ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΤΕΡΑΤΑ, ΘΑ ΣΕ ΦΑΝΕ.

Η Τρόικα είπε, ο Πρωθυπουργός απάντησε, η τρόικα δεν ικανοποιήθηκε, η κυβέρνηση αντιδρά, η τρόικα απαιτεί, εμείς δίνουμε. Αν δεν κάνεις αυτό θα πάθεις εκείνο. Αν κάνεις το άλλο θα σου κάνω αυτό. Μα εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει. Θέλω λεφτά. Δεν θα σου δώσω. Αν κάνω αυτό? Θα το σκεφτώ. Σε παρακαλώ. Να κάνεις τρεις μετάνοιες και να κρατήσεις την αναπνοή σου μέχρι να σου πω. Μα θα σκάσω. Ας πρόσεχες.

Οι Σάυλωκ ζητάνε μια λίβρα κρέας.
Οι Σάυλωκ είναι το Γκόλεμ που δημιουργήσαμε με τα χέρια μας.

Δεν θα ικανοποιηθεί μέχρι να πάρει αυτή τη γ@μημένη λίβρα κρέας.
Δεν θα γλυτώσουμε αν δεν το διαλύσουμε.

Οι έμποροι της ζωής μας είναι το τέρας που δημιουργήθηκε από όλες τις θανάσιμες αμαρτίες μας σε συσκευασία του ενός. Ένα τέρας που ξέφυγε και λειτουργεί χωρίς μυαλό, χωρίς ψυχή, μόνο του. Αυθαίρετα. Χωρίς να μπορεί να αναγνωρίσει κανένα χαρακτηριστικό αυτού που εμείς ορίζουμε σαν ζωή. Το θρέψαμε, του δώσαμε πνοή, το ξαμολήσαμε ελεύθερο.

Δεν έχει την ικανότητα να ξεχωρίσει τι βλέπει μπροστά του. Θέλει απλά μια λίβρα κρέας. Θα προσπαθήσει να τη πάρει ο κόσμος να χαλάσει. Κι εμείς στην εξαθλίωσή μας, στη κατάντια μας και την ύβρι που θα βλέπουμε να αλωνίζει γύρω μας, θα συνειδητοποιήσουμε τι κάναμε. Δεν ξέρω αν θα έχουμε την αξιοπρέπεια να βγάλουμε τα μάτια μας, αλλά κι αυτό λίγο ενδιαφέρει το κτήνος.

Δεν υπάρχει προδοσία, αθέτηση υποσχέσεων. Αυτή η σφαγή είναι η γλώσσα του κτήνους που φτιάξαμε. Δεν καταλαβαίνει τίποτα άλλο. Κι εμείς στην ύστατη παράνοιά μας, συζητάμε μαζί του τρόπους διαφυγής. 

Τραγικό.                                                                                                                                                   ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: