ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Δήμαρχος Σουφλίου....ΤΡΑΤΖΙΚ ή επικίνδυνος;


Είναι δυνατόν να ζητά να σταματήσουν οι εργασίες του στρατού για την κατασκευή της αντιαρματικής τάφρου; ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ;
Πάμε καλά ή έχουμε ξεφυγγγγγ;
Διαβάστε να σας πέσουν τα μαλλιά:


ΘΕΜΑ: Κατασκευή αποστραγγιστικής τάφρου

Εδώ και αρκετό καιρό σχεδιάζεται από το Γενικό Επιτελείο Στρατού και σε ορισμένες περιοχές της παρέβριας ζώνης έχει ήδη ξεκινήσει, το έργο κατασκευής της αποστραγγιστικής τάφρου.


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου της 7ης Αυγούστου 2012 έπειτα από την εκδήλωση έντονου προβληματισμού αγροτικών κυρίως φορέων της περιοχής μας τέθηκε προς συζήτηση το θέμα της κατασκευής της αποστραγγιστικής τάφρου.


Όλοι οι φορείς που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση, ήτοι ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σουφλίου, οι Πρόεδροι όλων των Τ.Ο.Ε.Β. της επικράτειας του Δήμου Σουφλίου, οι εκπρόσωποι των αγροτών κατοίκων του Δήμου Σουφλίου δήλωσαν τη δυσαρέσκειά τους για το σχεδιασμό της αποστραγγιστικής τάφρου στα όρια του Δήμου Σουφλίου και την άρνησή τους στο θέμα της επίταξης των αγροτεμαχίων τους για το σκοπό αυτό.


Λαμβάνοντας υπόψη μας την απόλυτα δικαιολογημένη στάση των αγροτών μας, καθώς και τα δύο υπό εξέλιξη μεγάλα έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Σουφλίου, ήτοι α) τη χάραξη και κατασκευή της νέας παράκαμψης της ΕΓΝΑΝΤΙΑΣ οδού και β) την κατασκευή του έργου «Μετατόπιση σιδηροδρομικής γραμμής εκτός ορίων οικισμού Δήμου Σουφλίου», καθώς επίσης και την ομόφωνη γνώμη των μελών του Δημοτικού μας Συμβουλίου, σας γνωστοποιούμε ότι η επίσημη θέση του Δήμου Σουφλίου για την κατασκευή της αποστραγγιστικής τάφρου είναι αρνητική.


Η μορφολογία του εδάφους σε όλη την έκταση του κάμπου στα όρια του Δήμου Σουφλίου απαγορεύει την υλοποίηση αυτού του έργου και επιβάλλει την παύση όλων των εργασιών.


Παρακαλούμε να επανεξετάσετε το θέμα και να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες.


Ο Δήμαρχος Σουφλίου


Ευάγγελος Πουλιλιός


Υπενθυμίζεται ότι η αντιαρματική τάφρος με πλάτος στέψης 30-35 μέτρων βάθος 7 μέτρα, ύψος αναχώματος 7 μέτρα και εκτιμώμενη χωρητικότητα νερού με πλήρη πλήρωση 27.230.000 κμ αποτελεί μία χαμηλού κόστους λύση, δεδομένου ότι κατασκευάζεται από τον ΕΣ, για την εξουδετέρωση των τουρκικών αρματικών και μηχανοκίνητων μονάδων.

Και όμως ο Δήμος Σουφλίου αντί να επικροτεί το έργο διατυπώνει αίτημα για την διακοπή του.

Εάν έτσι βλέπουν την άμυνα της χώρας, είτε από τον τουρκικό Στρατό είτε από τις ορδές των λαθρομεταναστών οι ίδιοι που αντιμετωπίζουν την απειλή αυτή, πραγματικά φοβόμαστε να αναρωτηθούμε πως θα την βλέπουν κάποιοι καρεκλοκένταυροι της εξουσίας εκατοντάδες χιλιόμετρα πιο μακριά στην Αθήνα.

Ένα πραγματικά ανησυχητικό σημάδι για το πόσο βαθιά έχει προχωρήσει η σήψη και η έλλειψη παιδείας ασφάλειας ακόμα και στους ακρίτες...

Image
ΠΗΓΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΕΡΓΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ!

 Σε μια εποχή βαθιάς ύφεσης και κατήφειας στην Ελλάδα, ένα μεγάλο αμυντικό τεχνικό έργο ύψιστης στρατηγικής σημασίας που εκτελείται αποκλειστικά από στελέχη και προσωπικό και με σχεδιασμό και πόρους του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και συγκεκριμένα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, όχι μόνον έρχεται να δώσει το αισιόδοξο παράδειγμα για τη δυνατότητα μιας εντελώς διαφορετικής, εξαιρετικά παραγωγικής, ιδιαίτερα ανταγωνιστικής και όχι παρασιτικής λειτουργίας του δημόσιου τομέα, αλλά, το  κυριότερο, να ανατρέψει ριζικά τα δυσμενή γεωγραφικά δεδομένα σε ένα κρίσιμο πεδίο της άμυνας του ελλαδικού χώρου.


Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά έργα που εκτελείται στη χώρα, σε χάραξη παράλληλη με τον ποταμό Εβρο: μια αντιαρματική τάφρος συνολικού μήκους 120 χιλιομέτρων, πλάτους 30 μέτρων και βάθους επτά η οποία καθιστά τον ποταμό απροσπέλαστο από τα υφιστάμενα στρατιωτικά και τεχνικά μέσα, καθώς το χάσμα δεν μπορεί να γεφυρωθεί από αυτά που έχουν μέγιστη εμβέλεια γεφύρωσης 26 μέτρων.
Φυσικά, η τάφρος του Εβρου δεν αποτελεί πανάκεια για το ιδιαίτερα σύνθετο αμυντικό πρόβλημα της χώρας, όμως, σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό διασφαλίζει αμυντικά για πρώτη φορά τη Θράκη, ενώ, ταυτόχρονα, θα συμβάλλει στην απελευθέρωση σημαντικού αριθμού δυνάμεων που, μετά την ολοκλήρωση του έργου, θα είναι δυνατόν να αναπτυχθούν σε περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας όπου είναι απολύτως αναγκαίες.
Την ίδια στιγμή, η τάφρος θωρακίζει αποτελεσματικά την Ελλάδα και από τις λαθρομεταναστευτικές ροές, οι οποίες και έχουν ήδη μηδενιστεί στα σημεία που το έργο έχει κατασκευαστεί ή αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται, γεγονός τόσο σημαντικό, που θα μπορούσε να αποτελεί και αυτοτελή λόγο για την κατασκευή του.
Το έργο περιλαμβάνει και γέφυρες, οι οποίες όμως ελέγχονται από την ελληνική πλευρά. Η κατασκευή της τάφρου αντιμετωπίζει ένα από τα σημαντικότερα αμυντικά προβλήματα του ελλαδικού χώρου των τελευταίων δεκαετιών. Ετσι, η απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου, του οποίο Το Βήμα φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το πλήρες σχεδιάγραμμα χάραξης, κρίνεται ως κορυφαίας σημασίας για την ελληνική άμυνα αλλά και για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. 
Το έργο εκτελείται ήδη από το Δεκέμβριο του 2009, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου κ. Φραγκούλη Φράγκου, βασισμένο σε στρατιωτικής επιστημονικής ομάδας υπό την επίβλεψη καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πέραν των κύριων στόχων του, όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, το έργο έχει  σχεδιαστεί για να παρέχει και σημαντικά  οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη στην ακριτική περιοχή, αφού θα συμβάλει στη δημιουργία υδροβιοτόπων με παράλληλη χρησιμοποίηση των νερών των ποταμών Έβρου, Άρδα και Ερυθροπόταμου, και των ήδη υπαρχόντων ταμιευτήρων, ενώ θα αποτελέσει και ένα νέο αποστραγγιστικό σύστημα, για την προστασία της περιοχής από τις υπερχειλίσεις ποταμών.
Το κατασκευαστικό σκέλος άρχισε πριν από ακριβώς ένα χρόνο και μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί τα πρώτο μέρος του στο βόρειο τμήμα των ελληνοτουρκικων συνόρων, απέναντι από το Καρά Αγάτς, μήκους14,5 χιλιομέτρων. Αυτή τη στιγμή, εκτελούνται εγρασίες εκβάθυνσης μήκους 11 χιλιομέτρων από το χωριό Ν. Βύσσα και διάνοιξης 13,5 χιλιομέτρων στην περιοχή του χωριού Αρδάνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο εκτελείται εξολοκλήρου από στρατιωτικό προσωπικό και τεχνικά μέσα: Στις 210 πρώτες ημέρες των εργασιών 12 αξιωματικοί και 452 οπλίτες εργάστηκαν επί 156.900 ανθρωποώρες και ο όγκος εκσκαφών ήταν περίπου 1.500.000 m3. Η ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος του έργου έγινε σημαντικά νωρίτερα από ότι προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα των εργασιών.
Αν και η αντιαρματική τάφρος του Εβρου είναι το σημαντικότερο, δεν είναι το μόνο έργο υποδομής που πραγματοποιείται στην επικράτεια από το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Αθόρυβα και με ίδια μέσα, που στην ουσία αποτελούν μια άτυπη ανασύσταση της θρυλικής ΜΟΜΑ η οποία, τις προηγούμενες δεκαετίες είχε συμβάλει τα μέγιστα στην κατασκευή υποδομών στη χώρα, το ΓΕΣ πραγματοποιεί σειρά παρεμβάσεων σε κρίσιμης σημασίας στρατηγικά σημεία του ελλαδικού ηπειρωτικού και νησιωτικού χώρου. Παράλληλα, μετά από πολύ καιρό, ειδικά προγράμματα δωρεάν βοήθειας σε οπλικό υλικό από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής βρίσκονται σε εξέλιξη, ως αποτέλεσμα μιας πολύ καλής συνεργασίας των δύο πλευρών.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ 4/8/2011                                                                                                                  ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: