ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Πόσο επικίνδυνη είναι η αναδιάρθρωση από μία κυβέρνηση που δεν διαβάζει τι υπογράφει;



Για πολλοστή φορά, ο πρωθυπουργός της χώρας και αυτοαποκαλούμενος… σωτήρας της Ελλάδας, χαρακτήρισε, προχθές, κάθε συζήτηση περί αναδιάρθρωσης του χρέους «ανακύκλωση της μιζέριας και καταστροφολογία».
Κι όλα αυτά ειπώθηκαν από τα πρωθυπουργικά χείλη ενώ είχαν προηγηθεί: η πονηρή δήλωση του Πάγκαλου περί συνολικής επιμήκυνσης του χρέους και η σαφής θέση του πρόεδρου του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών ότι «μόνο μέσω μιας αναδιάρθρωσης μπορεί η Ελλάδα να απελευθερωθεί από την κρίση χρέους».
Και μπορεί να λέει κάθε μέρα από το κυβερνητικό πόντιουμ ο αξιότιμος κύριος Πεταλωτής ότι τέτοιο θέμα δεν υφίσταται, ή ότι ο Πάγκαλος εκφράζει προσωπικές απόψεις, η αλήθεια όμως είναι ότι και θέμα υπάρχει και μάλλον έχουν γίνει και οι σχετικές συζητήσεις στα γραφεία των δανειστών μας.
Γιατί πολύ απλά δεν βγαίνουν τα άτιμα τα νούμερα δεν βγαίνουν! Τελεία και παύλα. Και θα μας επιτρέψουν οι κυβερνώντες να έχουμε και τις αμφιβολίες μας, και να διατηρούμε ζωηρές επιφυλάξεις για την αξιοπιστία των λεγομένων τους. Εξάλλου, δεν έχουν περάσει παρά μόνο μερικοί μήνες από το …ιστορικό «λεφτά υπάρχουν».
Και δυστυχώς γι’ αυτούς αλλά και για μας ως κοινωνία, πιστεύουμε πιο πολύ αυτά που λέει ένας από τους στυλοβάτες της παγκόσμιας οικονομίας και του καπιταλισμού όπως είναι ο Γερμανός αρχιβιομήχανος, παρά τον συμπαθή κατά τα άλλα κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Γι’ αυτό αντί στην Κυβέρνηση να παίζουν την κολοκυθιά με την αναδιάρθρωση του χρέους, ας κοιτάξουν να διαπραγματευτούν καλύτερα αυτή φορά το μέλλον της χώρας. Εκτός πάλι αν τους έχει γίνει συνήθεια να υπογράφουν τα χαρτιά των Τροϊκανών χωρίς μάλιστα να τα έχουν καν μεταφράσει… ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: