ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ

Το λαθρονομοσχέδιο πήρε το δρόμο για τη βουλή. Και οι μπουλντοζιέρηδες που εκτελούν τη διατεταγμένη υπηρεσία για την αποδόμηση της Ελλάδας, γύρισαν ήδη τη μίζα στα μηχανήματα της καταστροφής και του ολέθρου…


ΤΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΑ ΜΜΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ.


γράφει ο Reporto

Οι εξελίξεις στην Τουρκία, προϊδεάζουν για εκτεταμένη απόπειρα εξαγωγής της Κρίσης στο Αιγαίο, είτε αυτό συνδυαστεί με πραξικόπημα στη γείτονα είτε όχι, σε μια αποφασιστική προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων γεγονότων σε βάρος της χώρας μας…

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΑΓΗΝΕΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΕΙ. ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ…

ΤΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΑ ΜΜΕ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ, ΚΑΙ ΕΝΩ ΣΙΩΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΑ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΟΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΩΣ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑΤΟΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ «ΑΚΡΙΒΟΣ ΣΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΦΤΗΝΟΣ ΣΤ ΑΛΕΥΡΙ»

Ο εφιάλτης του Ανανισμού επανέρχεται δριμύτερος στην Κύπρο, και η κακομούτσουνη έως το πολύ ανέκφραστη μαριονέτα που ακούει στο όνομα Δρούτσας, παραμένει ακλόνητη στη θέση της επενδύοντας στις προσωπικές πολιτικές της φιλοδοξίες, και ταυτόχρονα ο …Ανανισμένος πρωθυπουργός παραμένοντας επικεφαλής ενός θίασου μαθητευόμενων ανικάνων, συνεχίζει ανενόχλητος τη μυστική και επικίνδυνη – σε βάρος του λαού που ορκίστηκε να εκπροσωπεί – διπλωματία.

ΤΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΑ ΜΜΕ, ΤΗΝ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ, ΔΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ, ΕΧΟΥΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ Σ ΕΝΑ ΑΤΙΜΩΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΡΥΦΤΟΥ, ΕΠΙΔΙΩΚΟΝΤΑΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΡΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

Στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Οι μάσκες του καθωσπρεπισμού πέφτουν από τους ενορχηστρωτές, και το κατάλληλο σκηνικό για κατά κράτος υποχωρήσεις στήθηκε από τον ίδιο το θιασάρχη – τον ανίκανο και επικίνδυνο πρωθυπουργό – που δε δίστασε να εμφανίσει τον προσωπικό του ενδοτισμό, ως ενδοτισμό ολόκληρου του ελληνικού λαού προϊδεάζοντας με σαφήνεια για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

ΤΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΑ ΜΜΕ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΑ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟ, ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΕΝΟΣ «ΣΥΝΕΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟΥ» ΗΓΕΤΗ, ΑΠΟΣΙΩΠΩΝΤΑΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΠΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΜΕ ΣΚΥΜΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕΥΕΙ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ.

Η δημοκρατία αποδομείται. Η καθημερινότητα εκφασίζεται. Το κράτος του Χρυσοχοϊδη σε αγαστή συνεργασία με το παρακράτος των κουκουλοφόρων και των παρακρατικών, έχει πλέον στοχοποιήσει ανοικτά τον Έλληνα πολίτη. Επιχειρώντας να απαξιώσουν με το χαρακτηρισμό του «ακροδεξιού» κάθε φωνή αντίστασης στ εγκληματικά σχέδια τους, δε διστάζουν να ματώνουν καθημερινά την Αθήνα. Δε διστάζουν να οδηγούν τη χώρα σε μια επικίνδυνη αποσταθεροποίηση παραδίδοντας την στην εξουσία της αναρχίας, του εκφασισμού και των δολοφονικών ενστίκτων των πληρωμένων φονιάδων.

ΤΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΑ ΜΜΕ, ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΔΕ ΘΑ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ «ΠΟΥΛΑΝΕ» ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΝΟΣΗΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΞΕΘΡΕΨΑΝ ΑΛΛΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ.

Και μέσα σ αυτό το κλίμα που Καμπουλοποιεί την Ελλάδα, πολιτικά, κοινωνικά και εθνικά, ο αδίστακτος θίασος των ανικάνων έχοντας πλέον προσχωρήσει ανοικτά στις εντολές της παγκόσμιας διακυβέρνησης και της Νέας Τάξης, δε διστάζει να καταφέρει το τελειωτικό κτύπημα σε βάρος του ελληνικού λαού, επιχειρώντας να ξεζουμίσει και την τελευταία σταγόνα από τον ιδρώτα του, στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης «εθνικής περηφάνιας» πίσω από την οποία επιχειρούν να συγκαλύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες για τον ξεπεσμό, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσουν το πολιτικό σύστημα αλλά και το άθλιο τομάρι τους από το πιθανό ξέσπασμα μιας ανεξέλεγκτης λαϊκής οργής.

ΤΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΑ ΜΜΕ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΝ ΚΛΙΜΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΓΙΑ ΘΥΣΙΕΣ… ΘΥΣΙΕΣ… ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ, ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΣ ΣΚΟΠΙΜΑ ΟΤΙ Η ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΑΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΦΕΣΩΣΟΥΝ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ, ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

Με δυο λόγια:

- Η παγκόσμια διακυβέρνηση και η Νέα Τάξη…
- Τα ντόπια τσιράκια της με προεξάρχοντα το θίασο των ανικάνων που υποτίθεται ότι κυβερνά…
- Τα ΜΜΕ που αδίστακτα στηρίζουν τις προσπάθειες και των δύο…
- Οι οικονομικά ισχυροί της γης και τα όργανά τους στην πολιτική εξουσία και τα Ευρωπαϊκά όργανα διοίκησης…

Έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε θέατρο επικίνδυνων πειραματισμών για τα παγκοσμιοποιημένα σχέδια τους, στην «πλανητική» ανασύνταξη που επιχειρούν.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΙΜΑ… ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ… ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

Ο Ελληνικός λαός έχει χρέος να αφυπνιστεί, πριν τα πράγματα οδηγηθούν σ έναν κατήφορο χωρίς επιστροφή.

Ο Ελληνικός λαός έχει χρέος να συνειδητοποιήσει τη μεγάλη του ευθύνη απέναντι σ ολόκληρη την Ευρώπη, απέναντι στις αξίες του, απέναντι στην ιστορία.

Οι ελεύθερες φωνές ενημέρωσης, και πριν απ όλα η διαδικτυακές φωνές (οι οποίες κατά κανόνα είναι προσβάσιμες από το πλέον μαχητικό τμήμα του ελληνικού λαού – την ελληνική νεολαία - οφείλουν να κατανοήσουν το διπλό τους ρόλο.

Ένα ρόλο που…

- Δεν μπορεί και δεν πρέπει απλά να εξαντλείται στην παρεχόμενη ενημέρωση. Αλλά..

- Οφείλει να επεκτείνεται και στη μαχητική αφύπνιση, τον ξεσηκωμό των εργαζόμενων, για την άμεση ανατροπή αυτής της επικίνδυνης κατάστασης.

- Οφείλει να εμπνεύσει φλόγα, αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και να κατευθύνει στη δράση και όχι να αρκείται στην τόνωση της γενικευμένης αγανάκτησης.

ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Η ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Η συγκέντρωση της Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας τη ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 7:00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο PRESIDENT, θα πρέπει να μετατραπεί σε μαχητικό συλλαλητήριο αντίστασης με στόχο την ανατροπή των επικίνδυνων σχεδίων τους.

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ…

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ, ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ ΚΩΛΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ…

Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως αυτές τις ώρες έχουμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας…

- Να πάρουμε στα χέρια μας το μέλλον του τόπου…
- Να ανατρέψουμε τα σχέδια τους και το πολιτικό σύστημα που τα γεννά…
- Να πάρουμε στα χέρια μας την ενημέρωση του λαού με στόχο τον ξεσηκωμό και του τελευταίου Έλληνα πολίτη.



Έχουμε υποχρέωση…

- Να μην παραδώσουμε την πατρίδα μας αμαχητί…
- Να μην επιτρέψουμε να ριζώσουν σ αυτή τα σχέδια της Νέας Τάξης και της παγκόσμιας διακυβέρνησης…
- Να καταδείξουμε τον επικίνδυνο ρόλο του πρωθυπουργού και του ανίκανου θίασου που άλωσε την κυβερνητική εξουσία…
- Να αντισταθούμε στη χούντα της τραπεζικής ολιγαρχίας…
- Να ακυρώσουμε στην πράξη την προκλητική συμμαχία του «κράτους» του Χρυσοχοϊδη με το παρακράτος των φασιστοειδών που χρησιμοποιεί…
- Να δηλώσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, πως στην πρώτη εθνική υποχώρηση που θα τολμήσουν, το ραντεβού τους με την κρεμάλα είναι ήδη κλεισμένο. Οφείλουμε να πάρουμε στα χέρια μας την ευθύνη της τήρησης του Συντάγματος, της συνταγματικής νομιμότητας και την εθνική αξιοπρέπεια που επιχειρούν να την ευνουχήσουν

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΙΜΙΑ…
ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΙ ΗΡΩΕΣ…
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ…
ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΕΙΣΒΟΛΕΑ…
ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.


ΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ… ΤΟΤΕ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ…

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΔΕ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ... ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙ... ΠΡΩΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ....

ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ.... Ε!!!

Είναι απαίτηση τής “Αυτοκρατορίας” τής Νέας Τάξης, να “στρογγυλέψουμε” εμείς οι Έλληνες την Ιστορία μας και να “μην προκαλούμε τους γείτονες” με αναφορές σε κορυφαία γεγονότα τής Ιστορίας μας.

Καραϊσκάκης, Κολοκοτρώνης, Ανδρούτσος, Διάκος, Παπαφλέσσας, και όλοι οι άλλοι Αγωνιστές και Ήρωες “προκαλούν αλλεργία” στους γείτονες, και πρέπει να τους “κοντύνουμε” στα μάτια τών παιδιών μας.


Τα παιδιά μας δεν πρέπει να γαλουχούνται με ό, τι παραπέμπει στο Έθνος και στον Πατριωτισμό.

Το “επιβάλλουν” οι κανόνες τής ελεύθερης ( ασύδοτης δηλαδή) δράσης τού Κεφαλαίου, η οποία δεν θέλει ομοιογενείς πληθυσμούς, αλλά πληθυσμιακά “αμαλγάματα”.
Γι’ αυτό και μάς επέβαλαν 2,5 εκατομμύριο μετανάστες, την στιγμή που έχουμε 2,5 εκατομμύριο Έλληνες άνεργους.
Γιατί, το Κεφάλαιο δεν μπορεί να εμποδίζεται από σύνορα και εθνικές ιδιαιτερότητες.


Έτσι λένε οι εκπρόσωποι τής κεφαλαιοκρατικής και Ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.
Λένε κι άλλα άθλια και αστήρικτα οι νεοταξίτες “προοδευτικοί” και “εκσυγχρονιστές”.

“Το Ελληνικό Έθνος είναι μύθος” και εγκεφαλικό κατασκεύασμα τών τελευταίων 170 ετών, και η Οθωμανική Αυτοκρατορία, που είχε υποδουλωμένη την χώρα μας, “ήταν καλή” και δεν καταπίεζε τους Έλληνες.
Ούτε σε σφαγές και σε Γενοκτονία των Ελλήνων τής Μικράς Ασίας επεδόθησαν οι τούρκοι φασίστες-εθνικιστές τού Μουσταφά Κεμάλ, το 1922 ( Μικρασιατική καταστροφή). Απλώς, οι Έλληνες “συνωστίζονταν στην παραλία τής Σμύρνης, για να φύγουν για την Ελλάδα”! Λές και πήγαιναν για καλοκαιρινές διακοπές! Αιδώς!
Αυτά, λέει, συμφωνήθηκαν από το 1999. Τότε, με τα κατσικοειδή ζεϊμπέκικα τού “Γιώργου” και τα “Bravo Giorgos” τού Τζέμ.

Όλα αυτά, και άλλα άθλια, νεοταξίτικα και ανθελληνικά, τα “πέρασαν” στο Βιβλίο Ιστορίας τής Στ΄ Δημοτικού, που διδάσκονται τα ελληνόπουλα εφέτος. Για “ να μήν στενοχωρήσουμε τους γείτονες”! Όνειδος!
Συγγραφείς; Μία κυρία, Αν. Καθηγήτρια σε σχολή Δασκάλων στην Θεσσαλονίκη και κάποιοι βοηθοί της.

Έλληνες αυτοί! Και δήθεν “προοδευτικοί”! Δηλαδή, “προοδευτικοί” τού γλυκού νερού και τών “ανανεωτικών” σαλονιών! “Προοδευτικοί” καλφάδες τής Αυτοκρατορίας τής νέας Τάξης και τής Ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας!

Δηλαδή, ρετάλια τού “εκσυγχρονισμού”, που δίνουν “γήν και ύδωρ” στην νέα Τάξη, για μία θεσούλα!

Ο Ελληνικός λαός, όμως, είναι παρών. Και αρνείται να αποδεχθεί την εθνική του αποδόμηση, που επιχειρούν οι νεοοθωμανοί επιδοτούμενοι από νεοταξικά κέντρα, “νεωτεριστές ιστορικοί”, με τα νεοταξίτικα ιδεοληπτικά τους απόνερα!

* Φίλε αναγνώστη, να ξέρεις, ότι ο εχθρός δεν χτυπάει πάντα στα πόδια! Πρώτα στο μυαλό σημαδεύει. Στην συνείδηση! Το νού σου, έ! -

Άγγελος Λιβαθινός
Καθηγ. Μαθηματικών- Λυκειάρχης

ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ... Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις και ειδικά τα όσα έλαβαν χώρα κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ενεργοποιείται σενάριο πιέσεων για λύση, εφάμιλλο με αυτό του 2004.

Κάποια από τα στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια ξυπνούν ένα νέο μεγάλο εφιάλτη.

Οι Τούρκοι δηλώνουν ότι κάποια από τα σημεία των απαράδεκτων Τουρκικών προτάσεων βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ διέρρευσε ότι ο Μπαν Κι Μουν επισκέφθηκε την Κύπρο για να ικανοποιήσει τον Ερτογάν. Ακόμα κάτι που μάθαμε (κι αυτό από Τουρκικά χείλη) είναι ότι το ακριβές περιεχόμενο των συγκλίσεων δεν ανακοινώνεται γιατί ο πρόεδρος μας φοβάται τις αντιδράσεις στο εσωτερικό μέτωπο.

Από ορισμένους γίνεται λόγος για έτοιμη συμφωνία στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης, πλην κάποιων τελευταίων πινελιών. Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι η παγίδα για την Κύπρο και τον Ελληνισμό, στήνεται πιο συντονισμένα αυτή τη φορά.



Αυτές δεν είναι οι μόνες εξελίξεις. Εδώ και μέρες, ο Στέφανος Στεφάνου (κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας), κομπάζει ότι για πρώτη φορά σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου γίνεται αναφορά στην πρόνοια της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Πράγματι, είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό και είναι απόδειξη ότι η πολιτική του Προέδρου Χριστόφια (και των υπολοίπων που επιδιώκουν μιαν τέτοιας μορφής λύση), απέδωσε καρπούς. Φαίνεται ότι πείσαμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι είμαστε πρόθυμοι να αυτοκτονήσουμε αποδεχόμενοι μια πρωτοφανή, ρατσιστική και καθόλα αντιευρωπαϊκή "λύση" που θέλουν να μας επιβάλουν οι εχθροί μας για να αλώσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και να παραδώσουν την νήσο Κύπρο στην Τουρκία.

Αν και γνωρίζαμε ότι οι Άγγλοι θα κρατούσαν την υπόσχεση που έκαναν και θα μας ξανάφερναν το σχέδιο Ανάν μέχρι να το δεχθούμε, αυτό δυστυχώς δεν σημαίνει και ότι έχουν ληφθεί (από την ηγεσία) τα οποιαδήποτε μέτρα αποτροπής, που θα μας έκαναν να νιώθουμε λιγότερο ανασφαλείς. Αντιθέτως, το 76% που αντέταξε ο Κυπριακός Ελληνισμός στην Ανανική λύση το 2004, έχει για διάφορους λόγους εξανεμιστεί, ενώ στην προεδρία βρίσκεται ένας ορκισμένος "τσιμεντωτής" του "ΝΑΙ" ο οποίος προβαίνει σε επιζήμιες για την πλευρά μας προσφορές προς τους Τούρκους, για να πετύχει τον στόχο του.

Με τέτοιες προσφορές, υποθάλπεται η Τουρκική βουλιμία και αλαζονεία, ενώ δίνεται διεθνώς η εικόνα ότι οικιοθελώς (και μάλλον μετά μανίας) επιδιώκουμε λύση του Κυπριακού με την εγκαθίδρυση ενός συνεταιρικού κράτους Δ.Δ.Ο. της μορφής που δέχεται ο πρόεδρος μας (πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με τις επιθυμίες του Κυπριακού Ελληνισμού). Χωρίς υπερβολή, η Κυπριακή Δημοκρατία, ουσιαστικά επιδιώκει αγωνιωδώς να μετατραπεί από κράτος σε προτεκτοράτο υπό κηδεμονία.

Θα το επισημάνουμε για άλλη μια φορά: Κακώς εφησυχάζουν κάποιοι από την ύπαρξη της "τελευταίας γραμμής αμύνης" που έχουμε, την προϋπόθεση έγκρισης δηλαδή, της οποιασδήποτε λύσης σε δημοψήφισμα. Είναι γνωστό ότι με την χρήση της σύγχρονης επιστήμης της Επικοινωνίας, η παραπλάνηση και χειραγώγηση της κοινής γνώμης είναι πολύ πιο εύκολη, από ότι ήταν στο παρελθόν. Όσοι λοιπόν επαναπαύονται στις δάφνες του 76% του δημοψηφίσματος, θα πρέπει να το σκεφτούν δυο φορές. Ισχύει το ίδιο και γι’ αυτούς που κοιμούνται ήσυχοι λόγω της Τουρκικής πλεονεξίας και αδιαλλαξίας (που επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά επί προεδρίας του "προσφοροδότη" Χριστόφια). Η "διεθνής κοινότητα", κατευθυνόμενη από τους εκδικητικούς Εγγλέζους δε θα αναλάμβανε εκ νέου την επιχείρηση παράδοσης της Κύπρου στην Τουρκία, αν δεν υπήρχαν καλές πιθανότητες επιτυχούς έκβασης.

Οι χειρισμοί Χριστόφια κρίνονται ως άκρως επικίνδυνοι για την ύπαρξη και επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού. Ο τρόπος αντιμετώπισης της ήττας που δεχθήκαμε με την επίσκεψη Μπαν Κι Μουν στο "ψευδοπροεδρικό", δεν είναι παρά ένα δείγμα της νοοτροπίας των κυβερνώντων. Παραβλέπουν αυτά που είδε κι ο τελευταίος πολίτης (στην Κύπρο, αλλά κυρίως στο εξωτερικό), τον εξευτελισμό δηλαδή του προέδρου και της Κ.Δ., την αναβάθμιση του Ταλάτ και του ψευδοκράτους και πανηγυρίζουν γιατί επαναβεβαιώθηκαν τα αυτονόητα (το ότι είμαστε το μόνο αναγνωρισμένο κράτος στην Κύπρο).

Είναι πραγματικά απίστευτα αυτά που ζούμε. Μετά από ακόμη μία από τις πολλές πανωλεθρίες που υπέστηκε η Κύπρος λόγω της "ευέλικτης πολιτικής" του Δημήτρη Χριστόφια, οι κυβερνώντες έχουν το θράσος να πανηγυρίζουν. Η πολιτική της επαναπροσέγγισης, των εναγκαλισμών με τον "σύντροφο Ταλάτ", των προσφορών για να γωνιαστεί η Τουρκία, έχει καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Μετά από την ήττα του Δεκεμβρίου (όπου η Τουρκία με δική μας ανοχή πέρασε αλώβητη από το περιλάλητο ορόσημο, χωρίς να έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της) είχαμε το νέο Βατερλό της επίσκεψης του Γ.Γ. του Ο.Η.Ε. και οι κυβερνώντες, αντί να απολογηθούν στον λαό για την χρεοκοπία "της πολιτικής των ψευδαισθήσεων" πανηγυρίζουν γιατί επιβεβαιώθηκε η… «Κυπριακή ιδιοκτησία των συνομιλιών».

Είναι εκνευριστική η συχνότητα που επαναλαμβάνεται το γελοίο αυτό επιχείρημα. Ίσως να νομίζουν ότι θα αποστομώσουν τους αρνητές της λύσης με τα αγγλικής έμπνευσης επικοινωνιακά τεχνάσματα. Μόνον αφελείς μπορούν να πείσουν με τέτοια φληναφήματα. Είναι σαν να μας λένε ότι είναι εντάξει να προκαλέσουμε μόνοι μας την διάλυση του κράτους μας (και την τουρκοποίηση που θα ακολουθήσει), γιατί εμείς μόνοι μας το αποφασίσαμε (είναι… "κυπριακής ιδιοκτησίας" η αυτοκτονία μας). Ας το καταλάβουν όλοι οι αυτόχειρες σε όλα τα επίπεδα: Δεν παύει αυτή η "αυτοκτονία" να είναι θάνατος (και το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού).

Ελπίζουμε πάντα να υπάρχει σε κάποιο στάδιο ανάσχεση στην διολίσθηση. Κάποιες προϋποθέσεις δημιουργούνται από το διογκούμενο κλίμα απόρριψης των χειρισμών του προέδρου στις τάξεις των απλών πολιτών, την αποχώρηση της Ε.Δ.Ε.Κ. από την κυβέρνηση και την πιθανολογούμενη αποχώρηση του ΔΗ.ΚΟ. Αν και ο πρόεδρος θα κάνει το παν για να κρατήσει το ΔΗ.ΚΟ στην κυβέρνηση (για ευνόητους λόγους), στο τέλος μάλλον δε θα το πετύχει (εκτός κι αν η ηγεσία του ΔΗ.ΚΟ. επιλέξει την αυτοδιάλυσή του αψηφώντας τη βάση του κόμματος). Υπάρχουν δηλαδή βάσιμες ελπίδες να βρεθεί ο Δημήτρης Χριστόφιας να βαδίζει ένα πολύ μοναχικό δρόμο στο Κυπριακό, πράγμα που δε θα του επιτρέπει να προχωρήσει στην απαράδεκτη "λύση" συνεταιρικού κράτους Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Πέρα από την ικανοποίηση μας για την πιθανή άρση της στήριξης του Προέδρου από τα κόμματα, πρέπει να επισημανθεί κάτι πολύ σημαντικό. Παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία για να ανασύνταξη των δυνάμεων που αντιστέκονται στην λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Τώρα, που βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την χάραξη μιας νέας στρατηγικής, μακριά από χρεοκοπημένες αντιλήψεις (για "λύση" Δ.Δ.Ο.). Ας μην φοβούνται τον διεθνή παράγοντα που θα μας κατηγορήσει για αναξιόπιστους. Έχουμε κάθε δικαίωμα να αρνηθούμε να ζήσουμε ως υποτελείς του Ταλάτ και της Τουρκίας. Αναξιόπιστοι είμαστε πρώτα και κύρια γιατί ενώ είμαστε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιδιώκουμε μια λύση που καταστρατηγεί τις αρχές και τις αξίες που την διέπουν. Από την άλλη, γίνεται αντιληπτό ότι η Ευρώπη δε θα σταθεί εμπόδιο σε μια λύση αν εμείς την επιθυμούμε διακαώς (αν συνεχίσουμε να θέλουμε τόσο πολύ, όπως δείχνουμε, να αυτοκτονήσουμε).

Επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε, ευθύς μετά την αναμενόμενη αποχώρηση του ΔΗ.ΚΟ. από την κυβέρνηση και την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, να χαραχθεί νέα απελευθερωτική πολιτική. Να αφουγκραστούν οι αγωνιστικές δυνάμεις του τόπου την θέληση των πολιτών και να εγκαταλειφθεί επιτέλους η χρεοκοπημένη πολιτική για "λύση" Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που μας έφερε στο σχέδιο Ανάν και μας παραδίδει στο σχέδιο Μπαν Κιν Μουν (με την ετικέτα… «σχέδιο από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους»).

Τελικά, για να έχει αξία και προοπτική η πιθανή σύμπτυξη νέου μετώπου ενάντια σε μιαν απαράδεκτη "λύση", θα πρέπει οι συμμετέχοντες να τολμήσουν να αποκηρύξουν την λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Αυτό θα πρέπει να κάνουν, για να είναι πειστικοί για τους λόγους που τους κάνουν να διαφωνούν με την πολιτική Χριστόφια-Αναστασιάδη. Να το κάνουν και για τον λόγο που αναφέραμε και πιο πάνω: Την έκδοση για πρώτη φορά ψηφίσματος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που αναφέρεται σε λύση Δ.Δ.Ο., πράγμα που μπορεί να σημαίνει (αν δεν ληφθούν μέτρα) και το τέλος των φιλοδοξιών μας για λύση που να συνάδει με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, το κίνητρο που είχε η Κύπρος για να υποβάλει αίτηση για ένταξη στην Ε.Ε.

Αν δηλαδή αφήσουμε να εμπεδωθεί στην Ευρώπη ότι επιδιώκουμε την συγκεκριμένη μορφή λύσης (εδώ δυστυχώς κάνει "καλή δουλειά" η σημερινή κυβέρνηση), αν αφήσουμε να εξουδετερώνονται τα επιχειρήματα που πηγάζουν από υποθέσεις που κερδίζουμε στα Ευρωπαικά δικαστήρια (π.χ. υπόθεση Όραμς), αν αφήνουμε ανεκμετάλλευτες τις εκθέσεις για τον εποικισμό για να μην διαταραχθεί "το καλό κλίμα των συνομιλιών" και οι "λεπτές ισορροπίες" της Διζωνικής, τι θα έχουμε επιτύχει μέσω της πολυθρύλητης ένταξής μας στην Ε.Ε.; Μια τρύπα στο νερό. Ή μάλλον ακόμα χειρότερα: Θα έχουμε πετύχει να νομιμοποιηθεί η κατοχή με προοπτική ενεργοποίησης σεναρίου Αλεξανδρέττας στην Κύπρο και ταυτόχρονα να έχουμε βοηθήσει την Τουρκία (όσο κανείς άλλος) στην επίτευξη των Ευρωπαϊκών της στόχων. Τελικά, αν ακόμα και μετά την ένταξη μας στην Δημοκρατική Ευρώπη, επιμένουμε να υποστηρίζουμε μιαν αντιδημοκρατική λύση, δικαιούται κι ο πιο αδαής πολίτης να διερωτηθεί: Γιατί ενταχθήκαμε στην Ε.Ε.; Για να πληρώνουμε φόρους; Για να είμαστε ευρωπαίοι μόνο στο όνομα, αλλά να μην απολαμβάνουμε τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα;

Στο τέλος της ημέρας, οι πολίτες οι ίδιοι πρέπει να πιστέψουν ότι υπάρχουν κι άλλες επιλογές από αυτές που μας πλασάρουν ανεπαρκείς ηγέτες. Να πάψουν (ακόμα κι οι πιο παραδοσιακοί κομματικοί) να στηρίζουν τους ηγέτες και τις επιλογές τους αν έχουν πειστεί ότι οδηγούν την Κύπρο στην Τουρκοποίηση. Αν δεν γίνει αυτό τώρα (ειδικά μετά την πρόσφατη έγκριση του ψηφίσματος για την Διζωνική από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) τότε θα είμαστε πράγματι άνθρωποι με μηδαμινή αξιοπρέπεια και ευρωπαίοι μειωμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αν το δεχθούμε αυτό, θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι εξανεμίζονται οι ελπίδες για Ευρωπαϊκή λύση στο Κυπριακό. Αυξάνονται αντίθετα, οι πιθανότητες για λύση που θα μας πάρει πίσω στον μεσαίωνα, λύση που θα φέρει πίσω την σκλαβιά και την οριστική εξάλειψη των Ελλήνων από την Κύπρο.

Με την ογκούμενη απαξίωση της πολιτικής της ευελιξίας και των προσφορών και την διάλυση της συγκυβέρνησης, δημιουργούνται οι προοπτικές για την εγκατάλειψη της χρεοκοπημένης πια, Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, επανατοποθέτηση του Κυπριακού στη σωστή του βάση και για απελευθερωτικό αγώνα μέχρι την αποτίναξη της κατοχής (και όχι για "αγώνα" μέχρι την "επανένωση"). Θα τολμήσουν όμως οι ηγέτες, ή θα… φύγουν μένοντας;

Πανίκος Ελευθερίου
Άσσια – Κατεχόμενη Αμμόχωστος

ΑΝΤΙΒΑΡΟ

ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Και κάπου εδώ πρέπει να ειπωθεί ότι ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού είναι απίστευτα εξοργισμένο. Και δεν μιλώ για τους χαμηλόμισθους αλλά για την αστική τάξη. Αυτοί που είχαν κάτι να χάσουν και το χάνουν.


Το σύστημα τρίζει επικίνδυνα αν και ακόμη υπάρχει χώρος για να αναλάβει η Βουλή πρωτοβουλίες. Να αναλάβει να βρεθεί μπροστά από τα γεγονότα χωρίζοντας το παλιό με το νέο. Ο Ανδρουλάκης μιλά για νέο 1909 πράγμα που σημαίνει παλλαϊκό συλλαλητήριο και στάση αλλά όχι κρεμάλες.


Σε λίγο όμως δεν θα αρκεί.

ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

Και ενώ η βουλή των Ελλήνων αρνείται η φοβάται να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί…



Η γνωστή Λαρισαία συντρόφισσα που ζήτησε προχθές Να κλείσει η Βουλή να μην πληρώνουμε προτείνει “να κρεμάσουμε 5-6 συνοπτικά και μετά βλέπουμε”.


“Με αυτή την ενέργεια θα γλυτώσουμε άμεσα απο την χλεύη των Ευρωπαίων ως λαός”.

Επισημαίνει μάλιστα ότι” η εικόνα που διασπείρεται διεθνώς -με ευθύνες της ηγεσίας μας-, ως ενός λαού που αποτελεί την αιτία όλων των κακών της κακοδαιμονίας του έθνους και του καθοριστικού παράγοντα της διαφθοράς, με έχει εξοργίσει σε απίστευτο βαθμό”.


Περαιτέρω δεν έχει κανένα πρόβλημα να κρεμάσουμε και αθώους (αν υπάρχει τέτοιο πράγμα) και δεν προβληματίζεται καθόλου εάν μετά από 100 χρόνια απολογούμαστε έναντι της Ιστορίας ή αναγκαστούμε να κάνουμε κάποια «αναψηλάφηση» του θέματος. “Θα εξηγήσουμε στα παιδιά μας το έγινε λέει και θα απολογηθούμε για όσα δεν κάναμε νωρίτερα”.

Θεωρεί ότι η αναψηλάφηση και οι ευθύνες είναι ένα “άλλο σημείο της Ιστορίας που θα το περάσουμε όταν φτάσουμε εκεί μετά από 100 χρόνια”.

Ακόμη όπως την άκουσα δεν νοιάζεται και πολύ για το ποιους θα κρεμάσουμε. “Όποιον θέλει ο λαός και όποιον πιάσουμε” δηλώνει και προτείνει “πανεθνικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και λαϊκό δικαστήριο με την ευθύνη να αποδίδεται…. επιτόπου”.

Μιλά ανοιχτά για επαναφορά της θανατικής ποινής στο νόμο περί ευθύνης υπουργών και πολιτικών.

Είναι δε απολύτως σίγουρη ότι μετά από τέτοια γεγονότα πολλά θα αλλάξουν έναντι της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο “καθώς κύμα συμπαθείας θα σαρώσει όλη την υφήλιο και άλλοι λαοί θα πράξουν τα ίδια. Ενώ για έμας τους Έλληνες μια τέτοια ενέργεια θα δράσει καθαρτικά καθώς θα εγγυηθούμε ότι κανείς δεν ξανά -τολμήσει να απλώσει χέρι στο κουβά με το μελί.”


Κάνεις δεν θα βάλει υπογραφή για Δομημένα βατοπέδια ή ψευδή στοιχεία.

Κάνεις δεν θα ξαναζητήσει και δεν θα ξαναπάρει χρήματα από τον κάθε Χριστοφοράκο.

Κανείς δεν θα ξαναυπογράψει λαδωμένες συμβάσεις και κάνεις δεν θα μας ξαναπεί ψέματα προεκλογικά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

Κάποιοι αποφάσισαν τη «σύγκρουση των πολιτισμών» κι εννοούν να την επιβάλλουν.

Ακριβώς γι’ αυτό ανακατεύουν συνέχεια τους λαούς και κουβαλάνε τους μεν στο σπίτι των δε. Κι όταν πια όλοι θα τρώγονται με όλους, θα έρθουν αυτοί οι “κάποιοι” και θα μας επιβάλουν την “ειρήνη” ΤΟΥΣ.


Θα ήθελα να υποβάλω μια πρόταση προς το ανθελληνικό "αντιρατσιστικό" μπλοκ.

Παρακολουθούμε τους λαθραίους κατά χιλιάδες να αποβιβάζονται στα ελληνικά νησιά και κάποιοι από δαύτους δυστυχώς να χάνουν τις ζωές τους μέσα στα νερά του Αιγαιου.Ειναι αποτρόπαιο τόσοι άνθρωποι να ταλαιπωρουνται,να πληρώνουν στους δουλεμπόρους χιλιάδες ευρώ ανά κεφάλι και στο τέλος να πνίγονται.



Γιατί δεν προτείνετε στο δικό σας Jeffrey να δοθεί εντολή σε όλες τις πρεσβείες μας να ανοίξουν τις πόρτες τους σε όσους θέλουν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα και να τους εφοδιάσουν με όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την νόμιμη είσοδο τους στην Ελλάδα? Μάλιστα προτείνω η ελληνική ιθαγένεια να δίνετε στις πρεσβείες μας στο εξωτερικό χωρίς ιδιαίτερες διατυπώσεις γιατί αυτό ειναι ανθρώπινο δικαιωμα.


Ετσι θα μπορέσει να επιταχυνθεί η αποδόμηση και η διάλυση της Πατρίδας μας.Κατι βεβαίως που θα σας ικανοποιήσει ιδιαιτέρως. Εάν κάποιοι Έλληνες αντιδράσουν μπορείτε να τους φουντάρετε στο Αιγαίο για παραδειγματισμό των υπόλοιπων. Ελπίζω οι ηγέτες σας Jeffrey, Αλέξης, Αλέκα και Μιχάλης να ακούσουν την πρόταση για να τελειώνουμε με τους πνιγμούς αθώων παιδιών στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με το ανθελληνικό εθνομηδενιστικο "αντιρατσιστικό" μπλοκ

ΟΡΙΣΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ


Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.


ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

Αποδοκίμασαν το Ιερώνυμο στον Άγιο Παντελεήμονα

Από το taxalia

Σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφθηκε την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα για τους χαιρετισμούς.

Όταν εισήλθε ο Ιερώνυμος στην Εκκλησία αμέσως σχεδόν όλοι οι Ενορίτες άδειασαν τον Ναό και έμειναν μέσα σε αυτόν μόνον πέντε δέκα άτομα.
Αρκετοί από τους πιστούς που αποχώρησαν τον αποδοκίμασαν.

Έντονες αποδοκιμασίες δέχτηκε και ο πατήρ Μάξιμος γιατι όπως ισχυρίζονται οι κάτοικοι της περιοχής κλειδώσε Έλληνες κατοίκους εκτός της Εκκλησίας ώστε να γίνει δυνατή η προσαγωγή τους από την αστυνομία και να εμποδιστεί η συμμετοχή τους σε εκδήλωση που γινόταν από τους κατοίκους της γειτονικής πλατείας Αμερικής.

14 χρόνια τον πληρώνουμε χωρίς να το δικαιούται


Ο Αντώνης Λιάκος, καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι γνωστός ιερεύς του νεοταξικού τάγματος στην Ελλάδα. Τον συναντήσαμε το 2005 να υπογράφει ένα κείμενο μαζί με τον Δημητρά, τον αρχι-gay υπαρχηγό του, Βαλλιανάτο, τον Βοσκόπουλο του Ουρανίου Τόξου, τον Νίκο Δήμου, τον Ριχάρδο Σωμερίτη, τον αλβανό χαϊδεμένο του Λαμπρακιστάν Γκασμέντ Καπλάνι, τον Τρεμόπουλο, τον Τάκη Μίχα και άλλους αντίστοιχους «πολίτες του κόσμου». Στο κείμενο αυτό οι συνολικά 163 υπογράφοντες ζητούσαν από την Ελληνική Κυβέρνηση να ζητήσει συγνώμη και να λογοδοτήσουν οι Έλληνες εθελοντές που πολέμησαν στη Σρεμπρένιτσα.
Δύο χρόνια μετά, το 2007 τον είδαμε... να συμπαρίσταται στην ομόσταυλή του, Ρεπούση. Είναι «κολλητός», τόσο με την Ρεπούση όσο και με τις κυρίες Δραγώνα και Φραγκιουδάκη, που φροντίζουν για την απεθνικοποίηση της ελληνικής παιδείας. Είχαμε γράψει μάλιστα τότε ότι ο κύριος καθηγητής αμφισβητεί ανοικτά την επιταγή του Συντάγματος που θέτει ως σκοπό της παιδείας την ανάπτυξη της εθνικής συνείδησης: «αντί να ενισχύουν την εθνική ταυτότητα, πρέπει να δίνουν στους μαθητές τους τα εφόδια για να επιλέγουν οι ίδιοι την ταυτότητά τους», είχε πει το καλοκαίρι του 2007.
Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά. Εκείνο που λίγος κόσμος γνωρίζει είναι ότι ο κ. Λιάκος δεν δικαιούται κανονικά να είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις 4 Φεβρουαρίου, ο βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. Πολατίδης υπέβαλε στους Υπουργούς Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, και Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη ερώτηση σχετικά με την έκνομη παραμονή καθηγητού στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σύμφωνα με απόφαση του ΣΤΕ (3138/1996) έχει εδώ και 14 χρόνια ακυρωθεί η επιλογή του Λιάκου ως αναπληρωτού καθηγητού της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η μη συμμόρφωση της πρυτανείας του ιδρύματος διαπιστώθηκε μάλιστα ομοφώνως και σε συνεδρίαση του ΣΤΕ 22/11/1999.
Ο Ηλίας Πολατίδης εκφράζει μάλιστα την έκπληξή του για το γεγονός ότι ο δικηγόρος του Λιάκου, Ν. Αλιβιζάτος είχε προβλέψει τότε ότι η απόφαση δεν θα εφαρμοσθεί ποτέ!
Δικαιολογημένα, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. ερωτά τους υπουργούς εάν έχουν υπ' όψιν τους τα ανωτέρω και τι μέτρα σκοπεύουν να λάβουν, ώστε να εφαρμοσθεί η απόφαση των δικαστηρίων. Με ενδιαφέρον αναμένεται, επίσης απάντηση ως προς το πόσα χρήματα εισέπραξε ο εν λόγω καθηγητής σε μισθούς από το Πανεπιστήμιο τα τελευταία 14 έτη.

πηγη

"Μη λυπάσαι μητέρα που έφυγα απ’ την αγκαλιά σου,γιατί τώρα βρίσκομαι στην αγκαλιά της Ελλάδος,της πιό τιμημένης μάνας του κόσμου"

«Στην εσχάτην ανάγκην θα αγωνιστώ και θα πεθάνω σαν Έλληνας, αλλά ζωντανόν δεν θα με πιάσουν». Γρηγόρης Αυξεντίου.                                                                                                           Ο Γρηγόρης Αυξεντίου γεννήθηκε στο χωριό Λύση της επαρχίας Αμμοχώστου, που βρίσκεται ανάμεσα στη Λευκωσία και την Αμμόχωστο, στις 22 Φεβρουαρίου του 1928. Από τη φύση του ήταν παράτολμος και ατίθασος, ενώ είχε γαλουχηθεί με εθνικά και θρησκευτικά ιδεώδη. Οι γονείς του, Πιερής και Αντωνού, ήταν εύποροι αγρότες. Είχε και μια αδερφή, την Χρυσταλλού Αυξεντίου-Σουρουλλά Ο Γρηγόρης μετά το δημοτικό σχολείο του χωριού του φοίτησε στο Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου και ακολούθως έφυγε για την Ελλάδα με σκοπό να γίνει στρατιωτικός. Για να σπουδάσει, πήρε πρώτα την ελληνική υπηκοότητα και ξεγράφτηκε ουσιαστικά από την τότε αγγλοκρατούμενη Κύπρο. Μπήκε τελικά στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών και παράλληλα μελετούσε φιλολογία σκοπεύοντας να παρακολουθήσει αργότερα τη Φιλοσοφική. Το 1949 απέτυχε στις εξετάσεις της Σχολής Ευελπίδων και γράφτηκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού και έλαβε κατάρτιση ανθυπολοχαγού. Εκεί αφού αποφοίτησε, έκανε τη στρατιωτική του θητεία στον 1° λόχο του 613ου τάγματος πεζικού, στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα και αλλού, απ’ όπου και έστελνε φλογερά πατριωτικά γράμματα στους δικούς του, αναφέροντας ότι εκεί αισθανόταν περήφανος γιατί έκανε το καθήκον του προς την πατρίδα. Τελείωσε τη θητεία του στις 15/11/1952 και επέστρεψε στην Κύπρο, όπου άρχισε να εργάζεται στα κτήματα του πατέρα του σαν οδηγός, μεταφέροντας εργάτες από τη Λύση στην Αμμόχωστο. Εκείνη την περίοδο αρραβωνιάζεται. Τον Ιανουάριο του 1955 μυήθηκε στην Ε.Ο.Κ.Α. (Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών, με κύριο στόχο την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα) από τον Ανδρέα Αζίνα και είχε την πρώτη του επαφή με το Γρίβα στις 20/1/1955, που ήταν αρχηγός της Ε.Ο.Κ.Α. και μπήκε στον αγώνα κατά των Άγγλων. Αντί του καθιερωμένου όρκου, ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής δέχτηκε τον λόγο της στρατιωτικής τιμής του Αυξεντίου. Την άνοιξη του ιδίου χρόνου συμμετείχε στις επιθέσεις κατά της Ηλεκτρικής Εταιρείας και του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Λευκωσίας. Πολύ γρήγορα διακρίθηκε για τις ηγετικές του ικανότητες και ο Γρίβας, αναγνωρίζοντας το ήθος και τον πατριωτικό του ζήλο, του δίνει την θέση του υπαρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α και του αναθέτει την στρατολόγηση και εκπαίδευση ανδρών στον τομέα της Αμμοχώστου σε συνεργασία με τις οργανωμένες ήδη ομάδες της περιοχής, που δρούσαν στις τάξεις του ΕΜΑΚ (Εθνικό Μέτωπο Απελευθερώσεως Κύπρου), όπου και τον θέτει επικεφαλή. Μέσα στην Οργάνωση πήρε το κωδικό όνομα «Ζήδρος» (το αγωνιστικό του ψευδώνυμο παρέπεμπε στο Ζήδρο, το Δυτικομακεδόνα κλεφταρματολό επί Τουρκοκρατίας.), το οποίο και κράτησε μέχρι τον ηρωικό του θάνατο. Κατά τη διάρκεια της σύντομης αντιστασιακής του δράσης έλαβε και τα ψευδώνυμα «Ρήγας», «Αίαντας», «Άρης», «Μάστρος», «Ανταίος» και «Ζώτος» και έγινε το φόβητρο των Άγγλων και ο θρύλος των συμπατριωτών του. Ήταν ηγετική φυσιογνωμία και διέθετε οργανωτικές και στρατιωτικές αρετές. Ήταν ο μόνος από τους νεαρούς μαχητές που διέθετε στρατιωτική κατάρτιση, αλλά παράλληλα διακρινόταν για τις πνευματικές του αρετές, την αγάπη και τη στοργή που έδειχνε προς τους συντρόφους του, τους οποίους και στήριζε, ενδυνάμωνε και ενίσχυε με σθένος, αγωνιστικότητα και αυταπάρνηση. Ο Αυξεντίου ήταν ο πρώτος τομεάρχης της ΕΟΚΑ στην περιοχή Αμμοχώστου και την 1η Απριλίου του 1955, πρώτη μέρα του αγώνα κατά των Άγγλων, επειδή ανακαλύφθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για την επιχείρηση ανατινάξεων στις πετρελαιοαποθήκες της αγγλικής βάσης Δεκέλειας, βγήκε στα βουνά και ηγήθηκε των επιθέσεων εναντίον αγγλικών στόχων στον τομέα του. Από τότε μέχρι το τέλος της ζωής του έζησε στην παρανομία διευθύνοντας ανταρτικές ομάδες. Δεν άργησε να γίνει ο υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενος από τους Άγγλους, οι οποίοι τον επικήρυξαν αρχικά με 250 λίρες και στην συνέχεια, με το υπέρογκο για την εποχή, ποσό των 5.000 λιρών, επειδή ανατίναξε αγγλικές περιουσίες. Μετά την επικήρυξη του καταφεύγει στην οροσειρά τού Πενταδάκτυλου, σε μια φυσική στενόχωρη σπηλιά. Εκεί τον βρήκε ο βοσκός από τη Λάπηθο, γέρο Γιώργος Ζοππής και άρχισε να τον τροφοδοτεί, εκμεταλλευόμενος το επάγγελμά του που δικαιολογούσε την καθημερινή παρουσία του στο βουνό. Εκεί ο Αυξεντίου μαθαίνει στους αγωνιστές την χρήση των όπλων, καθώς και τεχνικές ανταρτοπόλεμου. Στην περιοχή κατέφυγαν τον επόμενο καιρό και άλλοι αντάρτες, οπότε ο Αυξεντίου σκέφτηκε πως ήταν αναγκαία η ύπαρξη συνεχούς υδροδότησής τους, διότι, όπως έλεγε, «την πείνα μπορείς να την αντέξεις, αλλά τη δίψα όχι». Σκέφτηκε πολύ το θέμα, έδερνε συνεχώς το μυαλό του, σε σημείο που η εξεύρεση νερού τού έγινε έμμονη ιδέα. Η πίστη, όμως, δεν του έλειψε ποτέ. Έτσι, ένα καλό πρωινό, πήρε τον κούσπο και άρχισε να κτυπά με δύναμη σε συγκεκριμένο σημείο της οροφής της σπηλιάς. Οι σύντροφοί του όχι μόνο παραξενεύτηκαν για την ενέργειά του αυτή, αλλά και από μέσα τους γελούσαν κοροϊδευτικά. Όμως, σε κάποια στιγμή, το θαύμα έγινε: Μαζί με το ποτάμι ιδρώτα, που έτρεχε από το πρόσωπο και το κορμί του ήρωα, άρχισε να στάζει και νερό στο κεφάλι του, η ροή, μάλιστα όλο και δυνάμωνε. Η έκπληξη όλων γι’ αυτό που έβλεπαν ήταν μεγάλη, οπότε ο Γρηγόρης, ρίχνοντας, κάτω τον κούσπο με ανακούφιση, φώναξε δυνατά: «Είδετε βρε τι σημαίνει να πιστεύκεις σε κάτι; Εγιώ αν δεν επίστευκα, νερόν δεν θα ευρίσκαμεν. Να πιστεύκετε, λοιπόν, να πιστεύκετε!..». Το γεγονός, απέδειξε ότι η δύναμη της πίστης ήταν πολύ βαθιά ριζωμένη στην ψυχή του Γρηγόρη. Η δράση του ήταν πλούσια τόσο στον Πενταδάκτυλο όσο και στο όρος Τρόοδος όπου κατέφυγε αργότερα. Κρυφά παντρεύτηκε και κάτω από μυθιστορηματικές συνθήκες την ως τότε μνηστή του Βασιλεία Παναγή, μια νύχτα στο μοναστήρι του Αχειροποιήτου στις 10/6/1955. Ποτέ οι Άγγλοι δεν μπόρεσαν να πιάσουν το «Ζήδρο», όσες και αν κάνανε προσπάθειες. Πάντα τους ξέφευγε. Οι μάχες διαδέχονται η μια την άλλη: Αγύρτα, Λάπηθος, Πεδουλάς, Δευτερά. Στις 11 Δεκεμβρίου 1955 επέδειξε τις εξαίρετες στρατιωτικές του ικανότητες στην ιστορική μάχη των Σπηλιών, παρασύροντας δυο φάλαγγες των Άγγλων στρατιωτών, που ανηφόριζαν προς τα κρησφύγετα, να συγκρουστούν μεταξύ τους. Πολλά και τα κουφάρια που οι αποικιοκράτες αναγκάστηκαν να μετρήσουν στα Χανδριά, το Μάρτιο του 1956. Εκεί έπεσε ένας από τους καλύτερους πολεμιστές του Αυξεντίου, ο Χρήστος Τσιάρτας. Το Πάσχα του 1956 βρίσκει τον ήρωα ν’ αναρρώνει στο ιστορικό (ιδρύθηκε το 1148) μοναστήρι του Μαχαιρά, μετά από εγχείρηση. Εκεί συνέβη και το πρωτοφανές της εμφάνισής του ενώπιον των διωκτών του, όταν πάνω από 100 Άγγλοι αξιωματικοί και στρατιώτες έζωσαν το μοναστήρι. Μεταμφιεσμένος σε καλόγερο, με γενειάδα και ράσο, ο Γρηγόρης Αυξεντίου παρουσιάστηκε και συστήθηκε στον Άγγλο επικεφαλής αξιωματικό ως ο «πάτερ-Xρύσανθος» και στην συνέχεια τους…κέρασε. Ο Διγενής τού ανέθεσε μαζί με τον τομέα Πιτσιλιάς και τα χωριά της Ορεινής – Μαχαιρά. Τον Ιούλιο του 1956 προστέθηκαν στον τομέα του και τα κρασοχώρια Λεμεσού. Στις 31 Δεκεμβρίου του 1956, παραμονή Πρωτοχρονιάς, κυκλώνεται μαζί με τα παλικάρια του στο χωριό Ζωοπηγή και ακολουθεί σφοδρή σύγκρουση. Ο Αυξεντίου τραυματίζεται, αλλά διαφεύγει, αφήνει όμως νεκρό πίσω, τον συναγωνιστή του Μάκη Γεωργάλλα. Την 1η Μαρτίου του 1957, οι Άγγλοι ξαναεισβάλλουν στο μοναστήρι του Μαχαιρά. Υποβάλουν σ’ εξαντλητική ανάκριση τον αγωγιάτη της Μονής και τον αναγκάζουν ν’ αποκαλύψει ότι ο Αυξεντίου έχει κατασκευάσει καταφύγιο-κρύπτη ένα χιλιόμετρο πιο κάτω. Στις 3 Μαρτίου 1957, Άγγλοι στρατιώτες περικύκλωσαν το κρησφύγετό του κοντά στον Μαχαιρά. Ο Γρηγόρης φώναξε τότε: «Σύντροφοι, ο θεός να με βγάλει ψεύτη, προδοθήκαμε». «Αρχηγέ, μαζί σου και στον θάνατο» ψιθύρισαν όλοι. Δεν πρόλαβαν να τελειώσουν την κουβέντα τους και οι στρατιώτες έφθασαν στην είσοδο του κρησφύγετου. Φώναξαν στους άνδρες να παραδοθούν όμως καμία απάντηση. Η μάχη κράτησε για ώρες. Στην ομάδα του ήταν οι Ανδρέας Στυλιανού, Αυγουστής Ευσταθίου, Αντώνης Παπαδόπουλος και Φειδίας Συμεωνίδης, τους οποίους, όμως, διέταξε να βγουν από το κρησφύγετο και να παραδοθούν για να σωθούν, ενώ αυτός έμεινε και πολέμησε μόνος επί 10 ώρες τους εχθρούς, τραυματισμένος από θραύσμα χειροβομβίδας. «Εσείς να βγείτε», είπε ο Γρηγόρης στους άνδρες του, «Θα σας χρειαστεί αλλού η πατρίδα. Εγώ πρέπει να μείνω εδώ για να πολεμήσω για την πατρίδα μας». Ο ίδιος αποφασισμένος να μην πέσει ζωντανός στα χέρια των Άγγλων και αν χρειαστεί να θυσιαστεί τους είπε επί λέξη: Μέχρι σήμερα μαθαίνατε πώς πολεμούν οι Έλληνες. Σήμερα θα μάθετε και πως πεθαίνουν. Σε προτροπές τών Άγγλων να παραδοθεί είχε μόνο μία απάντηση να δώσει «Μολών Λαβέ». Αμέσως, τέσσερις στρατιώτες όρμησαν μέσα στην σπηλιά. Ο Αυξεντίου τους υποδέχτηκε με καταιγιστικά πυρά. Οι τρεις Βρετανοί οπισθοχώρησαν έντρομοι, ο τέταρτος, ένας δεκανέας, έπεσε νεκρός. Σύμφωνα με μαρτυρία του συμπολεμιστή του Αυγουστή Ευσταθίου, που μετά τη ρίψη χειροβομβίδας στο κρησφύγετο επέστρεψε, με υπόδειξη των Άγγλων, για να διακριβώσει αν ο Αυξεντίου ήταν ζωντανός και να τον πείσει να παραδοθεί. Ο Αυγουστής προτίμησε να μείνει μαζί με τον αρχηγό του. Ο Γρηγόρης φώναξε: «Τώρα είμαστε δύο. Ελάτε να μας πάρετε». Και η μάχη συνεχίστηκε ως το απόγευμα. Προσπάθειά τους ήταν να κρατήσουν τη μάχη μέχρι να νυχτώσει και επωφελούμενοι από το σκοτάδι να διαφύγουν. Οι Άγγλοι στρατιώτες, που αντιλήφθηκαν τον σκοπό τους, περιέλουσαν το κρησφύγετο με βενζίνη, το πυρπόλησαν και έκαψαν ζωντανό τον Αυξεντίου, ενώ ο Αυγουστής Ευσταθίου, με βαριά εγκαύματα, επιχειρεί έξοδο και συλλαμβάνεται. Οι εμπρηστικές βόμβες πετρελαίου, των μισελλήνων του Λονδίνου, λαμπαδιάζουν τα πάντα. Έτσι, καιόμενος σαν λαμπάδα, έπεσε ο Γρηγόρης Αυξεντίου, άμορφη μάζα από καμένη σάρκα, πυροβολώντας ως το τέλος, Κυριακή 3 Μαρτίου 1957. Οι ισχυρές δυνάμεις των Άγγλων υπέστησαν όμως πρωτοφανείς απώλειες (πάνω από 40 οι νεκροί, ακόμα περισσότεροι οι τραυματίες). Όπως έγραψαν εφημερίδες της εποχής: Τις απογευματινές ώρες τού Σαββάτου, απόσπασμα του Βρεταννικού Στρατού από 60 άνδρες εκινήθη προς την Μονή, την οποία και εκύκλωσε για να συλλάβει τον καταδιωκόμενο Αγωνιστή. Οι Βρεταννοί στρατιώται ανεστάτωσαν κυριολεκτικώς την Μονή και έθεσαν υπό κράτησιν όλους τους μοναχούς, περιλαμβανομένου και του Ηγουμένου, τους οποίους και εκακοποίησαν για να τους αποσπάσουν πληροφορίες περί του ακριβούς σημείου όπου εκρύπτετο ο Αυξεντίου. Κανείς όμως μοναχός δεν είπε τίποτα. Κατά την διάρκεια της ερεύνης στην περιοχή γύρω από το μοναστήρι, οι Βρεταννοί στρατιώται ανεκάλυψαν μια σπηλιά κρυμμένη μέσα σε θάμνους. Ο επί κεφαλής τού Βρεταννικού αποσπάσματος Ανθυπολοχαγός Middleton πλησίασε την είσοδο της σπηλιάς και εφώναξε: «Ρίξε τα όπλα σου και παραδώσου, αλλιώς θα επιτεθούμε». Κάποιος απήντησε: «Καλά παραδιδόμαστε». Τέσσερες άνδρες βγήκαν έξω, δύο από αυτούς επικηρυγμένοι με 5.000 λίρες, όπως και ο Αυξεντίου. Ο Αυξεντίου δεν ήταν μεταξύ αυτών. Ο Ανθυπολοχαγός Midleton τον εκάλεσε και πάλιν να παραδοθεί, αλλά έλαβε την υπερήφανη απάντησιν «Μολών Λαβέ». Αμέσως, τέσερες άνδρες όρμησαν μέσα στην σπηλιά. Ο ηρωικός μαχητής τής Κυπριακής Ελευθερίας τούς υπεδέχθη με καταιγισμόν πυρός. Oι τρεις από τους τέσερες Βρεταννούς, οι οποίοι είχαν ελπίσει ότι θα εισέπραττον την επικήρυξιν του Αυξεντίου βγήκαν αμέσως έντρομοι, ενώ ο τέταρτος, τραυματισμένος στο στήθος κατέπεσε στο έδαφος, για να υποκύψει λίγες ώρες αργότερα στα τραύματά του. Ο επί κεφαλής τών Βρεταννικών δυνάμεων Ανθυπολοχαγός Middleton εζήτησε αμέσως ενισχύσεις, οι οποίες και κατέφθασαν με τα ελικόπτερα. Η μάχη συνεχίσθη έτσι επί 10 ολόκληρες ώρες, κατά την διάρκειά της δε οι Βρεταννοί εχρησιμοποίησαν μεταξύ των άλλων δακρυγόνες βόμβες. Μπροστά στο αλύγιστο θάρρος τού Αυξεντίου και αφού προηγουμένως έκαναν χρήσιν όλων τών ειδών τών όπλων, οι Βρεταννοί στρατιώται έρριψαν μέσα στην σπηλιά βόμβες πετρελαίου. Τεράστιες φλόγες εκάλυψαν το σπήλαιο για να τυλίξουν σε λίγο το κορμί τού Ηρωικού Πατριώτη. Η μάχη ετελείωσε στις 2 η ώρα την νύκτα. Η σορός τού Αυξεντίου ανευρέθη απηνθρακωμένη.Ο Αυξεντίου ήταν ηλικίας 29 ετών. Στον κατάλογο των καταζητουμένων από τους Άγγλους, ήταν εγγεγραμμένος δεύτερος μετά τον στρατηγό Γρίβα. Το καρβουνιασμένο πτώμα του αναγνώρισε πρώτος ο πατέρας του στο στρατιωτικό νοσοκομείο Λευκωσίας. «Απ’ τις χοντρές ελληνικές κοκκάλες του», όπως είπε, «κι από κείνο το χρυσό κωσταντινάτο που άχνιζε στον κόρφο του». Βγήκε από το νεκροτομείο χαμογελώντας… Κι όταν ρωτήθηκε από τους οικείους του γιατί γελούσε, κι αν τελικά δεν είναι ο Γρηγόρης, αυτός απάντησε με περηφάνια: «Ναι, ο Γρηγόρης είναι, αλλά να μην μας δούνε αυτά τα σκυλιά να κλαίμε» και αφού απομακρύνθηκε λίγο, έβαλε τα κλάματα… Η μάνα του όταν πληροφορήθηκε το μαύρο μαντάτο έσφιξε το μαύρο της τσεμπέρι κάτω απ’ το δυνατό σαγόνι της και είπε ακριβώς τα λόγια που περίμενε ο γιος της: «Είμαι περήφανη για τον γιο μου. Κάλλιο μια φούχτα τιμημένη στάχτη, παρά γονατισμένος ο λεβέντης μου». Από φόβο λαϊκών εκδηλώσεων οι Άγγλοι έθαψαν το καμένο σώμα του Αυξεντίου στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας, στις 4 Μαρτίου 1957, στον χώρο που είναι γνωστός σήμερα ως «Φυλακισμένα Μνήματα». Έτσι ο Γρηγόρης Αυξεντίου με τη θυσία του επισφράγισε τον αγώνα του για την ελευθερία της Κύπρου, περνώντας στην αθανασία και στην άφθαρτη μνήμη της ιστορίας επονομαζόμενος επάξια ως «ο αετός του Μαχαιρά» από τον κυπριακό λαό.                          ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ FACEBOOK ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΙΕΡΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΙΕΡΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Γρηγόρης Αυξεντίου ο Αθάνατος αϊτός του Μαχαιρά.


openingkf9
Όταν ξημέρωσε η 3η Μαρτίου :
«Ξημερώνει Κυριακή, 3 Μαρτίου 1957. Η συμφορά αλλά και η δόξα.
Ο αλογιάτης του μοναστηρίου Πέτρος, άνθρωπος αγράμματος, ύστερα από βασανιστήρια οδηγεί τους `Αγγλους στο κρησφύγετο. Οι `Αγγλοι καλούν τους αντάρτες ονομαστικά να βγουν έξω. Ο Αυξεντίου διέταξε τους συντρόφους του να εξέλθουν από το κρησφύγετο.
Εγώ - τους είπε – θα πολεμήσω και θα πεθάνω. Πρέπει να πεθάνω. Επανέλαβε το πρέπει να πεθάνω τέσσερις φορές και κάθε φορά που το επαναλάμβανε φωτιζόταν το πρόσωπο του περισσότερο από μια λάμψη υπερκόσμια και ακτινοβόλα.
Οι `Αγγλοι ουρλιάζουν και καλούν τον Αυξεντίου να βγει έξω. Ο `Αγγλος δεκανέας Μαράιν πήγε στην είσοδο και τον κάλεσε να παραδοθεί. Μα ριπή ακούστηκε και ο `Αγγλος σωριάστηκε κάτω. `Ενας `Αγγλος αξιωματικός έρριψε μια χειροβομβίδα στο κρησφύγετο που εξερράγηκε χωρίς αποτέλεσμα. Συνεχίζουν να καλούν τον Αυξεντίου να βγει. `Ενας από τους συντρόφους του, ο Αυγουστής Ευσταθίου, στράφηκε στους `Αγγλους και τους είπε:
    Αναστηλωμένο κρυσφήγετο στο οποίο έπεσε ο Γρηγόρης
Αναστηλωμένο κρυσφήγετο στο οποίο έπεσε ο Γρηγόρης
Αφού τον σκοτώσατε τι φωνάζετε. Τότε ένας `Αγγλος τον σπρώχνει στο κρησφύγετο να βγάλει το νεκρό Αυξεντίου. Ο Αυγουστής σύρεται στο κρυσφήγετο, μπαίνει μέσα και φωνάζει στα αγγλικά: Come on, we are two now. Ελάτε, τώρα είμαστε δυο.
Αρχισε η μάχη με διακοπές. Δυο σφοδρότατες επιθέσεις με καταιγιστικά πυρά των όπλων που διέθεταν αποκρούστηκαν. Η άμυνα ήταν αποτελεσματική. Οι δυο μαχητές προετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν έξοδο. Ρίχνουν τη μοναδική καπνογόνο χειροβομβίδα και με τη κάλυψη του Αυγουστή, που θα προπορευόταν να γίνει η έξοδος. Η καπνογόνος βόμβα γέμισε το γύρο χώρο πυκνό καπνό, αλλά το αυτόματο του Αυγουστή δεν λειτούργησε και τα αποτελέσματα της βόμβας διαλύθηκαν. Ακολούθησαν οκτώ ολόκληρες ώρες μάχη. Οι `Αγγλοι λυσσασμένοι από την ανέλπιστη αντίσταση των ηρωικών παλικαριών και βιαζόμενοι να τελειώσουν πριν από τη νύκτα αποφάσισαν να τους κάψουν ζωντανούς. Περιέλουσαν το κρησφύγετο με βενζίνη.
Ο Αυγουστής διηγείται:
`Ενα υγρό άρχισε να κατακλύζει το κρησφύγετο, γρήγορα δε η μυρωδιά της βενζίνης μας αποκάλυψε τις τελευταίες τραγικές στιγμές της ζωής μας. Είναι βενζίνα Μάστρε μου, του είπα. Θα μας κάψουν ζωντανούς. Δεν πρόλαβα να τελειώσω τη φράση μου και τρεις εμπρηστικές βόμβες μετέβαλαν το κρησφύγετο σε φλεγόμενο καμίνι. Βρισκόμουν στην είσοδο του κρησφύγετου γονατιστός. Οι φλόγες κάλυψαν τα μαλλιά μου και το δεξί μέρος του προσώπου μου. Ο μάστρος βρισκόταν στο βάθος του κρησφύγετου, ανάμεσα στις φλόγες που τον είχαν ζωσμένο από παντού. Στην απελπιστική εκείνη στιγμή η όψη του ήταν ήρεμη και γαλήνια, χωρίς να υποστεί καμία κάμψη. Με το ίδιο ατάραχο και αποφασιστικό ύψος και με πολλή στοργή και αγάπη, μόλις τον κοίταξα τρομαγμένος άκουσα από το στόμα του τα τελευταία λόγια που δεν ήταν άλλα από την τόσο αγαπημένη από μένα φράση, που πάντοτε υπήρξε για μένα κουράγιο και έμπνευση.
“Μη φοβάσαι Ματρόζο, μη φοβάσαι”.
Μέσα σ’ εκείνη την κόλαση φωτιάς ο Ευσταθίου γλίστρησε αθέατος λίγα μέτρα πιο κάτω. Ανακαλύπτεται από τους `Αγγλους του ζητούν επίμονα τον Αυξεντίου. Που είναι ο Αυξεντίου;
- `Εκρουσε εκεί μέσα τους απάντησα και έδειξα το κρησφύγετο.
- Είσαι ψεύτης, τονίζει θυμωμένα ο `Αγγλος αξιωματικός.
Διατάζει δε τον Αυγουστή να βγάλει έξω το νεκρό Αυξεντίου και απειλεί με θάνατο. Εισέρχεται ο Αυγουστής στο κρησφύγετο. Αφηγείται ο ίδιος:
Ο θρυλικός Γρηγόρης Αυξεντίου, ο αγαπημένος μας Μάστρος ήταν νεκρός ξαπλωμένος ανάσκελα. Το αριστερό του χέρι ήταν υψωμένο και από τη μέση και πάνω έιχε γίνει κάρβουνο. Το άλλο σώμα καιγόταν. `Ηταν τόσο ζεστό που κάηκα μόλις τον άγγιξα. Οι στρατιώτες μου φώναζαν να τον σύρω έξω. Δεν με πίστευαν όταν τους έλεγα πως είναι νεκρός.
Ηταν αδύνατο να παραδεχτούν πως πέθανε. Για να πεισθούν πως είναι νεκρός αφαιρέσανε μια μεγάλη πέτρα από το στόμιο του κρησφύγετου οπότε φάνηκε ο Αυξεντίου νεκρός.
Ωρα 2 μ.μ. της 3ης Μαρτίου 1957.

Ετσι έφυγε ο ήρωας Αυξεντίου. Το καρβουνιασμένο του σώμα τάφηκε στις 4 Μαρτίου στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας».
Αναδημοσίευση κειμένου από εδω Φωτογραφία από εδώ

H Πατρίδα ενώνει

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ἡ Ἐπιτροπή Ἐθνικῆς Σωτηρίας καὶ

Ἐπιτροπή Ἐνημερώσεως ἐπὶ τῶν Ἐθνικῶν Θεμάτων

καλούν κάθε πατριώτη , κάθε Έλληνα
την ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 , στις 19.00΄μ.μ.
στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PRESIDENT (Κηφισίας, Ἀμπελόκηποι)

για να συζητήσουμε για τους στόχους της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης κατά του Ελληνικού Λαού και του Έθνους.

Ομιλητές:

Κωνσταντίνος Ρωμανός
Γιάννης Χατζηαντωνίου
Ἀναστάσιος Στάμου
Σπύρος Χατζάρας
Θα κάνουν παρεμβάσεις, οι βουλευτές που θα παραβρίσκονται και οι εκπρόσωποι των φορέων που υποστηρίζουν την εκδήλωση.
την ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 , στις 19.00΄μ.μ.
στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PRESIDENT (Κηφισίας, Ἀμπελόκηποι),

Το κίνημα ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ λέει:

-
ΟΧΙ στὸ λαθρονομοσχέδιο καὶ τὸν νέο κώδικα Ιθαγένειας

- ΟΧΙ στὴν ὁμοσπονδοποίηση , τον εξισλαμισμό καὶ τὸν διαμελισμὸ τῆς Ἑλλάδος ,

- ΟΧΙ στὸν ὀλιγαρχικό ἐκλογικὸ νόμο γιὰ χειραγωγούμενη Δημοκρατία ,
- ΟΧΙ στὸν νέο-Ὀθωμανισμὸ καὶ τὸν Ἐθνομηδενισμό ,
- ΟΧΙ στὴν Διαπολιτισμικὴ Ἐκπαίδευση καὶ τὸν ἀφελληνισμὸ τῶν παιδιῶν μας ,
- ΟΧΙ στὴν Παγκόσμια Διακυβέρνηση τῆς Τραπεζικῆς Χούντας

Συμμετέχουν : Ἑλληνικὸ Ἀνανεωτικὸ Ρεῦμα , Πατριωτικὴ Αὐτόνομη Κίνηση Ἐκπαιδευτικῶν , Πανελλήνια Επιτροπή Αγώνα για τον Έλεγχο της Λαθρομετανάστευσης, Σύμπραξη Πολιτών
-ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ
-Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Κατατέθηκε στην Βουλή το εθνοκτόνο νομοσχέδιο που βαπτίζει Έλληνες 1,1 εκ νομιμοποιημένους λαθρομετανάστες.

Κατατέθηκε στη Βουλή πριν 2 ώρες και αναμένεται να εισαχθεί την επόμενη εβδομάδα προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το εθνοκτόνο νομοσχέδιο της πολυπολιτισμικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για την ιθαγένεια.

Ο καθένας πλέον ας αναλάβει τις ευθύνες του.


Καταπιεστής των Ηπειρωτών, Ταχίρ Παπούλιας.Ρε τι μαθαίνει κανείς...φίλες και φίλοι..

http://www.hellasontheweb.org/2009-05-25-15-24-30/1-meta-history
Ο Παναγιώτης Αραβαντινός στο βιβλίο του, που εκδόθηκε το έτος 1856 με τίτλο «Χρονογραφία της Ηπείρου των τε όμορων Ελληνικών και Ιλλυρικών χωρών», περιγράφει τις συγκρούσεις μεταξύ Τουρκαλβανών και Ελλήνων στο Σούλι και την πέριξ περιοχή.
Το βιβλίο βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή και είναι ενταγμένο από το έτος 1881 στην περίφημη “Harvard College Library”. Ενδεχομένως στο σπάνιο αυτό βιβλίο ο αναγνώστης να ξαφνιαστεί από την συχνή αναφορά σε έναν δυνάστη -μή Έλληνα- καταπιεστή των ηπειρωτών ο οποίος και συνελήφθη τελικά από τον ήρωα Μάρκο Μπότσαρη. Το όνομα αυτού, Ταχίρ Παπούλιας.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΤΟΥ "ΣΤΟΧΟΥ" ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΔΑ

"ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΚΑΘ΄ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΤΙΜΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΟΥ..."


Παραμένω για 3η ημέρα κρατούμενος στη ΓΑΔΑ συνέπεια της ομαδικής προσαγωγής Συναγωνιστών μου, που εκτελέστηκε με διαταγή πολιτικών προϊσταμένων της Κατεχάκη, όμηρος στα χέρια του νομικού συστήματος που αποφυλάκισε με Υπουργική εντολή -για να την κοπανίσει- τον Χιλιανό επίδοξο δολοφόνο, που προφυλάκισε τον Ειδικό Φρουρό που προσπάθησε να αποτρέψει την επίθεσή του. Του ίδιου νομικού συστήματος που αποφυλακίζει με ευκολία ή δεν προφυλακίζει εγκληματίες και σκληρούς κακοποιούς που συλλαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία.
....
Παραμένω για 3η ημέρα όμηρος του νομικού συστήματος, αρνούμενος την επί πληρωμή ατιμωτική αποφυλάκισή μου, για πρωτόδικες αποφάσεις που αφορούν δημοσιεύματα της εφημερίδας μας για ατιμωτικές πράξεις ατιμωτικών υπαλλήλων και για δημοσιεύματα για τα οποία έχουμε ουσιαστικά δικαιωθεί στα αστικά δικαστήρια.
...
Παραμένω κρατούμενος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής σήμερα και ίσως αλλού αύριο, αρνούμενος καθ' οιονδήποτε τρόπο να συμβάλω στην πληρωμή των μισθών της Αφρά και κάθε άλλου επίδοξου νεοδυνάστη σαν και αυτούς που αποφασίζουν να επιβάλλουν Διοικητικά πρόστιμα σε Αστυνομικούς που φέρουν την Ελληνική Σημαία στα υπηρεσιακά τους ενδύματα.
...
Απο αυτή τη θέση καλώ Συμμαχητές, Συνεργάτες και φίλους να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και να πλαισιώσουν κάθε δραστηριότητα του Κοινού Αγώνα, ξεκινώντας απο την εκδήλωση της Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας την Δευτέρα 1η Μαρτίου στο ξενοδοχείο Πρέζιντεντ στις 7 το απόγευμα.


Πάντα όρθιος και περήφανος Έλληνας

Σάββας Χατζηπαρασκευάς
Εκδότης εφημερίδας "Στόχος"

Ένα ένα βγαίνουν τα ζόμπι από τους τάφους τους, διψασμένα για αίμα.....


Αυτό αισθανθήκαμε βλέποντας στιγμιότυπα από συνέντευξη που έδωσε σε ξένο τηλεοπτικό δίκτυο ο πρώην υπουργός κ. Μάνος ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, ανέφερε ότι θα μπορούσε ο υπουργός οικονομικών να εξοικονομήσει 10 δις σε 10 ημέρες! (Δυστυχώς φανταζόμαστε με ποιον τρόπο εννοεί!). Μάλιστα δε με αφορμή την μικρή συγκέντρωση στην προχθεσινή πορεία των εργαζομένων δήλωσε έκπληκτος που οι Έλληνες είναι πλέον έτοιμοι να αντέξουν στον πόνο! (στην εποχή του είπε ότι οι πορείες ήταν 15 φορές μεγαλύτερες.....)
Κύριε Μάνο εμείς έχουμε τις αντιρρήσεις μας σε αυτά που αναφερθήκατε μιας και:...
1) Η συγκέντρωση τη Τετάρτη ήταν σαφώς μικρότερη από ανάλογες άλλων εποχών όχι γιατί οι εργαζόμενοι συμφωνούν με τα επαχθή μέτρα αλλά γιατί γνωρίζουν ότι τόσο τα πολιτικά κόμματα όσο και οι συνδικαλιστές που πρωτοστατούν σε τέτοιες εκδηλώσεις τον έχουν πουλήσει κατ΄ επανάληψη....
2) Μια μέρα απεργίας , δεν προσφέρει τίποτε στον εργαζόμενο (άλλωστε την σχετική επιτυχία της συγκεκριμένης απεργίας την αποζητούσε και η κυβέρνηση για να δείξει στις Βρυξέλλες ότι πράγματι υπήρξαν μέτρα ), όμως του αφαιρούνται αμέσως από τη τσέπη του 50 -70 ευρώ (μιας και του κρατάνε και την ασφάλεια) που έτσι και αλλιώς τα χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά....
3) Η εκτίμηση του κ. Μάνου ότι ο Έλληνας εργαζόμενος είναι έτοιμος για να πονέσει είναι μάλλον χαιρέκακη και αυθαίρετη μιας και αφενός τα μέτρα αν εξαιρέσουμε την αύξηση στην βενζίνη δεν τα έχει νοιώσει στην τσέπη του ,αφετέρου η παγομάρα και το σάστισμα που το διακρίνουμε καθαρά στα πρόσωπα των συμπατριωτών μας από όλο το φάσμα του κοινωνικού ιστού της πατρίδας μας κανείς δεν γνωρίζει πότε θα μεταμορφωθεί σε καυτή λάβα....
Και αλίμονο σε αυτούς που θα βρεθούν μπροστά!

πηγη

P.S. I love you (Hellas)


Ζεις σε μια από τις δυσκολότερες οικονομικές συγκυρίες που έχει βιώσει η χώρα σου τα τελευταία χρόνια . Η αβεβαιότητα, η αδιαφορία προς τους πολιτικούς θεσμούς, η αγανάκτηση είναι τα στοιχεία που σε κυριεύουν.

Είσαι νέος, σπουδάζεις αρκετά χρόνια με σκοπό να πάρεις το πτυχίο σου με σκοπό να βγεις στην αγορά και να βρεις μια δουλειά κοντά στο αντικείμενο σου (εάν είναι αυτό που επέλεξες συνειδητά). Λες ότι κουράζεσαι γιατί όντως κουράζεσαι. Εάν βρεθεί κάποιο mediako μέσο θα πεις ότι πεθαίνεις από την κούραση.. Γιατί σ' αρέσει να υπερβάλλεις. Μεταξύ μας τώρα: Σ' αρέσει... και έμενα μ'αρεσει. 'Εάν έχεις την επιλογή θα προσπαθήσεις να κάνεις και ένα master για να βελτιώσεις λίγο τις πιθανότητες σου. Βγαίνεις στην αγορά και διαπιστώνεις ότι αν όχι όλα, μεγάλο ποσοστό δουλεύει με μέσο. Δουλειά που θα βρεις; Πως θα ζήσεις; Πότε θα ανεξαρτητοποιηθείς; Δεν ζεις καλά, ζεις περιορισμένα.. Αν βρεθεί κάποιο mediako μέσο θα πεις ότι υποφέρεις.. Γιατί σ' αρέσει να υπερβάλλεις. Και θα ακουστείς! Γιατί και στα Media αρέσει να υπερβάλλεις. Το μέλλον αβέβαιο και σκοτεινό. Αυτοί που έζησαν πριν από σένα, σε χρέωσαν. Σου έδωσαν ένα δωράκι για να τους θυμάσαι όταν πια δεν θα είναι εδώ...

Δεν είσαι πια νέος. Έχεις δουλέψει σε όλων των ειδών τις δουλειές. Έχεις παλέψει, έχεις αγωνιστεί. Βλέπεις την σύνταξη να πλησιάζει, και την περιμένεις με λαχτάρα. Μια ζωή πληρώνεις εισφορές στο ΙΚΑ για αυτή την στιγμή που θα μπορέσεις να ξεκουραστείς. Και ξαφνικά σου λένε ό,τι ξέρεις φιλαράκο πρέπει να δουλέψεις κι άλλο... Δεν φτάνουν τα λεφτά, χρειάζεται κι άλλο, κι άλλο. Μέσα σου βράζεις. Αδικείσαι. Βλέπεις ευθύνες παντού. Παντού; Παντού εκτός από σένα. Γιατί σ' αρέσει να απαλλάσσεις τον εαυτό σου από ευθύνες. Αισθάνεσαι πιο ήρεμος έτσι. Σου λένε ότι οι φόροι που πληρώνεις θα αυξηθούν. Αισθάνεσαι αδικημένος. Αισθάνεσαι ότι δεν δούλευες μια ζωή για να τα δώσεις σε αυτούς. Σε αυτούς που σου δείχνουν τόσο σεβασμό, όσο σεβασμό δείχνεις κι εσύ στον Πακιστανό που σου πλένει το παράθυρο... Κι αυτός βασανίζεται, έτσι δεν είναι; Προτιμάς να μην το σκέφτεσαι όμως. Προτεραιότητα για σένα έχει η καθαριότητα των τζαμιών του καινούργιου σου αυτοκινήτου. Κι αν σε ρωτήσουν, θα πεις ότι αυτοί και οι πολιτικοί φταίνε για όλα. Δεν είναι έτσι. Σ' αρέσει όμως να υπερβάλλεις και να μετακυλάς ευθύνες. Από μικρό σου άρεσε. Το ξέρεις! Απλά το έχεις ξεχάσει. Έχεις επιλέξει να το ξεχάσεις. Έχεις επιλέξει να μην πληρώσεις όσα σου αναλογούν γιατί στο κάτω κάτω δεν είσαι κορόιδο. Άλλοι φταίνε, γιατί να πληρώσεις εσύ την λυπητερή; Σκέφτεσαι ότι ένας Κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Αυτό που δεν σκέφτεσαι όμως είναι ότι όλοι οι κούκοι σαν και σένα ακριβώς έτσι σκέφτονται....

Ζεις στην Ελλάδα και νιώθεις πνιγμένος. Είσαι υπερήφανος για την ιστορία της, σχεδόν ποτέ για το παρών της. Ίσως με ελάχιστες εξαιρέσεις, όλοι οι προκάτοχοι σου το ίδιο με σένα να ένοιωθαν. Επικεντρώνεσαι στα άσχημα, επικεντρώνεσαι στις αδικίες. Ίσως να μην μπορείς να κάνεις αλλιώς. Ίσως και να μπορείς. Γύρω σου σκοτάδι, μικρές ηλιαχτίδες φωτός σε διαπερνούν, όμως πια σπάνια και αυτές. Νιώθεις απελπισμένος. Νιώθεις ότι η Ελλάδα σκοτώνει τα παιδιά της, ότι πότε δεν σου δωσε τις ευκαιρίες που έπρεπε, ενώ εσύ ήσουν πάντοτε σωστός απέναντι της. Όμως δεν μπορείς χωρίς αυτή, την νιώθεις κομμάτι σου και παραπάνω από κομμάτι σου. Νιώθεις να κυλά στις φλέβες σου. Όταν την βλέπεις να διαπρέπει, συγκινείσαι... Νιώθεις την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά και να φουσκώνει από υπερηφάνεια, δακρύζεις. Το ξέρω ότι δακρύζεις. Και γω δακρύζω. Θυμάσαι τότε, ότι η Ελλάδα είναι το μέρος που μεγάλωσες, το μέρος που ζεις και περικλείει όλες τις αναμνήσεις σου. Εκεί που έπαιζες σα παιδάκι, εκεί που με την παρέα σου έκανες ότι τρέλα σου ερχόταν και ζούσες σαν να μην υπάρχει αύριο. Ένιωθες ευτυχισμένος, γεμάτος, σα να μη υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μπορεί να διαβρώσει αυτό το συναίσθημα. Εκεί δεν ερωτεύτηκες για πρώτη φορά; Έκει δεν έκλαψες για αυτόν το έρωτα; Δεν κάθισες ποτέ σε μια παραλία, παρατηρώντας το κύμα να σκάει, ονειρευόμενος το μέλλον; Το έκανες. Όμως το χεις ξεχάσει. Ο Ήλιος πια δεν φωτίζει τη καρδιά σου, απλά σου κάνει κοκκινίλες και εγκαύματα. Έχεις επιλέξει να το βλέπεις έτσι, γιατί ξεχνάς. Και σ΄ αρέσει να υπερβάλλεις, το είπαμε αυτό. Δεν πρέπει όμως. Γιατί το ξέρεις. Όλοι μας το ξέρουμε : Πάντα θα έχεις ένα υστερόγραφο γι' αυτήν που θα λέει:

P.S. I love you.
Το Γλεντι

Η Τράπεζα Eurobank πούλησε τα χρέη πελατών της σε ξένη εταιρία


Σε απίστευτη ενέργεια εξευτελισμού τις αξιοπρέπειας των Ελλήνων πολιτών προχωρισε η τράπεζα Euro bank . Αφού λοιπόν το θέμα με της εισπρακτικές εταιρίες πήρε μεγάλες διαστάσεις …. και έστω λίγο

ενημερώθηκαν οι πολίτες ότι μπορούν απλός να μην δίνουν καμιά σημασία σε αυτού του είδους της εταιρίες , η Euro bank πούλησε όλες τις οφειλές δανείων τις οποίες είχε σε ξένη εταιρία με έδρα το Λουξεμβούργο .
Η εταιρία είναι η ZEUS Recovery Fund S.A οι οποία ξεκίνησε το κυνήγι με τηλεφωνήματα, ενοχλήσεις και επιστολές τρομοκρατίας για να εισπράξει τα χρήματα, τα οποία βέβαια αγόρασε από την ....

....Euro bank έναντι αγνώστου ποσού μέχρι σήμερα .

Δεν φτάνει που έχουν χρέωση την πατρίδα μας λοιπόν……. τώρα χρεώνουν και των κάθε ένα ξεχωριστά σε ξένες εταιρίες .

Ο λόγος για των οποίο προχώρησε η Euro bank σε αυτή την εξευτελιστική ενέργεια είναι προφανείς σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης τα ληξιπρόθεσμα καταναλωτικά δάνεια θα εξοφλούνε με την καταβολή εφάπαξ του 10 % των οφειλών… Πρόλαβε λοιπόν η Euro bank να μας πουλήσει στους ξένους…που βέβαια δεν είμαστε και σίγουρη αν είναι πραγματικά ξένοι ή …. Κάποια θυγατρική εταιρία της ίδιας.

πηγή

Τί λέτε ρε απατεώνες "έλληνες" πολιτικάντηδες! Το γερμανικό περιοδικό και η Γερμανία σας έφταιξε? ή το μακρύ σας χέρι που καταντήσατε την Ελλάδα σαν μια ζητιάνα γεροντοκόρη? Φτού σας και ξανα-φτού σας ...



           γράφει  ο 
"μήτσος ο ξεκούραστος"

Φτού σας βρε μασκαράδες του ελληνικού κοινοβουλίου που προσπαθείτε για άλλη μια φορά να εναποθέσετε τις δικές σας αμαρτίες στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Φτού και ξανα-φτού σας βρε αγήρτες του κερατά που
έχετε το θράσος να ειρωνεύεστε τον ελληνικό λαό λέγοντάς του πως για μια ακόμα φορά θα αποδειχτεί αντάξιος των ευθυνών του. Για ποιές ευθύνες μιλάτε βρε λαμόγια του κερατά? Για ποιές? Ο λαός έκλεβε τόσα χρόνια? Ο λαός έφτασε το δημόσιο χρέος της χώρας στον έβδομο ουρανό??? Κι αντί να βρείτε το θάρρος και τη δύναμη να ξεμπροστιάσετε τους κλέφτες και τους απατεώνες (που κάποιοι ακόμα είναι ανάμεσά σας στα έδρανα του κοινοβουλίου) θέλετε να βγείτε κι από πάνω. Και για να στρέψετε και το ενδιαφέρον του κόσμου προς άλλη κατεύθυνση, βρίζετε τη Γερμανία και τον γερμανικό λαό ότι δήθεν σας αποκάλεσαν απατεώνες και μιζαδόρους. Γατί, ψέμματα είναι? Τι παραπάνω απο την ωμή αλήθεια είπαν κι αυτοί. Αυτό δηλαδή που ο κάθε έλληνας ξέρει και το βιώνει κάθε μέρα στο πετσί του. Οι γερμανοί σας έφταιξαν τώρα? Ξεχνάτε πως δυό εκατομμύρια γερμανοί τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα μας κάθε χρόνο? Μηπως δεν τους θέλετε? Μόνον ο τουρισμός μας απέμεινε για να έρθουν χρήματα στη χώρα. Τις βιομηχανίες και ό,τι άλλο κερδοφόρο είχαμε τις διώξατε με τα πολιτικά σας τερτίπια σας των τελευταίων 25 -30 χρόνων. Ανθέλληνες, αγήρτες του κερατά. Φτού σας ρε παλιοτόμαρα και ξανα-φτού σας. Ο χοντροπάγκαλος της πασοκοκυβέρνησης που κατηγορεί τους γερμανούς ότι μας χρωστάνε, ξέχασε πως πριν λίγα χρόνια είχε πει στα ίδια τα συντρόφια του,πως: " επι οχταετίας Σημίτη, διαλύσαμε τη χώρα" ??? Η κυρία Βάσω δεν είχε πει την ίδια εποχή, πως: "στην κυβέρνηση Σημίτη υπάρχουν κάποιοι που επλούτισαν υπερβολικά σε μηδέν χρόνο" ??? τα ξεχνάει βρε σκουλίκια αυτά ο ελληνικός λαός? Αλλά έτσι σας βολεύει , τον θέλετε αμνήμονα, τον θέλετε με μόνιμη αμνησία τον Έλληνα.  Άκουγα σήμερα απο τη Βουλή στην "ώρα του πρωθυπουργού" τους αρχηγούς των μικρών κομμάτων να θέτουν ερωτήματα και να κάνουν προτάσεις στον πρόεδρο της κυβέρνησης και σιχάθηκα αυτόν τον "κωλοτούμπα", τον "μέγα θεατρίνο" τον πρόεδρο του Λάος που κατηγορούσε τον γερμανικό λαό και ζητούσε απ' τον πρωθυπουργό ν' απαιτήσει λέει αποζημιώσεις και πράσινα άλογα. Κουβέντα να γίνεται. Τολμάει να πει πως κάποιοι πρέπει εδώ και τώρα να φέρουν πίσω τα κλεμένα? Τολμάει να θίξει παλιούς φίλους και πρώην συγκάτοικους στη μυρμηγκοφωλιά του αίσχους? Κόρακας κοράκου το μάτι το βγάζει? Εμ, όχι δα!!! Και να σου θυμήσω κύριε "πσιλοαπατεωνίσκε" αρχηγέ του φαιδρού νεοδεξιού κόμματος που απαιτείς και χρήματα κι αποζημιώσεις απ' τους γερμανούς, ότι: 

Οι Γερμανοί το 1960 έδωσαν την πρώτη τους κατοχική αποζημίωση στην Ελλάδα ύψους 115 εκατομμυρίων μαρκων. Παράληλα μ' αυτό τότε υπήρξε και η συμφωνία ν΄ανοίξουν τα σύνορα της Γερμανίας για τις χιλιάδες των ελλήνων εργατών που έτρεξαν αμέσως στο μοναδικό αυτό κέλεσμα κι έφαγαν ψωμί κι έφτιαξαν περιουσίες. Η δεύτερη γερμανική αποζημίωση κύριε ψευτοαρχηγέ του Λάος δόθηκε επι κυβέρνησης των Αποστατών (ο πολιτικός σου πατέρας ο μητσοτάκης να σου το επιβεβαιώσει) και η τρίτη γερμανική αποζημίωση δόθηκε λίγο πριν ερθει το ευρώ στη χώρα μας, επι κυβέρνησης Σημίτη, αλλα τότε οι μπαγάσηδες αυτοί (που καταρήμαξαν τη χώρα και που εσύ τους επικαλείσαι συνεχώς) το απέκρυψαν απ' τον ελληνικό λαό. Μαλάκες ήταν για να το φανερώσουν??? Πως βρέθηκαν πολλοί απ' αυτούς με τεράστιες βιλάρες με κολυμβητικές πισίνες στα βόρεια προάστια και εκατομμύρια με μετοχές σε off-shore εταιρείες? Και σήμερα κάνουν το παγώνι κάποιοι και μέσα στη Βουλή μας ρίχνουν ένα σωρό κοτσάνες, λές και δεν ξέρουμε ποιοί έβαλα βαθιά το χέρι στο μέλι... Χρήστο μου , "εκσυγχρονιτή" μας,  έχουμε άδικο???
Είχαμε κι αλλες μορφές αποζημιώσεων, ψευτοηγετίσκε του Λάος, απ' τους γερμανούς όμως,  αλλά δε σε συμφέρει να τα θυμάσαι αυτά: Ηταν οι σημαντικότατες αρχαιολογικές τους έρευνες σε πολλά σημεία της χώρας μας που έχουν χρηματοδοτηθεί απ' το γερμανικό κράτος. Άρα οι γερμανοί έχουν προσφέρει αποζημιώσεις προς την Ελλάδα. Απλά βρε λαμόγια, δεν σας συμφέρει να τις πείτε και να τις παραδεχτείτε, γιατί θέλετε κι άλλα για πάρτυ σας. Ετσι έχετε μάθει, μόνον να παίρνετε και τίποτα άλλο. Ντροπή σας βρε ξεδιάντροποι πολιτικάντηδες της πεντάρας, που σας έθειξε ένα γερμανικό περιοδικό λέγοντάς σας πως είστε απατεώνες και φαληρίσατε το ελληνικό Κράτος και την οικονομία του!!! Σας είπε κατάμουτρα την ωμή αλήθεια.Και η οποία δεν σας αρέσει γιατί έχετε μάθει όλα αυτά τα τελευταία 30 χρόνια να ζείτε και να πλουτίζετα μέσα απο το ψέμμα και την διαπλοκή σε βάρος του ελληνικού  λαού. 

Αλλά έχει κι ο καιρός γυρίσματα...
ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΟΜΩΣ  ΚΑΙ ΞΑΝΑΦΤΟΥ ΣΑΣ ....