ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

ΦΟΒΟΣ!!


Ο φόβος τέκνο του Θεού Άρη και ένα από τα βασικότερα συναισθήματα του ανθρώπου, έχει εξελιχθεί αναβαθμιστεί, προαχθεί και χρησιμοποιηθεί ως ένα από τα πλέον αποτελεσματικά όπλα μαζικής καταστροφής και ελέγχου, μέσα στην πάροδο των αιώνων.
Στην σημερινή νέο-ελληνική κοινωνία χιλιάδες ''στρατιώτες'' του πολιτικού συστήματος ,έχουν επιστρατευτεί και καταφέρει να τσακίσουν την λογική συνέχεια στην σκέψη των πολιτών-υπηκόων. Δημοσιογράφοι, ''ρεπόρτερ'', παρουσιαστές, εκδότες , τηλεοπτικές προσωπικότητες και λοιποί εντολοδόχοι του κοινοβουλευτικού συστήματος χρησιμοποιούν με χαρακτηριστική άνεση το όπλο του φόβου, σε όλες του τις μορφές και τα σχήματα, αποχαυνώνοντας και τρομοκρατώντας προς όφελος ανωτέρων. Θέματα και προβλήματα ,ομολογουμένως υπαρκτά, όπως το έγκλημα, η οικονομία, τα εθνικά θέματα, το ασφαλιστικό, οι μισθοί κλπ παρουσιάζονται σε μία τρομακτική βάση, με έναν παλμό και μία ένταση που οδηγούν τον αποδέκτη αυτής της επίθεσης να παραδοθεί.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι διάφοροι ''ιοί'' ,που πέρυσι θα ''σκότωναν'' τον μισό πληθυσμό, η άσχημη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα, για την οποία η μόνη λύση είναι το...Δ.Ν.Τ και πλείστα όσα παραδείγματα στα οποία οι υπηρέτες των κυβερνήσεων, τεχνηέντως επιβάλλουν τις δικτατορικές αποφάσεις της δημοκρατίας.
Κανείς από όλους αυτούς τους αυλικούς του κοινοβουλίου δεν ενδιαφέρεται για την πραγματική ενημέρωση της κοινωνίας, ,την ρεαλιστική προσέγγιση των πραμάτων.Κανείς δεν θέλει να πει την αλήθεια, όλοι θέλουν να δημιουργήσουν φόβο.Από τις πρωινές εκπομπές μέχρι τις εφημερίδες και τις διαδικτυακές ιστοσελίδες.Είναι πανεύκολο με τέτοια ''μέσα'' να τρομάξεις μια γιαγιά που βγάζει 350 ευρώ σύνταξη,έναν πατέρα που παλεύει για τα παιδιά του, μια άνεργη μητέρα...
Το πολιτικό σύστημα κερδίζει από αυτό, κερδίζει από την τρομολαγνία,την τρομουστερία, τον φόβο του πολίτη για το αύριο για το μέλλον του.Τα κόμματα αυτοπαρουσιάζονται ως λύση και ως όαση σε μια έρημο προβλημάτων.Απλό το κόλπο έτσι;
Όμως αλήθεια έχει τίποτα να φοβηθεί ο Έλληνας από αυτά;Αντικειμενικά και χωρίς υπερβολές και ιδεαλιστικές γραφικότητες, όχι!!Δεν έχουμε να φοβηθούμε ούτε την οικονομική κρίση τους,ούτε τον εργασιακό μεσαίωνα τους,ούτε του χιλιάδες μετανάστες που έφεραν εδώ,ούτε τα κανάλια και τα περιοδικά τους, ούτε τίποτα.Δεν χρειάζεται να παραδοθούμε στην επίθεση τους.Μπορούμε να αντεπιτεθούμε δημιουργώντας μια εναλλακτική λογική επιβίωσης μέσα στην σύγχρονη κοινωνία.Να βρούμε τα κοινά μας και όχι όσα μας χωρίζουν, να δούμε όσα μας ενώνουν ,όπως το έθνος ,η γλώσσα η καταγωγή και όχι όσα μα διχάζουν όπως οι κοινωνικές τάξεις, τα κόμματα οι πολιτικές επιλογές.
Είναι στο χέρι μας να γίνουμε αυτόνομοι, να βρούμε εναλλακτικές και φθηνές πηγές ενέργειας, τροφής και να εξοικονομήσουμε χρήμα και πόρους, να αυτονομηθούμε μαζικά ,στις γειτονιές και τους εργασιακούς χώρους. Να εξασφαλίσουμε μόνοι μας την ασφάλεια στην γειτονιά μας και πυρασφάλεια στους γειτονικούς πράσινους πνεύμονες, να δημιουργήσουμε δικά μας εναλλακτικά αντισυστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης,να απεξαρτηθούμε από το κρατικό τέρας.
Όλα μπορούμε να τα κάνουμε αρκεί να είμαστε ενωμένοι ως Έλληνες, ως έθνος, αρκεί να το πάρουμε απόφαση, αρκεί να γίνουμε αυτόνομοι!               ΠΗΓΗ:autonomesskepseis.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: