ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΝΕΙ την Τ.Α. και την Ελλάδα ο... Καλλικράτης!

ragkousisΕάν ο «Καποδίστριας» τίναξε στον αέρα την Τοπική Αυτοδιοίκησι, ο επαπειλούμενος «Καλλικράτης» θα οδηγήσει το Ελληνικό κράτος στην ξεχαρβάλωσι και πάντως στο στάδιο της εξυπηρετήσεως των συμφερόντων, αφ’ ενός της καπιταλιστικής ολιγαρχίας του τόπου και κατά προέκτασιν της απενεργοποιήσεως κάθε αντιδράσεως των τοπικών κοινωνιών σε ό,τι έχει να κάνει με την περιβόητη «παγκοσμιοποίησι».
Δυστυχώς περί αυτού και μόνον πρόκειται. Οι δε δικαιολογίες του κυβερνώντος κόμματος (διά του υπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση) ότι πρόκειται περί… μεταφοράς αρμοδιοτήτων από το κράτος στην αιρετή περιφέρεια και από τους νομάρχες στους Δήμους, με συγχωνεύσεις Υπηρεσιών και Οργανισμών στις νέες αυτοδιοικητικές βαθμίδες, αυτό – τούτο καταδεικνύει: Ότι, δηλαδή (εκτός των εκλογικών κερδών που ασφαλώς αποκτά το ΠΑΣΟΚ, ως Κυβερνών κόμμα, το Φθινόπωρο, στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκησι), η χώρα διαιρείται σε ένα θολό, από πλευράς εθνικών συμφερόντων τοπίο, Γερμανοελβετικού μοντέλου, (…που μόνον για την Ελλάδα δεν κάνει) όπου, συν τω χρόνω, θα διαμορφωθεί σε 7 περιφέρειες που μέχρι και… εξωτερική πολιτική θα ασκούν μεμονωμένως.
Στην… καλλίτερη των περιπτώσεων διά του «Καλλικράτη» θα «επιτευχθεί» το τραγικό αποτέλεσμα που αντικρύσαμε με την κατάργησι των Αστυνομικών Τμημάτων, κατά συνοικία και τη δημιουργία των περιβοήτων «Πολυδυνάμων» Α.Τ. διά των οποίων παρέλυσε η αστυνόμευσι της γειτονιάς και ο έλεγχός της παρεδόθη στον κάθε κακοποιό αλλοδαπό ή εγχώριο.
Και διερωτώμεθα: Είναι δυνατόν Έλληνες Υπουργοί Εσωτερικών να επιδιώκουν (ουσιαστικώς) τον διαμελισμό της Ελλάδος; Και μάλιστα υπό την σκιάν της (ορατής πλέον) απειλής των Σκοπιανών στην Μακεδονία μας, των Τούρκων στη Θράκη (και όχι μόνον!…) ή και των Αλβανών στην (υπόλοιπη) Ήπειρο;
Δυστυχώς είναι. Και, μάλιστα, με την πρωτοβουλία του νυν Υπουργού Εσωτερικών, που μας ετοιμάζει τον περιβόητο «Καλλικράτη» διά του οποίου τελειοποιείται το σχέδιο του προκατόχου του κ. Ραγκούση στο εν θέματι Υπουργείο. Δηλαδή, του κ. Προκόπη Παυλόπουλου, επί της θητείας του οποίου ετέθησαν οι βάσεις για την υλοποίησι του… οράματός του να διαμελισθεί η χώρα σε 10 με 14 περιφέρειες (καντόνια) -  τελικά θα είναι επτά!
Στα «καντόνια» αυτά ο κάθε «κυβερνήτης» θα εκλέγεται από τους κατοίκους της περιοχής, δηλαδή θα είναι αιρετός, όπως και τα μέλη της «κυβερνήσεώς» του, τα οποία θα συνιστούν τρόπον τινά μία μικρή «Βουλή». Το «κυβερνείον» αυτό θα αποφασίζει επί παντός του επιστητού, ήτοι επί οικονομικών, κοινωνικών θεμάτων και άκουσον – άκουσον θα ασκεί δική του εξωτερική πολιτική, έχοντας μόνον για τον τύπο εξάρτησι από την κεντρική κυβέρνησι του Έθνους.
Πρόσχημα επί τούτου του ανοσιουργήματος είναι η… αποκέντρωσις και η ανάπτυξις της περιφέρειας. Η βαθύτερη όμως στόχευσις είναι η καντονοποίησις της Χώρας μας και κατ’ επέκτασιν ο διαμελισμός της, σε μικρά κρατίδια τα οποία όντας ανίσχυρα ασφαλώς και θα αποτελέσουν βορά τόσον για τους Σκοπιανούς, όσον και για τους Βούλγαρους, τους Αλβανούς, τους Τούρκους και Κύριος οίδεν ποίου άλλου.
Το αυγό του φιδιού ήδη υφίσταται! Από το 2004 έχει συσταθεί το περιβόητο «Δίκτυο Νομαρχιών Ελλάδος – Βουλγαρίας Τουρκίας» - δηλαδή επί υπουργίας Προκόπη Παυλόπουλου – με πρωτοβουλία του (τότε) Νομάρχου Ξάνθης κ. Γεωργίου Παυλίδη. Στο «δίκτυο» αυτό συμμετέχουν Βουλγαρικές, Τουρκικές και Ελληνικές νομαρχίες με στόχους δήθεν πολιτιστικούς, οικονομικούς κ.ά., το οποίο δραστηριοποιείται βάσει του άρθρου 4 του Νόμου 3345/2005 όπου αναφέρεται ότι οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις έχουν την δυνατότητα να συνιστούν ευρωπαϊκά ή διεθνή δίκτυα συνεργασίας. Τώρα, ποιος είναι ο βαθύτερος στόχος της «συνεργασίας» αυτής επαφίεται στη νοημοσύνη του απλού πολίτη, ο οποίος αφοσιωμένος στην φοβερή και τρομερή καθημερινότητα απομένει απληροφόρητος για τα έργα και ημέρες των πολιτικών αρχόντων που εκλέγει.
Καθίσταται ευνόητο δε ότι με την βοήθεια των Εθνοκτόνων «Καποδίστρια» - «Καλλικράτη» τερατουργημάτων (με την ευθύνη και του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας), διά των οποίων κατεστράφη ο βασικός ιστός της Ελληνικής επαρχίας αφού εξηφανίσθησαν από τον χάρτη αναρρίθμητα χωριά και αναρρίθμητες κοινότητες που με την ύπαρξί τους ΑΣΦΑΛΩΣ συνιστούσαν αναχώματα στις ορέξεις του κάθε γειτονικού κράτους, τα «καντόνια» βρίσκονται επί θύραις. Και κατ’ επέκτασιν (επαναλαμβάνεται και τονίζεται), η εισβολή των γειτόνων στην Ελλάδα, χωρίς να ανοίξει ούτε μύτη.
Η δράσις αυτή εξικνείται βεβαίως από τους στόχους της διαβόητης «παγκοσμιοποίησης» στην οποία θιασώτες είναι πλείστοι όσοι πολιτικοί – και όχι μόνον – που στο άκουσμα και μόνον της λέξης «Έθνος» βγάζουν σπυριά καθώς δεν διευκολύνεται η οικονομική και στρατιωτική δράσις των Ηνωμένων Πολιτειών σε περιοχές όπως η Βαλκανική. Εξ ου και ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας.
Φοβούμεθα ότι και ο νυν υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης βαδίζει στα χνάρια του κ. Παυλόπουλου καθώς πριν καλά – καλά προλάβει να αναλάβει τα καθήκοντά του ανέλαβε να συνεχίσει τον εθνοκτόνο σχεδιασμό του κ. Παυλόπουλου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ελπίζουμε να μας διαψεύσει καθώς ένας τέτοιος διαχωρισμός θα αποφέρει οφέλη μόνον στους γείτονες.
Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: