ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Το σύστημα ΠΑΣΟΚ επιβραβεύει την μετριότητα



Δεν έχουν περάσει παρά λίγοι μήνες από τότε που το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση, κατακεραύνωνε τη ΝΔ για το θέμα των Πανελλαδικών εξετάσεων, της βάσης του 10 και γενικά του εκπαιδευτικού συστήματος.
Λίγες ώρες πριν, με την ανακοίνωση των βαθμολογιών αποδείχθηκε ότι μια στείρα αντιπολίτευση, απ’ όπου κι αν προέρχεται, μόνο κακό μπορεί να κάνει στα παιδιά και να διαιωνίσει ένα άθλιο σύστημα.
Μαθητές θα περάσουν σε ΑΕΙ με βαθμό 7 και σε ΤΕΙ με 4, μετά την κατάργηση της βάσης του 10. Είτε πρόκειται για αδιάφορους μαθητές που έγραψαν για την πλάκα τους και θα βρεθούν με πανεπιστημιακό πάσο, είτε πρόκειται δυστυχώς για παιδιά που καλύτερα να κάνουν κάτι άλλο, πιο τεχνικό, αφού δεν έχουν κλίση στα γράμματα.
Κι ύστερα από αυτό αναρωτιέται κανείς, τι είναι πιο κακό; Η βάση του 10 ή η κατάργησή της;
Διότι 10-12 χιλιάδες νέοι θα περάσουν με βαθμό κάτω από τη βάση και θα πιάσουν μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ αν και είναι μετεξεταστέοι.
Κατ’ αρχάς το σύστημα επιβραβεύει ανθρώπους που είναι όχι μόνο μέτριοι, αλλά κάκιστοι μαθητές και αδιάφοροι,
Δεύτερον όλοι αυτοί θα πάρουν το εισιτήριο, θα χρηματοδοτηθούν από το κράτος για 4-5 χρόνια και θα κάθονται περιμένοντας ένα πτυχίο που ίσως να μην τους δώσει ποτέ δουλειά ή να πάρουν μια θέση από κάποιον που την άξιζε περισσότερο, έστω και χωρίς πτυχίο. Ετσι, τα χρήματα για την παιδεία που έπρεπε να πάνε κάπου πιο χρήσιμα, θα σπαταληθούν, θα γεμίσουν τα αμφιθέατρα με αδιάφορο κόσμο αλλά όλοι αυτοί δεν θα εγγραφούν στα δελτία της ανεργίας, αν και στην πραγματικότητα είναι άνεργοι.
Οι πολιτικοί θα κάνουν το κομμάτι τους στην περιφέρειά τους που θα γεμίσει με φοιτητές αφού κάθε χωριό και ραχούλα έχει και μια σχολή.
Εντυπωσιακό: Ένα σύστημα που κάθε χρόνο γίνεται χειρότερο αφού βγάζει παιδιά που δεν αισθάνονται πίεση, που πετυχαίνουν στόχους με βαθμό 4, που βολεύονται στα ξεροκόμματα του κράτους και των γονιών τους, που θα βγουν τελικά στην αγορά εργασίας χωρίς ουσιαστικά προσόντα.
Εύγε στην κ. Διαμαντοπούλου που αποφάσισε να μην γκρεμίσει τίποτε από το άθλιο αυτό σύστημα. ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: