ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Πλήρης οδηγός επιβίωσης σε ακραίες καταστάσεις Νο1 Είστε προετοιμασμένοι ;




Κυκλοφορούν πολλά βιβλία με χρηστικές συμβουλές για την ημέρα που θα καταρρεύσουν όλα εκείνα τα συστήματα που μας χαρίζουν κάποιο υποτυπώδες , μέτριο ή  υψηλό βιοτικό επίπεδο , όπως π.χ. η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , η παιδεία , η συγκοινωνία , η ΔΕΗ ,ο ΟΤΕ , η διατροφικές μας συνήθειες κλπ κλπ
Είναι όλα καλά ! Αν μπορείτε να αγοράσετε κάποιο ,  κάντε το ... ίσως  να σας χρειαστεί πολύ πιο σύντομα απ΄ότι πιστεύετε ! Μόνο φροντίστε να αφορά την χώρα σας (εν προκειμένω την Ελλάδα).

Εμείς εδώ θα προσπαθήσουμε σε μερικά κεφάλαια να σας δώσουμε χρήσιμες πληροφορίες , και μέσα απ΄την εμπειρία μας ως στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων αλλά και από πληροφορίες που συλλέξαμε από διάφορα βιβλία και sites .

Δεν είναι απλή υπόθεση γι΄αυτό δώστε ιδιαίτερη προσοχή και δεν θα χάσετε . Θα μου πείτε : "μα καλά , τι μπορεί να συμβεί;" . Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε την αύξηση της τρομοκρατίας , την έξαρση νέων ασθενειών , την οικονομική αστάθεια , τους πολέμους , τα έντονα καιρικά φαινόμενα κλπ και θεωρώ πως είναι φρόνιμο και σκόπιμο να προετοιμασθούμε για μια ενδεχόμενη κατάρρευση ή έστω για καταστάσεις απρόβλεπτες και για τις οποίες δεν έχουμε λάβει καμία μέριμνα .

Προς αποφυγή λοιπόν δυσάρεστων καταστάσεων είναι αναγκαίο να προετοιμαστούμε , να αποκτήσουμε δηλαδή αυτάρκεια αγαθών που θα μας είναι απαραίτητα για την επιβίωσή μας ... και μην νομίζετε πως είναι λίγα αυτά !



Βέβαια η αυτάρκεια είναι σχετική ... αυτάρκεια για πόσο χρόνο ; Για ένα μήνα ,για δύο μήνες , για έξι μήνες , για ένα έτος , για δύο έτη ... για πόσο ; Εξαρτάται πρωτίστως  από το τι κακό περιμένουμε να μας βρει : πόλεμος , φυσικά φαινόμενα (ηφαιστειακές εκρήξεις , σεισμοί , πλημμύρες ) επιδημίες κλπ . Εμείς εδώ θα δούμε σφαιρικά το θέμα και εσείς θα αποφασίσετε τι θα κάνετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και τις δυνατότητές σας .

Δεν θέλω να μακρηγορήσω με πρόλογο και να σας κουράσω γι΄αυτό περιληπτικά θα αναφέρω τα βασικά αγαθά που θα μας χρειαστούν και κατόπιν θα αναλύσουμε επί μέρους . Εσείς πάλι  δημιουργήστε λίστα ή λίστες ,προσαρμοσμένες στις ανάγκες της δική σας οικογένειας . Ξεκινάμε λοιπόν με τα βασικά τα οποία είναι :
  • καταφύγιο
  • νερό
  • τρόφιμα
  • φάρμακα
  • καύσιμα
  • σπόροι κηπευτικών
  • επικοινωνία
  • όχημα διαφυγής
  • σχέδιο διαφυγής
  • γνώσεις επιβίωσης
  • όπλα και σφαίρες  κ.α.
  • ένδυση και υπόδηση
  • γεννήτρια ρεύματος 
  • παραγωγικά ζώα 
  • εργαλεία 
  • εκπαίδευση & ανάπτυξη δεξιοτήτων
Σε όλα τα παραπάνω είδη υπάρχει ένα αόρατο δέσιμο  , μια άρρηκτη σχέση όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω.

Ξεκινάμε  με το καταφύγιο το οποίο είναι απαραίτητο για πλήθος των περιπτώσεων (αίτια) κατάρρευσης του βιοτικού επιπέδου της ζωής μας όπως την ξέραμε .

Το καταφύγιό σας θα πρέπει να είναι  μικρό , χρηστικό , δίπλα σε τρεχούμενο νερό , απομακρυσμένο από την κοινή θέα και από τα αστικά κέντρα  κι αν είναι δυνατόν να είναι υπόγειο ή σε επικλινές έδαφος ώστε να μπορείτε εύκολα να το καμουφλάρετε . Γιατί ; Διότι σε κάθε περίπτωση που θα τραβήξει σε μάκρος η κατάρρευση -άνω των δύο, τριών εβδομάδων- ο κόσμος απ΄τα αστικά κέντρα θα επιστρέψει στην επαρχία , και να είστε βέβαιοι πως στο διάβα του θα "σαρώσει" τα πάντα , είτε αυτά είναι πολυτελή εξοχικά είτε φτωχικές καλύβες . Στον αγώνα για επιβίωση η αξιοπρέπεια αντικαθίσταται από την ανάγκη για επιβίωση και πολλές φορές οδηγεί τυφλά σε καταστάσεις που υπό άλλες συνθήκες ούτε να διανοηθούμε δεν θα μπορούσαμε  .

Καλό θα ήταν να μπορούσατε να συνυπάρξετε με μία ή δύο οικογένειες ακόμα . Φροντίστε ασφαλώς οι οικογένειες αυτές να είναι της απολύτου εμπιστοσύνης σας (προτιμάτε τα αδέλφια σας ή άλλους πολύ στενούς συγγενείς σας) . Θα είναι πιο εύκολη , η επιβίωση σας , αφού θα μοιραστούν οι εργασίες της "μικρής" κοινωνίας που θα δημιουργήσετε καθώς επίσης , και αν χρειαστεί ,θα υπερασπίσετε το καταφύγιό σας πιο αποτελεσματικά από τυχόν εισβολείς και βεβαίως θα έχετε μοιράσει το κόστος κατασκευής .

Στην συνέχεια περνάμε στο βασικότερο αγαθό για τον άνθρωπο , το νερό. Χωρίς φαγητό ο άνθρωπος μπορεί να αντέξει περίπου 2 μήνες αλλά χωρίς νερό όχι παραπάνω από 3 έως 5 μέρες . Άρα κύριο μέλημά μας είναι να σχεδιάσουμε πως ακριβώς θα εξασφαλίσουμε την επάρκεια του νερού .

Εφ΄όσον το καταφύγιό μας είναι "απομακρυσμένο απ΄την κοινή θέα" και άρα κρυφό θα πρέπει να φροντίσουμε να βρούμε κάποια πηγή  ή κάποιο ποτάμι ή λίμνη ή τρόπο να συλλέξουμε το βρόχινο νερό ή τρόπο να αντλήσουμε νερό με χειροκίνητη αντλία (φώτο) .


 Φροντίστε να αποκτήσετε και μερικά δοχεία 10 ή 20 λίτρων για να αποθηκεύσετε την εβδομαδιαία ή μηνιαία ποσότητά σας .
Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό . Θα πρέπει το νερό να είναι κατάλληλο για κατανάλωση πράγμα το οποίο απαιτεί απολύμανση ή φιλτράρισμα . Φροντίστε λοιπόν να αποκτήσετε φίλτρα λαμβάνοντας υπ΄όψιν τον χρόνο για τον οποίο θα ζήσετε στο καταφύγιο .

Πρέπει να ξέρετε επίσης πως το νερό της πηγής συνήθως είναι πόσιμο , το νερό από πηγάδι είναι επίσης πόσιμο αλλά θέλει καθάρισμα από τις  ακαθαρσίες , την στασιμότητα και το εσωτερικό περιβάλλον του πηγαδιού , το βρόχινο νερό είναι επίσης πόσιμο άλλα εγώ σας συνιστώ φιλτράρισμα , το ποταμίσιο νερό και της λίμνης οπωσδήποτε θέλει και φιλτράρισμα και χλωρίωση (σε 1 λίτρο νερού ρίχνουμε 1 σταγόνα χλωρίνη) ή βράσιμο για 3,4 λεπτά της ώρας στους 65  με 70 βαθμούς , αλλά καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποιον  πιο ειδικό .

Επίσης πρέπει να σκεφτείτε τρόπους αποθήκευσης ή άντλησης μεγάλων ποσοτήτων νερού για χρήση στην καθαριότητα και στα ποτίσματα του κήπου σας (οι βροχές ποτέ δεν ήταν αρκετές) . Επίσης κάτι άλλο που πρέπει να σκεφτείτε είναι η μεταφορά του νερού , αν είστε μακριά απ΄το καταφύγιο . Ένα δίτροχο καρότσι με αερολάστιχα (όχι συμπαγή) θα ήταν καλό . Άνετα μεταφέρετε 4-5 εικοσάλιτρα δοχεία (φωτο)


Αφού λοιπόν εξασφαλίσαμε το νερό ας φροντίσουμε και για το φαγητό μας .

Καλό θα ήταν όλοι μας να μπορούσαμε να αποθηκεύσουμε ποσότητες τροφίμων ικανές για να μας συντηρήσουν για πάνω από δύο τρία χρόνια και αυτό διότι , όπως είδαμε νωρίτερα , θα δημιουργήσουμε τον δικό μας κήπο όπου θα καλλιεργήσουμε τα λαχανικά μας και τα όσπριά μας . Απαραίτητη προϋπόθεση για την καλλιέργεια μας είναι να έχουμε φροντίσει να αποκτήσουμε σπόρα (προσοχή -όχι υβρίδια) .

Τα βασικά μας αποθέματα πρέπει να είναι σε ξηρά τροφή όπως σιτάρι , καλαμπόκι , ρύζι , φασόλια , ρεβίθια , φακές καθώς επίσης και φρούτα σε κονσέρβες (κομπόστα) , σκόνη γάλακτος και αλάτι σε μεγάλες ποσότητες . Επίσης λάδι , ζάχαρη , μέλι και πολλά και διάφορα τρόφιμα σε κονσέρβες μακράς διάρκειας (ψάρια, κρεατικά και όσπρια)  ,ξύδι , μαγιά , αλεύρι και καρυκεύματα  . Αυτά είναι τα βασικά είδη που θα πρέπει να αποθηκεύσουμε σε ξηρό και δροσερό μέρος  . Όσο πιο μικρή θερμοκρασία τόσο πιο μεγάλος χρόνος ζωής .

Μάθετε επίσης να φτιάχνετε  φύτρα για φαγητό από διάφορους  σπόρους , αρκεί να σκεφτείτε πως ένα κουτάλι της σούπας σπόρου δημιουργεί  φαγητό έως 400 gr ... δείτε το βίντεο παρακάτω :
                                      Θα σας πρότεινα και την αγορά χαπιών προβιταμίνης για διατροφικό συμπλήρωμα  .

 Το μυστικό της αυτάρκειας δεν είναι στη μεγάλη αποθήκευση τροφίμων αλλά στην δυνατότητα να καλλιεργείτε και να παράγετε δικές σας νέες ποσότητες

Αν έχετε οικονομική δυνατότητα αγοράστε χονδρικά και μεγάλες ποσότητες ,για να σας στοιχίσουν λιγότερο , αλλιώς κάντε αγορές μαζί με τους φίλους σας ή τους συγγενείς σας που θα ζείτε στο καταφύγιο .

Σπόρους και άλλα τρόφιμα μπορείτε να αποθηκεύσετε σε ειδικές σακούλες και με την διαδικασία που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο
                                       Σημαντικές πληροφορίες για αποθήκευση τροφίμων , σπόρων και την καλλιέργειά τους θα βρείτε εδώ.

ΥΓ. Θα απαντήσουμε σε κάθε σας απορία .                                                                                              ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: