ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Στην χώρα του επιλεκτικού Άλτσχαϊμερ


(Αφιερωμένο στην Αριστέα Μπουγάτσου)
Πριν από δεκαπέντε χρόνια το «Αντί» και η Αριστέα Μπουγάτσου από την “Καθημερινή” είχαν προκαλέσει με αλεπάλληλα δημοσιεύματά τους την πρώτη μεγάλη ποινική διερεύνηση της υπόθεσης Ζήμενς – Ιντρακόμ, χωρίς εξεταστικές, περισπούδαστες δηλώσεις, εμφανίσεις στα κανάλια και πολιτικές φανφάρες.
Τον Ιούλιο του 1996, ύστερα από δικαστική κυοφορία 18 μηνών, η Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών αποφάσιζε ομοφώνως να ασκηθεί δίωξη για το περιβόητο σκάνδαλο της ανάθεσης 1.000.000 ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ στην εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΟΜ, για τέσσερα κακουργήματα και τρία πλημμελήματα (απάτη, δωροδοκία, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος, απιστία, ψευδορκία, ψευδή βεβαίωση). Η υπόθεση εκείνη συμπαρέσυρε και την ΖΗΜΕΝΣ, αφού η ΙΝΤΡΑΚΟΜ την εκπροσωπούσε μονίμως και άλλωστε μοιραζόντουσαν τις δουλειές ως καρτέλ στον ΟΤΕ και αλλού.
Η Στάζι χρηματοδοτούσε το ΠΑΣΟΚ, Ξεσκεπάστηκε το κράτος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, Κόκαλο ο Κόκκαλης, Πόλεμος με κασέτες για τα ψηφιακά, Ψηφιακές βόμβες κ.λπ. έγραφαν τότε στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες.
Τελικά και ύστερα απο ένα απίθανο πολιτικό παρασκήνιο επι κυβέρνησης Σημίτη χάθηκε και εκείνη η υπόθεση και μαζί της ενδεχομένως μια μοναδική ευκαιρία να μην καταντήσει η Ελλάδα όπως κατάντησε σήμερα
Ποιό ήταν το αποτέλεσμα για όσους είχαν το θράσος να γράφουν εναντίον της Ζήμενς όταν όπως αποκαλύπτεται δεκαπέντε χρόνια μετά, άλλοι “συνάδελφοι” πήγαιναν ταξιδάκια αναψυχής μαζί της, ή της έκαναν τις δημόσιες σχέσεις, με πανάκριβες αποζημιώσεις; Η Αριστέα έχασε την δουλειά της στην Καθημερινή και ευτυχώς που βρέθηκε η Μάνια και της έδωσε δουλειά στην Ελευθεροτυπία. Ο υποφαινόμενος καταδικάστηκε σε μόνιμο εξωστρακισμό απο τα ΜΜΕ και λασπολογήθηκε όσο λίγοι.
Εκείνη η υπόθεση έγινε αργότερα σημαία του Κ. Καραμανλή στον δρόμο του προς το Μαξίμου. Ο οποίος ξέχασε βεβαίως κι αυτός πολύ γρήγορα όσα υποσχόταν προεκλογικά και επί κυβέρνησής του η Ιντρακόμ υπέγραψε τις γνωστές συμβάσεις – μαμουθ με τον ΟΠΑΠ. Και λίγο πριν το τέλος ο κ. Σημίτης αποχαρακτήριστηκε από τον ίδιο τον κ. Καραμανλή και έπαψε να είναι “αρχιερέας τς διαπλοκής”. Για να διαψεύσει η ΝΔ με αυτό και τα άλλα και με τον χειρότερο τρόπο όχι μόνο τους ψηφοφόρους της, αλλά και  όλους εκείνους που σιχάθηκαν  το ΠΑΣΟΚ για όλα όσα έκανε επί μια εικοσαετία.
Και τώρα μαθαίνουμε ότι όπως είχε πει και ο προηγούμενος Καραμανλής, εκτός απο τους πρωθυπουργούς δεν πάνε φυλακή ούτε οι υπουργοί.
Διασκεδάζουμε λοιπόν πολύ με όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας με αφορμή την Ζήμενς.
Φαντάζεστε όμως να είχε βγει ένας γαλάζιος Τσουκάτος και να είχε πει, όπως ο πράσινος,  « μάλιστα, κύριοι πήρα 1.000.000 ευρώ από την Siemens και πήρα τα κουπόνια και τα έδωσα στο κόμμα;».
Φαντάζεστε να είχε αποδειχθεί ότι ένας μπλε Τρεπεκλής ήταν ο επίσημος αντιπρόσωπος του αμαρτωλού C4I και είχε βγάλει και κάμποσα εκατομμυριάκια;
Φαντάζεστε ένας γαλάζιος βουλευτής να ήταν εισαγγελέας κατηγορίας στο Βατοπέδι την ίδια στιγμή που ήταν δικηγόρος για τις …ΑΠΕ άλλης αγίας μονής;
Φαντάζεστε να είχε βγει ένας μπλε Κοροβέσης και να μας είχε πει ότι επί Οικουμενικής έβαλε και το κόμμα του το χέρι στο μέλι;
Τι θα είχε γίνει; Θα μιλάγαμε για κρίση, ανεργία, Πάγκαλο και Παπακωνσταντίνου;
Θα είχε γίνει πόλεμος. Στους δρόμους θα τα σπάγανε όλα , μέχρι και τα λούκια και τις υδρορροές. Θα ξηλώνανε την άσφαλτο.
Τα ΜΜΕ θα είχαν αφηνιάσει. Η Τρέμη θα γινόταν 18 χρονών ο δε Πρετεντέρης θα έκανε εκπομπή για άντρες με ανάγκες λαϊφστάϊλ.
Φανταστείτε λοιπόν πόσο βαθειά είναι η σήψη και το Άλτσχαϊμερ – επιλεκτικό πάντα;
Να λέει ο Πράσινος «ναι ρε τα πήρα και τα πήγα στο κόμμα από τη Μήζενς» και να μην κουνιέται φύλλο.
Τι έχουν πάρει αυτοί οι Πράσινοι; Πως τα καταφέρνουν έτσι, ρε παιδί μου;
(με την συμβολή του ΠΠ)                                                                                                                      ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: