ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ναι στην κατάργηση του ασύλου



Επειδή η Ελλάδα είναι μια ελεύθερη χώρα και η διακίνηση των ιδεών στα Πανεπιστήμια δεν παρεμποδίζεται από κανένα, ποια χρησιμότητα εξυπηρετεί  η ύπαρξη πανεπιστημιακού ασύλου;
Πολύ δε περισσότερο  όταν το άσυλο αυτό, στην πράξη,  έχει μετεξελιχθεί σ’ ένα καθεστώς ατιμωρησίας για  ποικιλώνυμα αδικήματα, από απλά πταίσματα, μέχρι κακουργήματα!
Επειδή η ανομία,  η παρανομία και η ατιμωρησία σε περιόδους δημοκρατίας ούτε επιτρέπεται, ούτε δικαιολογείται.
Επειδή αυτό το καθεστώς συνιστά προσβολή για τη δημοκρατία μας και απαξιώνει την παιδεία  μας.
Είναι καιρός, επιτέλους, να γίνει κάτι. Και να γίνει κάτι αποτελεσματικό.
Επειδή η κυβέρνηση είναι βραχυκυκλωμένη και αδύναμη να χειριστεί τέτοιες καταστάσεις  (και σε μεγάλο βαθμό συνυπεύθυνη γιατί καλλιέργησε, ανέχθηκε και εκμεταλλεύθηκε τέτοια φαινόμενα για ίδιον πολιτικό όφελος)
Επειδή η αριστερά είναι όμηρος ιδεοληψιών που την παραλύουν.
Ας τολμήσει η Νέα Δημοκρατία, σήμερα κιόλας, να καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου, την οποία να υπογράφει το σύνολον των βουλευτών της, με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά, για την κατάργηση  του λεγόμενου «πανεπιστημιακού ασύλου».
Να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.
Σήμερα, γιατί αύριο μπορεί και να είναι αργά!
Κώστας Ροδινός
Υ.Γ. Επειδή συντηρείται  ο μύθος, ότι το λεγόμενο άσυλο προστατεύεται Συνταγματικώς, να διευκρινίσω ότι καμιά διάταξη του Συντάγματος, παρά τις αναθεωρήσεις του, δεν κατοχυρώνει το άσυλο.  Αυτό νομοθετήθηκε για πρώτη φορά με τον  Νόμο Πλαίσιο του 1982                                       ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: