ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΤΕΜΠΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ 15 ΕΥΡΩ ΔΙΟΔΙΑ


ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΕΜΠΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (γλυτώνετε περίπου 15 ευρώ!)

Υπάρχουν τρεις σταθμοί και ένας ακόμη που δεν λειτουργεί. Οι τρεις είναι ιδιωτικοί (Σκοτίνας - Πλαταμώνα - Κατερίνης) και ο ένας κρατικός (Μαλγάρων). Αυτός που δεν λειτουργεί ακόμη είναι...
ο Κατερίνης.

1) ΑΠΟ ΤΕΜΠΗ ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

α) Μόλις βγείτε από τα στενά των Τεμπών και μόλις εκατό μέτρα πριν από τα διόδια θα στρίψετε δεξιά για Πυργετό. Προσοχή, μόλις στρίψετε θα περάσετε από κάτω τον δρόμο που μόλις αφήσατε (την εθνική οδό δηλαδή). Από κει ακολουθείτε επαρχιακό δρόμο για Θεσσαλονίκη. Χάνετε περίπου πέντε λεπτά αλλά κερδίζετε 2,30 ευρώ.

β) Όταν ξαναβγείτε λοιπόν στην εθνική οδηγείτε κανονικά μέχρι τον Πλαταμώνα. Μόλις αντικρύσετε το κάστρο, μέσα στο χωριό, στην είσοδο του κάστρου στρίβετε δεξιά και αμέσως αριστερά όπου θα κατεβείτε στον παραλιακό δρόμο και θα οδηγείτε παράλληλα με την εθνική για καμιά 20αριά χιλιόμετρα έως τον κόμβο του Λιτοχώρου όπου και θα ξαναβγείτε στην εθνική οδό. Δεν χάνετε σχεδόν καθόλου χρόνο, άντε πέντε λεπτά, απλώς θέλει προσοχή διότι ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης. Κερδίζετε 2,90 ευρώ.

γ) Λίγο πριν την Θεσσαλονίκη είναι τα τελευταία δημόσια διόδια των Μαλγάρων. Λίγο πριν τα φτάσετε θα στρίψετε δεξιά προς Μάλγαρα και θα πάτε στο χωριό. Μέσα στο χωριό θα στρίψετε δεξιά και σε λίγο θα συναντήσετε την νέα εθνική οδό Αθηνών - Ευζώνων που οδηγεί στα σύνορα. Φυσικά θα στρίψετε δεξιά και θα ξαναβγείτε στην εθνική οδό έχοντας απλά παρακάμψει τα διόδια. Κερδίζετε 2 ευρώ.

2) ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΕΜΠΗ

α) Πριν τα Μάλγαρα στρίβετε δεξιά στην νέα εθνική οδό Αθηνών - Ευζώνων. Μετά από λίγο βγαίνετε από τον δρόμο και πάτε στο χωριό Μάλγαρα. Από κει πάτε αριστερά και ξαναβγαίνετε στην εθνική έχοντας απλά παρακάμψει τα διόδια. Κερδίσατε 2 ευρώ.

β) Στο ύψος του Λιτοχώρου βγαίνετε δεξιά αλλά περνάτε πάνω από την εθνική και βγαίνετε στον παραλιακό Λιτοχώρου - Λεπτοκαρυάς - Πλαταμώνα. Οδηγείτε έως τον Πλαταμώνα και ανεβαίνετε στο δρόμο του κάστρου ο οποίος απλά βγαίνει στην εθνική οδό (τρομάρα της) μέσα στο χωριό. Κερδίσατε 2,90 ευρώ

γ) Μετά τον Πλαταμώνα περνάτε την παράκαμψη των Νέων Πόρων και λίγο μετά βγαίνετε από την εθνική οδό στην έξοδο για Αιγάνη. Πάτε παράλληλα με την εθνική και βγαίνετε λίγο πριν τα Τέμπη ακολουθώντας τις πινακίδες για Λάρισα. Κερδίσατε 2,30 ευρώ.

Καλές και οικονομικές βόλτες και μην ξεχνάτε να φουλάρετε στο πρατήριό σας και να οδηγείτε οικονομικά ώστε να μην σας τα τρώνε οι νταβατζήδες βενζινάδες της εθνικής οδού.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΠΗΓΗ:taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: