ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Τι θα φέρει ο… Αγιος Βασίλης για τον ΛΑ.Ο.Σ.

laos_skoufiΤον νέο χρόνο από ό,τι φαίνεται περιμένουν στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, για να αποδείξουν ότι δεν «σκιάχτηκαν» καθόλου από την εκλογή Σαμαρά, ο οποίος μέχρι σήμερα ομολογουμένως είναι «γκρίζος». Όπως διαρρέουν προς πάσα κατεύθυνση στελέχη του Γ. Καρατζαφέρη, το κόμμα με τον νέο χρόνο, θα επιδοθεί σε μια μεγάλη καμπάνια, με σκοπό να μαζέψει υπογραφές, που θα ζητούν από την κυβέρνηση να γίνει δημοψήφισμα, για την απόδοση ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων στους μετανάστες. Όπως μαθαίνουμε, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είναι αποφασισμένος όχι μόνο να προβάλλει αυτή την κίνηση όσο μπορεί, αλλά και να διαθέσει χρόνο και χρήμα, για να χτιστούν οι κατάλληλες υποδομές, που θα επιτρέψουν στο κόμμα του, να φέρει το ζήτημα στο προσκήνιο.
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι έχουν ήδη ξεκινήσει και άλλες προσπάθειες για την συλλογή υπογραφών για το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως αυτή της «επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας», στην οποία πρωτεύον ρόλο φαίνεται ότι παίζει ο γνωστός παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής και αρθρογράφος κ. Σπύρος Χατζάρας.
Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, η οποία κλείνει με το σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», η προσπάθειά τους: «δεν είναι κόμμα, δεν είναι σύλλογος, δεν είναι ΜΚΟ. Είναι μια ενωτική κίνηση από τα κάτω, όλων των Ελλήνων, αριστερών, δεξιών, πασόκων, για τον σεβασμό της συνταγματικής νομιμότητας ,της λαϊκής κυριαρχίας, και της εθνικής Ανεξαρτησίας.  Η Επιτροπή θα δίνει σταδιακά ονόματα των μελών της, όταν είναι αναγκαίο. Βασική μας αρχή, είναι η προστασία των αγωνιστών, και όχι η προβολή τους.
Δεν αναζητούμε νέους ηγέτες και εκπροσώπους. Κανείς από εμάς δεν είναι, “μέλλων υπουργός”. Τέτοιοι υπάρχουν πολλοί. Ηγέτης είναι ο Ελληνικός Λαός. Για να δώσουμε τη μάχη της ενημέρωσης, δεν χρειάζονται “εκπρόσωποι”. Χρειάζεται η εθελοντική επαναστατική-πατριωτική προσφορά, του κάθε ενός από εμάς. Χιλιάδες στόματα, χιλιάδες χέρια, χιλιάδες πόδια. Προσκαλούμε τα μέλη των πατριωτικών κινήσεων και κομμάτων να παλέψουν μαζί μας.»
Από το ιστολόγιό του, επέλεξε να απαντήσει, στην πρόσκληση αυτή της «Επιτροπής» ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης. Συγκεκριμένα ο βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΛΑΟΣ έγραψε: «Οφείλω να πω ότι κάθε ανεξάρτητη προσπάθεια συλλογής υπογραφών είναι ευπρόσδεκτη, στο τέλος όμως για να κατατεθούν στην Βουλή χρειάζεται ούτως ή άλλως ένα κόμμα, για να τις υποστηρίξει. Εάν μέχρι τέλους το μόνο κόμμα που θα συλλέγει υπογραφές είναι ο ΛΑ.Ο.Σ. τότε δεν θα έχουν άλλη επιλογή παρά να μας τις φέρουν για να τις συνυπολογίσουμε. Ειδάλλως δεν θα μπορούν να προσμετρηθούν με τις δικές μας και θα παραμείνουν ασχολίαστες μέσα σε κάποιο ντουλάπι της Βουλής.
Οφείλουμε όλοι να καταλάβουμε ότι το πολίτευμά μας είναι Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και το σύστημα αυτό λειτουργεί μέσω κομμάτων. Ό,τι συμβαίνει εκτός αυτών, είναι πολιτειακά ως μη γενόμενο! Ας αφήσουν λοιπόν κάποιοι τις μεμψιμοιρίες για τον ΛΑ.Ο.Σ. και ας κατανοήσουν ότι είναι μεγάλη η ευλογία που μας προσέφεραν οι 386.000 πολίτες που ψήφισαν ΛΑ.Ο.Σ. στις περασμένες εκλογές. Χάριν σε αυτούς υπάρχουμε εμείς τώρα μέσα στην Βουλή και υπάρχει η δυνατότητα να αγωνιστούμε έστω. Ειδάλλως μέσα στην Βουλή των Ελλήνων, το πάνδημο περί Δημοψηφίσματος αίτημα, δεν θα είχε ακουστεί καν.
Περιττό να πω ότι όσοι υπογράψουν σε αυτό το αίτημα περί Δημοψηφίσματος, ούτε μέλη του ΛΑ.Ο.Σ. εγγράφονται, ούτε ψηφοφόροι του δηλώνουν. Το ερώτημα απευθύνεται σε όλους τους έλληνες, αλλά λόγω συστήματος αναγκαστικά ένα κόμμα πρέπει να το εκπροσωπήσει Κοινοβουλευτικά ή πολλά περισσότερα του ενός βέβαια, εάν το επιθυμούν».
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι στο μυαλό αρκετών στελεχών του ΛΑΟΣ παίζει το σενάριο του να προωθηθούν και άλλοι ανεξάρτητοι φορείς, πέραν του κόμματος, που θα συμμετέχουν στην συλλογή υπογραφών, έτσι ώστε να μην θεωρηθεί ότι το κόμμα της Καλλιρρόης, προσπαθεί να «καπελώσει» κομματικά το συγκεκριμένο ζήτημα. Και από ό,τι φαίνεται αυτή η άποψη προκρίνεται τελικά.
Πάντως η κινητικότητα, ακόμη και ανάμεσα στις δύο μεγάλες γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, είναι μεγάλη.
Δημήτρης Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: