ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Αρνητικοί οι μετανάστες στη μετακίνησή τους από το κτίριο της Νομικής - Πρύτανης: «Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο συννενόησης - Θα δείτε τις κινήσεις μας»

Αθήνα
Να παραμείνουν στο κτίριο της Νομικής αποφάσισαν οι μετανάστες, κατά τη συνέλευσή τους, που έληξε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, Νίκος Γιαννόπουλος, «αποφάσισαν να μη μετακινηθούν σε άλλον χώρο, διότι αφενός θεωρούν ότι δεν ενοχλούν κανέναν, δεδομένου ότι στο κτίριο δεν γίνονται μαθήματα, και αφετέρου διότι εκτιμούν ότι το άλλο κτίριο, που τους προτάθηκε, δεν πληροί τις προδιαγραφές (ασφαλείας), που είχαν συμφωνηθεί».

Λίγο νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής είχε ερωτηθεί για το τι θα επακολουθήσει σε περίπτωση που δεν έχει υπήρχε λύση έως τη λήξη της διορίας.

«Κατάλυση του ασύλου δεν πρόκειται να γίνει. Οι νόμοι είναι νόμοι και εννοείται ότι θα εφαρμοστούν.»

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το πώς θα υπάρξει αποκλιμάκωση της κατάστασης, «είναι θέμα που αντιμετωπίζουμε ανάλογα με τις εξελίξεις».

Από το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Ο ΛΑΟΣ επικοινώνησε με όλα τα μεγάλα κεντρικά ξενοδοχεία πολυτελείας των Αθηνών, προκειμένου να διατεθούν 270 σουίτες για τους προσωρινούς 'ενοίκους' της Νομικής Σχολής. Δυστυχώς, ελεύθερες είναι μόλις 21. Παρακαλούμε τους υψηλούς προσκεκλημένους του ΣΥΡΙΖΑ να καταδεχτούν απλά δωμάτια με πρωινό και καθημερινή πλήρη εξυπηρέτηση.»



Θ. Πελεγρίνης 
«Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο συννενόησης - Θα δείτε τις κινήσεις μας»




Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θ. Πελεγρίνης μετά τις πολύωρες διαπραγματεύσεις με τους αλληλέγγυους φορείς δήλωσε: «Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο συννενόησης. Η λύση βρέθηκε αλλά οι μετανάστες δεν την δέχτηκαν. Θα κάνουμε τα πάντα για να προστατευθεί ο χώρος. Τα επόμενα βήματα θα τα δείτε».
Μετά τη δήλωση αυτή ο πρύτανης επέστρεψε, μαζί με μέλη του πρυτανικού συμβουλίου, και πάλι στο χώρο των απεργών για να ξανασυζητήσει μαζί του. Εν τω μεταξύ τα τέσσερα πούλμαν που είχαν πάει στη Νομική αποχώρησαν.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, www.tovima.gr                                      ΠΗΓΗ:e-parembasis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: