ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΟΥ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥ

Η εμμονή του κυβερνώντος κόμματος στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την απόδοση ιθαγένειας στους μετανάστες είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα του “παλιού ΠΑΣΟΚ” σε νέα συσκευασία.

Το κυβερνών κόμμα, δυστυχώς, δεν μπορεί ούτε θέλει να ξεχάσει το λαϊκίστικο, τυχοδιωκτικό και μικροπολιτικό παρελθόν του, αυτό που χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και “μεγαλούργησε” σ’ αυτήν του ’80.

της ΜΑΡΙΑΝΑΣ ΠΥΡΓΙΩΤΗ

Η εμμονή του στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την απόδοση ιθαγένειας στους "νόμιμους" μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα του “παλιού ΠΑΣΟΚ” σε νέα συσκευασία και με τον μανδύα της δημοκρατικής προοδευτικής αντίληψης για τα δικαιώματα των μεταναστών.


Όσα λογικά και καθόλου φοβικά ή ρατσιστικά επιχειρήματα κι αν έφεραν πολιτικές δυνάμεις και ανεξάρτητοι αναλυτές, ό,τι κι αν επισημάνθηκε για την παράνομη είσοδο, τη διαλυμένη δημόσια διοίκηση που δεν έχει καν καταγράψει επακριβώς ούτε φυσικά να ελέγξει σοβαρά τα χαρτιά τους, όποιο μελλοντικό αρνητικό ενδεχόμενο κι αν παρουσιάστηκε ώστε να σοβαρευτεί η κυβέρνηση και να επανεξετάσει τους όρους απόδοσης της ιθαγένειας, οι αλλαγές που έγιναν είναι ελάχιστες. Σωστά η ΝΔ διά του Αντώνη Σαμαρά δεσμεύτηκε να καταργήσει αυτόν το νόμο και πολύ σωστά ο πρόεδρος της ΝΔ είπε χθες “Το νομοσχέδιό σας όχι μόνο δυναμιτίζει την κοινωνική συνοχή, αλλά το κάνετε και στο χειρότερο δυνατό χρόνο.

Ενώ ζούμε την πιο βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση που πέρασε η μεταπολεμική Ελλάδα, βρήκατε τη στιγμή να ανοίξετε το δρόμο για μαζικές πολιτογραφήσεις δεκάδων χιλιάδων στην αρχή, εκατοντάδων χιλιάδων στο μέλλον, νομιμοποιημένων μεταναστών.
Σας προειδοποιήσαμε να μην το κάνετε. Σας δώσαμε διέξοδο, για να το αποφύγετε. Εσείς επιμείνατε. Έχετε ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβεί στο εξής.

Αλλά και σε περίοδο έντονων κλυδωνισμών σε ολόκληρο τον κόσμο μετατρέπετε την Ελλάδα σε πανίσχυρο “πόλο έλξης” παράνομης μετανάστευσης και “προθάλαμο” για τη διοχέτευσή τους στην Ευρώπη. Σας προειδοποιήσαμε να μην το κάνετε. Εσείς επιμείνατε. Θα έχετε ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβεί στο εξής.

Σε φάση έντονων κλυδωνισμών μέσα στην Ελλάδα δίνετε την εντύπωση ότι προσπαθείτε να αλλάξετε το ελληνικό εκλογικό σώμα. Έστω και μόνο για τις δημοτικές εκλογές. Σας προειδοποιήσαμε να μην το κάνετε. Εσείς επιμένετε. Θα έχετε ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβεί στο εξής. Δεν ξέρω πόσους ψήφους νομίζει το ΠΑΣΟΚ ότι θα κερδίσει. Το πιθανότερο είναι να χάσει πολύ περισσότερους. Έτσι κι αλλιώς, πιστεύω ότι, μόλις αντιληφθούν οι ευρωπαίοι εταίροι μας τι πάει να γίνει, και πως όσοι εδώ πολιτογραφηθούν αθρόα θα καταλήξουν στις δικές τους χώρες, θα αντιδράσουν. Το θέλουμε κι αυτό; Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, υποστήριξε ότι όλα είναι σωστά και ότι αυτός που… λαϊκίζει είναι ο πρόεδρος της ΝΔ. “Για ακόμα μια φορά ο κ. Σαμαράς δεν απέφυγε τον πειρασμό να προχωρήσει σε διαστρέβλωση και παραποίηση των διατάξεων του νομοσχεδίου. Αποκορύφωμα η έωλη και αστήρικτη εξαγγελία του για κατάργησή του”.

Απέρριψε τις αιτιάσεις για νόθευση των δημοτικών εκλογών, λέγοντας ότι ακόμα κι αν όλοι οι νόμιμοι μετανάστες ζητήσουν να συμμετάσχουν, θα είναι λίγες δεκάδες χιλιάδες διασκορπισμένοι σε όλη την εθνική επικράτεια, που σημαίνει ότι δεν θα ξεπεράσουν το 1% σε κάθε νομό. Ωστόσο, δεν εξήγησε πώς οι μερικές δεκάδες χιλιάδες είναι πάνω από 600.000 που έχουν καταγραφεί σαν νόμιμα διαμένοντες και όλοι μέσα στην επόμενη πενταετία θα έχουν στα χέρια τους ελληνική ταυτότητα και διαβατήριο της Ε.Ε. Ούτε φυσικά ασχολήθηκε με λεπτομέρειες όπως το θρήσκευμα των μεταναστών ή η χώρα καταγωγή τους, αν είναι π.χ. όμορη όπως η Αλβανία και τι σημαίνει αυτό για μια χώρα όπως η Ελλάδα. Προτίμησε για ακόμη μια φορά τη “θεωρητικά ορθή” προσέγγιση χωρών της Βόρειας Ευρώπης από την προσέγγιση μιας χώρας που είναι πύλη εισόδου λαθρομεταναστών στη Δύση. ellinikoforum.blogspot.com/2010/03/blog-post_4047.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: