ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Κάθαρση

Μάλλον αδικούμε τον ελληνικό λαό όταν λέμε ότι δεν ξεκολλάει από τον καναπέ του. Ίσως να χρειάστηκε να φτάσουμε σε έσχατο σημείο ταπείνωσης και επικινδυνότητας, αλλά έστω και τώρα κάτι φαίνεται να διαψεύδει αυτήν την εκτίμηση. Δεν είναι μόνον η πλήρης απαξίωση του δικομματικού συστήματος (που κάποιοι επιμένουν να το θεωρούν πρότυπο δημοκρατικής λειτουργίας!), που αποτυπώνεται πλέον έντονα στις δημοσκοπήσεις.
Το σημαντικότερο πια είναι η κινηματική δραστηριότητα των Ελλήνων και ειδικότερα της νέας γενιάς. Της γενιάς που βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με το φάσμα της ανεργίας, πολύ πιο έντονα από κάθε άλλη φορά. Της γενιάς που δεν δικαιούται να οραματίζεται, που δεν δικαιούται να ελπίζει...
Αν ακόμη η ελληνική περιφέρεια δεν έχει ενταχθεί σ’ αυτό το διαμορφούμενο κύμα αντίστασης, είναι διότι ακόμη εκεί λειτουργεί η εναλλακτική επιλογή της αυτοαπασχόλησης στην πρωτογενή παραγωγή. Στα μεγάλα αστικά κέντρα, όμως, η κατάσταση διαγράφεται απελπιστική για τους Έλληνες. Τα γεγονότα και οι κινητοποιήσεις των πολιτών στον Άγιο Παντελεήμονα, στην πλατεία Αμερικής, αλλά και στην Λάρισα, στα Χανιά και άλλες πόλεις της Ελλάδας δείχνουν πια τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι Έλληνες.
Τον δρόμο της αντίστασης και της ανυπακοής. Τον δρόμο του χρέους απέναντι στις επόμενες γενιές Ελλήνων. Ακόμη κι αν δεν υπάρξει άμεσο και ορατό αποτέλεσμα, ακόμη κι αν δεν αποτραπούν σήμερα οι εθνοκτόνες διαδικασίες που δρομολόγησαν οι ξεπουλημένες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, μόνον έτσι θα μπουν οι βάσεις για να είναι δυνατόν να ανατραπούν αύριο.
Το οφείλουμε όλοι στα παιδιά μας. Για να μπορέσουμε να τους πούμε ότι ναι, κάναμε λάθη δείχνοντας εμπιστοσύνη σε ανίκανους και ξεπουλημένους ανθρώπους, αλλά παλέψαμε για να διορθώσουμε αυτά τα λάθη. Δεν συναινέσαμε στην υποκριτική προσπάθειά τους να μας χρίσουν συνενόχους των εγκλημάτων τους, αλλά απαιτήσαμε την τιμωρία τους. Ίσως αυτός είναι κι ο μόνος τρόπος για την κάθαρση των συνειδήσεών μας.
του Γιάννη Κουριαννίδη
εκδότη του περιοδικού «Ενδοχώρα»
δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ.
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 11ης Μαρτίου 2010 της εφημερίδας Στόχος.
Σχόλιο: Ωραία τα λέει ο Γιάννης Κουριαννίδης αλλά δεν βλέπω να συμφωνεί ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο Καρατζαφέρης με αυτά...                                                                                                www.thermopilai.org/content/katharse

Δεν υπάρχουν σχόλια: