογράφοι και οι εφημερίδες. Προσέξτε την διατύπωση που χρησιμοποιούν στη συνέχεια: «Η εφημερίδα έπεσε προφανώς θύμα κύκλων, οι οποίοι δεν αντέχουν τα νέα δεδομένα αξιοκρατίας και ανάπτυξης στον ΟΛΠ». Τι δεν αντέχουν, οι «ύποπτοι κύκλοι», κύριε Ανωμερίτη; Αν τους ξέρετε, δώστε ονόματα και διευθύνσεις και πέστε μας και ποια συμφέροντα θίγει η πολιτική σας. Για να τα μάθουμε όλοι μας, να μην έχετε μόνο εσείς το προνόμιο της γνώσης. Με την «διάψευσή» σας καταφέρατε ένα μόνο πράγμα: Να επιβεβαιώσετε το ρεπορτάζ.
Τα κόμματα φροντίζουν τους ανθρώπους τους. Αυτό είναι το μήνυμα που περνάνε με κάθε ευκαιρία οι εκπρόσωποι του σκληρού πυρήνα τους. Ακόμη και σε εποχές ανέχειας. Κοιτάξτε τι γίνεται στη Βουλή. Προσλαμβάνουν μία στρατιά εργαζομένους με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων. Στη Βουλή που τείνει να γίνει ένας από τους πλέον πολυάριθμους οργανισμούς του ελληνικού δημοσίου. Να μας χαιρόμαστε και μη χειρότερα…

thanasis.mavridis@capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: