ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Nexus One: Το κινητό τηλέφωνο της Google



Η Google πρόκειται να παρουσιάσει την Τρίτη το Nexus One, το κινητό τηλέφωνο της εταιρείας που θα σημάνει την είσοδο της εταιρείας στην αγορά συσκευών κινητής τηλεφωνίας.
Η εταιρεία έχει ήδη θέσει τις βάσεις της στη συγκεκριμένη αγορά, με την κυκλοφορία της πλατφόρμας Android που χρησιμοποιείται από διάφορες συσκευές. Το Nexus One ωστόσο, που σχεδιάστηκε από την HTC, σημαίνει ότι η εταιρεία θα απευθυνθεί απευθείας στους καταναλωτές, χωρίς να δεσμεύεται από κάποιον πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Gizmodo, το Nexus One θα κοστίζει στις ΗΠΑ 530 δολάρια, χωρίς δέσμευση συμβολαίου με κάποιο φορέα, ή 180 δολάρια με διετές συμβόλαιο με την T-Mobile.
Στις προσκλήσεις που έδωσε η Google για τη σχετική συνέντευξη τύπου πάντως, δεν αναφέρεται πουθενά η παρουσίαση του Nexus One, αλλά εστιάζει σε θέματα του Android. «Με την κυκλοφορία της πρώτης συσκευής που λειτούργησε με το Android πριν από ένα χρόνο, είδαμε τη δυναμική μιας ανοιχτής πλατφόρμας κινητής τηλεφωνίας και την καινοτομία που μπορεί να επιφέρει στην αγορά. Αυτή είναι μόνο η αρχή όσων θα ακολουθήσουν», αναφέρει η πρόσκληση.
Η Google δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, στρατηγική που παραπέμπει στην αντίστοιχη μυστικότητα της Apple πριν την κυκλοφορία ενός νέου προϊόντος.
Πάντως, η κίνηση της Google στην αγορά συσκευών κινητής τηλεφωνίας δε θεωρείται από όλους «σοφή» κίνηση. «Η κυκλοφορία ενός κινητού υψηλών επιδόσεων δε σημαίνει απαραίτητα κάτι σημαντικό», επεσήμανε ο Βαν Μπέικερ, αναλυτής της Gartner. «Η εταιρεία θα πιεστεί σημαντικά για να βρει έσοδα που θα χρηματοδοτήσουν της τηλεφωνικές υπηρεσίες».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο








Δεν υπάρχουν σχόλια: