ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Η επιτυχία του "συστήματος"

H φωτογραφία δημοσιεύεται στο Athens Indymedia και κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να διδάσκεται σε σχολές Προπαγάνδας.

Δείτε την εξάρτηση του συγκεκριμένου αντιεξουσιαστή. Γάντα, μαύρα ρούχα, επαγγελματική μάσκα, σφυρί και σακίδιο.

Αν η Αστυνομία συλλάβει ή χτυπήσει το συγκεκριμένο διαδηλωτή, θα είναι απάνθρωπη και φασιστική;

Φυσικά και όχι. Οι άνθρωποι αυτοί υπονομεύουν περισσότερο από όλους τους άλλους την αξία των λαϊκών αντιδράσεων και κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από μια οργανωμένη ομάδα που εκτονώνεται κάθε τόσο πάνω στις ξένες περιουσίες. Αρνούμαι να αντιληφθώ την ιδεολογία μιας τέτοιας πολεμικής εξάρτησης, μια τόσο προσεγμένης δράσης.

Αρνούμαι όμως και να βάλω όλους τους αντιεξουσιαστές κι αναρχικούς στο ίδιο τσουβάλι. Κάποιοι από αυτούς...
...παράγουν πράγματι σκέψη, παράγουν νέες πολιτικές, στηρίζουν χρήσιμες δράσεις. Δεν απομονώνουν όμως όλα αυτά τα εγκληματικά στοιχεία που δρουν επικαλούμενοι τη δική τους ιδεολογία. Κι αυτό τους κοστίζει.

Η εικόνα αυτή αποτελεί για την "άρχουσα τάξη" που τόσο μισούν το τέλειο άλλοθι, το ιδανικό εργαλείο προπαγάνδας. Συμβολίζουν τη παντοδυναμία του συστήματος που του επιτρέπει να παράγει και να προωθεί τρόπους αντίδρασης που μπορεί εύκολα να απορροφήσει. Οι δέκα σπασμένες βιτρίνες δεν πληγώνουν το σύστημα. Το τρέφουν...                                                                              www.parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: