ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΣΑΜΑΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΑΤΑΚΤΗ ΦΥΓΗ…

Δημοσιεύθηκε από dexiextrem στο Μαρτίου 12, 2010
παίρνοντας πίσω την την επαίσχυντη Ντροπολογία

Κάτω από την ασφυκτική πίεση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά ο υπουργός των Εσωτερικών υποχρεώθηκε να αποσύρει την προσθήκη της ντροπής, με την οποία η Κυβέρνηση προσπάθησε να δώσει στον Πρωθυπουργό πρωτοφανείς, για δημοκρατική χώρα, εξουσίες, καταπατώντας κάθε έννοια διαφάνειας και χρηστής διοίκησης.
Τώρα ο κ. Ραγκούσης αναγκάζεται να ακολουθήσει την διαδικασία της τροπολογίας, έχοντας την υποχρέωση να προσκομίσει στη Βουλή και την απαραίτητη Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, στην οποία θα πρέπει να αναφέρεται το κόστος που θα έχει για το Δημόσιο – σε εποχές τόσο σκληρής λιτότητας για τον Ελληνικό λαό – η υπό καθιέρωση ανεξέλεγκτη εξουσία του Πρωθυπουργού να αναθέτει σε φυσικά και νομικά πρόσωπα κάθε είδους ειδική μελέτη ή αποστολή, με αμοιβή που θα ορίζεται κατά την απόλυτη βούληση του Προέδρου της Κυβέρνησης.
Η Ν.Δ., αφού πέτυχε πρώτα να ακυρώσει την διαδικασία του «κατεπείγοντος», με την οποία το ΠΑ.ΣΟ.Κ. προσπάθησε, αρχικά, να περάσει όπως – όπως την επαίσχυντη ρύθμιση και στη συνέχεια να αναγκάσει τον υπουργό των Εσωτερικών να πάρει πίσω την προσθήκη, θα αναμένει, τις επόμενες μέρες στη Βουλή τον κ. Ραγκούση για να τον θέσει προ των βαρύτατων ευθυνών που έχει για το όλο εγχείρημα, το οποίο προσβάλλει την έννομη τάξη στη χώρα μας και εκθέτει ανεπανόρθωτα τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: