ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Η επιστολή παραίτησης του Χ. Χαρίτου από τον ΛΑΟΣ

1xaritosΚύριε πρόεδρε,
Θέλω να σας υποβάλλω την παραίτησή μου από την Κεντρική Επιτροπή και το κόμμα. Άφησα να περάσουν οι εκλογές του Ιουνίου, πριν τοποθετηθώ στα γεγονότα των τελευταίων μηνών, σεβόμενος τον αγώνα μου εντός του ΛΑ.Ο.Σ. από το 2005, αλλά κυρίως τους συναγωνιστές μου όλα αυτά τα χρόνια.
Για την ιδεολογική και πολιτική αποσύνθεση του κόμματος είναι δεδομένες οι πολύ μεγάλες ευθύνες των τέως βουλευτών μας, με την απαράδεκτη προσχώρησή τους στην Νέα Δημοκρατία. Θα τους συνοδεύει πάντα η περιφρόνηση των εθνικιστών. Αυτό όμως δεν απαλλάσσει, ούτε συμψηφίζει, και τις εξίσου μεγάλες δικές σας ευθύνες. Ο Αρχηγός δεν πιστώνεται μόνο τις νίκες, χρεώνεται και τις ήττες. Με την διαφορά, ότι η ήττα μας για εμένα δεν είναι εκλογική. Ανήκω στην γενιά των εθνικιστών που δεν γεννήθηκε με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, έχοντας ζήσει και αγωνισθεί για πάνω από 20 χρόνια με μικρά εκλογικά ποσοστά.
Η ήττα μας λοιπόν είναι πρωτίστως «ηθικής τάξεως», με αποκορύφωμα τις συνομιλίες που ξεκινήσατε τον Μάιο με την Ν.Δ. και τον κ. Σαμαρά, άνευ στοιχειώδους συζητήσεως και συμφωνίας με την κοινοβουλευτική μας ομάδα και τα συλλογικά κομματικά όργανα. Οι εν κρυπτώ συνομιλίες με τον κ. Σαμαρά για 10 ημέρες, ημέρες που είχατε «εξαφανισθεί» από το κόμμα και ουδείς γνώριζε τις πραγματικές σας προθέσεις και σκέψεις, αποσάρθρωσε αμετάκλητα την αυτονομία μας, ως πράξη επιλογής και όχι ως λύση ανάγκης.
Στις εκλογές του Ιουνίου κατεβήκατε, επειδή δεν «ευωδόθηκαν» οι συζητήσεις σας με την Ν.Δ., αλλιώς θα ήσασταν και εσείς μέρος της Σαμαρικής «πανστρατιάς», όπως η Ντόρα Μπακογιάννη. Αυτό όμως δεν αλλάζει το ηθικό πρόσημο της πράξεως. Τα εκλογικά αποτελέσματα αλλάζουν, θετικά ή αρνητικά, η ιδεολογική ταυτότητα και η ηθική υπόσταση όμως, αν κλονισθούν, δεν αντικαθίστανται με νέα.
Την εποχή που έπρεπε να υλοποιήσετε την «ρήξη και την ανατροπή», εσείς δυστυχώς επιλέξατε την συμπόρευση με ένα χρεοκοπημένο σύστημα που κατέρρεε. Ξεκινώντας από την υποστήριξη του κ. Κακλαμάνη στην Αθήνα, έως την συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Οι όψιμες αιτιολογίες δεν πείθουν κανέναν, «έβαλα την πατρίδα πάνω από το κόμμα», ούτε και η προσπάθεια να επιρρίψετε τις ευθύνες των δικών σας επιλογών σε αυτούς που δραπέτευσαν στην Ν.Δ., ότι τάχα «σας παρέσυραν σε αυτή την κατεύθυνση».
Στην πολιτική και στο πατριωτικό Κίνημα πρέπει να υπάρχει ιδεολογική καθαρότητα, πολιτική και ηθική συνέπεια, συλλογικές διαδικασίες και λογοδοσία. Τα πατριωτικά κόμματα δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, ούτε καν των ιδρυτών τους, γιατί βασίζονται στον αγώνα και στην προσωπική θυσία χιλιάδων ανιδιοτελών πατριωτών, προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους. Όσοι στον πατριωτικό χώρο δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, αργά ή γρήγορα, θα καταλήξουν στο περιθώριο της ιστορίας.
Εγώ σέβομαι απολύτως και αναγνωρίζω την συνεισφορά σας στην ανέλιξη του πατριωτικού κινήματος. Όποιος το αρνηθεί διαπράττει ιστορική ατιμία. Αλλά αυτή η συνεισφορά δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για όσα επακολούθησαν. Όλοι και όλα στην πολιτική και στην ζωή οφείλουν να υπηρετούν την Εθνική Ιδέα και από αυτήν αντλούν την νομιμοποίησή τους. Και αυτό οφείλουν να το πράττουν με συνέπεια και θρησκευτική προσήλωση, χωρίς μεταμορφώσεις.
Σε προσωπικό επίπεδο, σας εύχομαι ειλικρινώς ότι καλύτερο στο μέλλον, προς όφελος του έθνους.
Μετά τιμής,
Χρήστος Χαρίτος                                                                                                                                      ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: