ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ο BOY GEORGE ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΞΕΧΝΑ

Όταν μιλώ για την τουρκική εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου και την άρνησή της (από τους Τούρκους) θυμάμαι τα λόγια που είπε κάποτε ο ΄Ελι Γουίζελ  «Πρέπει πάντα να παίρνομαι θέση. Η ουδετερότητα βοηθά τον θύτη, ποτέ το θύμα. Η σιωπή ενθαρρύνει τους βασανιστές, ποτέ τους βασανιζόμενους». Τις μέρες που μας έρχονται ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ως πνευματικός ηγέτης κάπου 3 εκατομμυρίων Ελληνο-Αμερικανών θα παραστεί στην ετήσια ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος στο οίκημα των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη και στην μαρμαρένια είσοδο του Ελληνικού Προξενείου στη Νέα Υόρκη, για να κάνει την ετήσια δήλωσή του για την ανθρώπινη μάχη να θυμόμαστε μια θρησκευτική μειονότητα που βασανίστηκε σε ένα στρατόπεδο συγκεντρώσεως θανάτου στη Πολωνία ονόματι Άουσβιτς και να θυμίσει την απελευθέρωση πριν 70 σχεδόν χρόνια.  Εν τω μεταξύ όμως, μια άλλη θρησκευτική μειονότητα, όχι πριν 70 χρόνια, αλλά σήμερα, οι Ελληνοκύπριοι στην κατεχόμενη Κύπρο τα περασμένα Χριστούγεννα στερήθηκαν της Θείας Χριστουγεννιάτικης λειτουργίας τους, όταν οι απάνθρωποι βασανιστές τους, που βίασαν, έσφαξαν και εξουδετέρωσαν ένα πληθυσμό σε σιγανό ρυθμό ολοκαυτώματος στην κατεχόμενη Καρπασία, έκλεισαν τις λιγοστές εκκλησίες την Ημέρα των Χριστουγέννων.  Αυτοί οι άνθρωποι είδαν τις συλήσεις των κοιμητηρίων τους, τις εκκλησίες τους να μετατρέπονται σε οίκους ανοχής και τα θρησκευτικά και πολιτιστικά των έργα τέχνης να λεηλατούνται, και να αρπάζονται από τους βασανιστές τους και να πωλούνται στην μαύρη αγορά στην ψηλότερη τιμή.
Αυτή την εβδομάδα υπήρξε μια ακτίνα ελπίδας για το λαό μας όταν ο παγκοσμίως γνωστός καλλιτέχνης τραγουδιστής Boy George επέστρεψε κλεμμένη θρησκευτική εικόνα του Χριστού με αποτέλεσμα όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως να σπάνε τη σιωπή τους και να καταδικάζουν την τουρκική κατοχή της Κύπρου. Αυτή την εβδομάδα ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος έχει μια εκλογή: να συνεχίσει να διατηρεί την σιωπή του  για όσους ευθύνονται για την βράβευση του Τούρκου υπουργού και ρατσιστή Μπαγίς, και έτσι..... να παραμείνει σιωπηρά ουδέτερος, ή να ενεργήσει ως καλός άνθρωπος και να βοηθήσει τους βασανισμένους. Πρέπει να συνεχίσουμε αυτή την εβδομάδα τις επιστολές διαμαρτυρίας προς τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και να του υπενθυμίσουμε να βρει το θάρρος στην καρδιά του να θυμηθεί την Κύπρο. Για χάρη του λαού μας Αρχιεπίσκοπε Δημήτριε «Πρέπει πάντα να παίρνομαι θέση. Η ουδετερότητα βοηθά τον θύτη, ποτέ το θύμα. Η σιωπή ενθαρρύνει τους βασανιστές, ποτέ τους βασανιζόμενους».
Αυτή η εβδομάδα είναι γεμάτη από ειρωνεία καθώς ο Boy George επιστρέφει την κλεμμένη εικόνα του Χριστού και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος της Κύπρου τιμάται από τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των  Ρωσιών  Κύριλλο για τις προσπάθειες του με το βραβείο του International Foundation for the unity of Orthodox Christian Nations, ο Πατριάρχης (Κωνσταντινουπόλεως)  και οι Αρχοντες με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο Αμερικής, τίμησαν τον ρατσιστή Μπαγίς ο οποίος δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και η χώρα του οποίου ευθύνεται για τις συλήσεις των εκκλησιών στην κατεχόμενη Κύπρο και τις παραβιάσεις των θρησκευτικών ελευθεριών των Ελληνοκυπρίων εγκλωβισμένων.

Νικόλας Τανέρης, Εκπρόσωπος Τύπου, Cyprus Action Network of America (CANA).                                                                                                                                                 ΠΗΓΗ:online-pressblog.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: