ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟ!!!!!ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ.

20120204-173627.jpgΑποκλειστικά δικαιώματα φράσης – Υπουργός Σηφουνάκης
(Κείμενο, φωτογραφίες ,Βίντεο)

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν στην αρμόδια επιτροπή της βουλής που συζητούσε θέματα νομιμοποίησης αυθαίρετων κτισμάτων.
Ο Σηφουνάκης, ως μεθυσφαλής κουτσαβάκης, με περισσή έπαρση, απαξίωση και αλαζονεία, σηκώνει ψηλά το κινητό του και απαντά στο Μητσοτάκη, ότι τα τοπογραφικά διαγράμματα των αυθαιρέτων γίνονται σήμερα με ένα απλό κινητό και κακώς θέτει θέματα αναγκαιότητας και κόστους.
Αυτά τα είπε ο νυν αρμόδιος Υπουργός με σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, της Ιταλίας, μια χώρα που την ξέρει (απ’ την Μεσσίνα ως την Γένοβα) όπως ξέρει την ανοιχτή του παλάμη.
Τα πτυχία όμως στη λαδόκολλα, αυτός και η φουρνιά του, ξέχασε να μας γράψει στο τέλειο βιογραφικό του, πως τα πήραν εκείνη την εποχή….
Τελικά, δέκα βουλευτές που έχουν διατελέσει σε διάφορες κυβερνητικές θέσεις, δέχονται ότι τα τοπογραφικά για την νομιμοποίηση αυθαιρέτων γίνονται με κινητό, πρέπει να αμείβονται με 100€ και ο έτερος σχετικός Μητσοτάκης χαρακτηρίζει κορόιδα όποιους πληρώνουν περισσότερο.
Αυτοί νομοθετούν, αυτοί μας κυβερνούν, απ’ αυτούς περιμένουμε να σωθούμε.
Φτάνουν στο σημείο να απαγορεύουν την εκτός σχεδίου δόμηση, για να μπορούν να

πουλήσουν τα αφεντικά τους τα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα κατοικιών, που τους χαρίζουν με τα επιβουλεύματα που ψηφίζουν.
Εκεί δεν έχουν περιβαλλοντικές ευαισθησίες. Αυτές περιορίζονται στα μπάρμπεκιου.
Πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να βρίσκεσαι σ’ αυτές τις θέσεις.
Μας κυβερνούν οι κηφήνες της εργασίας.
20120204-173726.jpgΕιπώθηκαν κι άλλα ωραία:
Ότι τα τοπογραφικά αξίζουν 100€ αλλά οι πολίτες πρέπει να πληρώσουν 1500 και άνω, για να πάρει τους φόρους (1000€) το κράτος (αντίφαση Υπουργού που κανείς δεν την πήρε χαμπάρι).
Ότι το ΤΕΕ (ο πολυπληθέστερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας με πάνω από 500.000 άτομα) είναι παράνομο.
Αυτά λέγονται μέσα στη βουλή και το ΤΕΕ κάθεται και τους κοιτάζει.
Αν είχαμε δυναμικό Πρόεδρο και όχι κομματικό, έπρεπε να κλείσει όλα τα συστήματα και να τινάξει όλες τις διαδικασίες και τα νομοσχέδια στον αέρα.
Για την Αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνεται ότι το σύστημα GPS χρησιμοποιείται σήμερα σε πάρα πολλούς τομείς, αεροπλοΐα, ναυσιπλοΐα, οδήγηση και τελευταία προστέθηκε και στις δυνατότητες των κινητών τηλεφώνων.
Για τα τοπογράφηση οικοπέδων όμως, που απαιτεί ακρίβεια εκατοστού, χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός που αποτελείται από δυο σταθμούς, διορθώσεις RTK και πολλά δύσκολα για εκείνον, με κόστος από 20.000€ έως 50.000€.
Μαζί με τα επικουρικά μηχανήματα υπαίθρου και το γραφειακό εξοπλισμό, το κόστος μπορεί να φτάσει τα 100.000€.
Η τεχνογνωσία που απαιτείται για την συγκεκριμένη τεχνολογία είναι εξειδικευμένη και εφαρμόζεται σχεδόν αποκλειστικά από τοπογράφους.
«Συνάδελφε» Σηφουνάκη θα σου πω δυο σταράτες κουβέντες:
  1. Για να κάνω το τοπογραφικό του αυθαίρετου σπιτιού του Παπακωνσταντίνου στη Σέριφο, θέλω 1500 € και χωρίς κατόψεις (άμα βρεις φτηνότερα γράψε μου).
  2. Για το άλλο σπίτι, της αδελφής του Παπακωνσταντίνου στη Σέριφο, θέλω 3000 €, γιατί έχει πολλά αυθαίρετα.
  3. Για να δώσω προσφορά για το αυθαίρετο της μητέρας του ΠαπακωνσταντΙνου, στην εν δυνάμει δασική έκταση, πρέπει να κάνω πρώτα αυτοψία γιατί το κρύβουν τα δέντρα.
  4. Για το αυθαίρετο Grecotel της οικογενείας σου στην Κρήτη, (φωνάζουν οι γείτονες που τους έπιασε ο εισαγγελέας, ενώ άφησαν τα δικά σας) θα πάω να το δω μια μέρα με καλό καιρό για να μη βραχώ από τα κύματα και μετά θα σου πω τιμή.
  5. Όσο αφορά το αυθαίρετο εξαώροφο (δυο όροφοι επιτρέπονται) Grecotel της Μυκόνου, επειδή η φωτογραφία που βρήκα στο Google είναι καλή, θα σου δώσω χωρίς να βραχώ την τιμή των 20.000€.
  6. Μιλούσατε στις επιτροπές για το κόστος των τοπογραφικών και κανένας δεν ήξερε ότι τα υπόλοιπα σχέδια που ζητάτε για τις εκτός σχεδίου κατοικίες κοστίζουν τριπλάσιες και πενταπλάσιες τιμές. Αφορούν όλα τα σχέδια που θέλει μια οικοδομική άδεια και κοστίζουν 5.000 και άνω.
  7. Τα τοπογραφικά μαζί με τις φωτογραφίες θα έπρεπε να ήταν τα απαραίτητα σχέδια στις νομιμοποιήσεις.
  8. Το πρόστιμο έπρεπε να βγαίνει σε δύο λεπτά και να ξέρει ο καθένας τι του γίνεται.
Όχι αυτό το μπάχαλο που δημιούργησες και ντρέπεσαι να το παραδεχτείς.
Εσύ ειδικά, αποκλείεται να μπορείς να υπολογίσεις πρόστιμο.
  1. Η στατική μελέτη που ζητάς, με τις διαστάσεις των κρυμμένων θεμελίων, δοκών, πλακών και υποστυλωμάτων, του άγνωστου σιδηρού οπλισμού μέσα σ’ αυτά, των δοκιμίων, των ελέγχων κλπ, για τις χρήσεις πλην κατοικίας, όπως τα ξενοδοχεία, κοστίζει τουλάχιστον 30.000€.
Σε πληροφορώ ότι δεν θα αναλάμβανα την στατική μελέτη οποιουδήποτε ξενοδοχείου του πεθερού σου, ούτε για 200.000€. «Θα έμπαινα μέσα με τα τσαρούχια» με τ’ αυθαίρετα που έχετε και μ’ αυτά που ζητάς στο νόμο, για να βγάλεις απ’ έξω την ουρά της ευθύνης.
Άλλωστε είναι τεχνικά αδύνατο να εκπονηθεί.
Αποκλείεται να σου έχει δώσει αρ. μητρώου το ΤΕΕ. Με τόση γνώση άλλον αριθμό θα λάβεις.
  1. Γνωρίζω όμως ότι οι τιμές που σας έδωσα (εννοώ εσένα και τον Παπακωνσταντίνου) προφανώς δεν σας ενδιαφέρουν, αφού πιθανότατα κανείς σας δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει. Δεν είσαστε κορόιδα να δώσετε χρήματα που με τόσο κόπο συγκεντρώσατε, στους μηχανικούς και στην τρόικα.
Ο Παπακωνσταντίνου νομίζει ότι έχει νόμιμο (πέραν της πισίνας που βαφτίστηκε υδατοδεξαμενή) σπίτι και δεν ξέρει ότι με το νόμο που έφτιαξε, το έκανε αυθαίρετο.
Αυθαίρετες είναι όλες οι διαμορφώσεις της φωτογραφίας, αλλά ειδικά οι τοίχοι αντιστήριξης πίσω από την πισίνα κλπ, διότι αυτούς δεν μπορεί να τους κουκουλώσει στην πολεοδομία (για αυτούς που καταλαβαίνουν χρειάζεται αναλυτικός προϋπολογισμός αδείας – ημερομηνίες φόρων υπέρ του δημοσίου;), ενώ ταυτόχρονα απειλεί με μηνύσεις όποιον θίξει την όποια ηθική του και τα αυθαίρετα σπίτια του.
Κατασκεύασαν ένα κακόβουλο νομοθέτημα που δημιουργεί αυθαιρεσίες σε όλα τα σπίτια των Ελλήνων μηδενός εξαιρουμένου, που ταυτόχρονα λόγω της πολυπλοκότητας, των μονομανών απαγορεύσεων, των προστίμων, καθιστά αδύνατη την νομιμοποίηση των περισσότερων περιπτώσεων.
Είναι αυτοί Πατριώτες;
Το ανήκουστο είναι ότι ακόμη και να ήθελαν να νομιμοποιήσουν τις προαναφερόμενες αυθαιρεσίες τους, δεν μπορούν με αυτόν το νόμο, είτε λόγω κορυφογραμμής, είτε λόγω δασικού, είτε λόγω αποστάσεων από δρόμο, αιγιαλό και κυρίως λόγω προστίμων (εκατομμύρια ευρώ).
Τα σκάνδαλα των δύο τελευταίων ετών στο ΥΠΕΚΑ, με την νομοθετημένη αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων, είναι μεγαλύτερα της ΕΛΣΤΑΤ.
Οι συνεχείς ανούσιες αλλαγές της νομοθεσίας, που δημιουργούν πολεοδομίες για να τις καταργήσουν στην συνέχεια, που διαλύουν τους υπαλλήλους και τα τεχνικά γραφεία, που αλλάζουν καθημερινά τη δόμηση, που αυξάνουν τη γραφειοκρατία, που μειώνουν δραστικά την είσπραξη εσόδων, καθυστερούν την ανάπτυξη, όταν ταυτόχρονα ακούγεται στα δελτία ειδήσεων ότι έρχεται κι άλλη μείωση των μισθών και μεγάλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών.
Αυτές είναι καταστάσεις που μόνο τυχαίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.
Θεωρώ βέβαιο ότι θα επέμβει εισαγγελέας για τις περιπτώσεις σας.
Ίσως αυτός είναι ο λόγος της διάχυτης ανασφάλειας σου, που διακρίνεται καθαρά στο όλο το βίντεο.
Εδώ μπορείτε να τους απολαύσετε: 
                         
Από το 0,27 min αρχίζει να έχει ενδιαφέρον
Από το 1,20 ξεδιπλώνεται η επιχειρηματολογία Μητσοτάκη
Στο 1,50 η αποθέωση
Στο 3,55 η άλλη αποθέωση
Όλο αξίζει.
Για να δείτε ποιοι μας κυβερνούν, ποιοι νομοθετούν, σε ποιους πρέπει να υπακούμε.
Ο Ολιγόλογος
      ΠΗΓΗ:olympia.gr     

Δεν υπάρχουν σχόλια: