ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

«Εξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο» του Ιταλού φιλοσόφου Julius Evola.




Το εξώφυλλο του βιβλίου «Εξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο» του Ιταλού φιλοσόφου Julius Evola.

Εκδόσεις «Λόγχη», Αθήνα, 2009.
Την Τετάρτη 24 Ιουνίου κυκλοφόρησε για πρώτη φορά μεταφρασμένο στα ελληνικά, το βιβλίο του γνωστού Ιταλού φιλοσόφου Ιούλιου Έβολα «Εξέγερση ενάντια στον Σύγχρονο Κόσμο», από τις εκδόσεις «Λόγχη» Πρόκειται για μια έκδοση – ορόσημο για οποιαδήποτε βιβλιοθήκη στην χώρα μας.
Πολύς λόγος γίνεται για τα τεκταινόμενα στην γειτονική Ιταλία, στην επιτυχία του κόμματος του Φίνι που επηρεάζει άμεσα τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, αλλά και την πλήρη ήττα και απαξίωση της Αριστεράς. Πολιτικοί πρόγονοι αυτής της κατάστασης στην γείτονα χώρα, είναι δύο άνθρωποι τεραστίου βεληνεκούς και κύρους. Ο ένας είναι ο Αλμιράντε, ο ρήτορας και ο άλλος ο Έβολα, ο φιλόσοφος.
Το συγκεκριμένο βιβλίο, έχει μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες, ακόμη και στα ... τούρκικα, και η μη-παρουσία του στα ελληνικά εκδοτικά δρώμενα, αποτελεί σίγουρα αποτέλεσμα πιέσεων της Αριστεράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερα είχε κυκλοφορήσει από εκδοτικό οίκο το βιβλίο «Η μεταφυσική του φύλου». Μετά όμως από παρεμβάσεις των αναρχικών κύκλων των Εξαρχείων και παρόλο που το βιβλίο εξαντλήθηκε, δεν επανεκδόθηκε.
Είναι ένα βιβλίο που δεν το παίρνει κάποιος για να το ξεφυλλίσει ή για να το διαβάσει στην παραλία βέβαια. Είναι ένα βιβλίο που πρέπει να γίνει αντικείμενο μελέτης και προβληματισμού. Γιατί είναι ένα πραγματικά επαναστατικό βιβλίο, ενάντια τουλάχιστον στην τροπή που έχει πάρει ο σύγχρονος κόσμος.                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια: