ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Οι boggers δεν πρέπει να φάνε το "παραμύθι" με το νόμο «περί ευθύνης υπουργών».


Αμέσως μετά το φιάσκο με το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου και ενόψει της αναμενόμενης τραγελαφικής κατάστασης σχετικά με τους υπεύθυνους για το σκάνδαλο της SIEMENS, η κυβέρνηση έφερε εσπευσμένα και εκτός προγραμματισμένης ενέργειας, μια επουσιώδη και άνευ ουδεμιάς αξίας τροποποίηση στο νόμο περί «ευθύνης υπουργών», προκειμένου, με την προπαγάνδα αυτή να δείξει σε όσους αφελείς την πιστεύουν ακόμα, ότι γίνεται άτεγκτη και τιμωρός των επίορκων υπουργών. Αμέσως δε, τα παπαγαλάκια του συστήματος, άρπαξαν....
την τροποποίηση αυτή και προσπαθούν να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους δύστυχους ιθαγενείς αυτής της χώρας.

Τουλάχιστον εμείς οι bloggers, δεν πρέπει να φάμε αυτό το παραμύθι και εξηγούμαστε:

Το άρθρο 86 του Συντάγματος ορίζει ότι μόνο η Βουλή είναι αρμόδια να διατάξει τη δίωξη κατά υπουργών. Θέλετε και το καλύτερο; Η απόφαση της Βουλής λαμβάνεται με πλειοψηφία 151 τουλάχιστον βουλευτών. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως μόνο η ίδια η κυβέρνηση μπορεί να διώξει τον εαυτό της. Θέλετε και το ακόμα καλύτερο; Το ίδιο άρθρο λέει πως ούτε η ίδια η Βουλή μπορεί να διώξει κάποιον υπουργό εφόσον παρέλθει και η δεύτερη Τακτική Σύνοδος της Βουλής, δηλαδή στην ουσία αν μεσολαβήσει ένα καλοκαίρι και πάμε σε δεύτερο (άρθρο 64 του Συντάγματος). Θυμάστε πιστεύουμε γιατί έκλεισε εσπευσμένα η τακτική σύνοδος της Βουλής την Άνοιξη του 2009 από την κυβέρνηση Καραμανλή και φυσικά αυτό το γνώριζε πολύ καλά το ΠΑΣΟΚ που ήθελε να κάνει προπαγανδιστικό παιχνίδι για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.

Τώρα η κυβέρνηση έριξε το λαϊκίστικο πυροτέχνημα ότι δεν θα παραγράφονται γενικά σε 5 χρόνια, όλα τα εγκλήματα των υπουργών, όπως ισχύει τώρα, αλλά μόνο τα πλημμελήματα θα παραγράφονται σε 5 χρόνια ενώ τα κακουργήματα θα παραγράφονται όπως και για τους απλούς πολίτες. Δηλαδή πολύς θόρυβος για το τίποτα.

Όπως αντιλαμβάνεστε, εφόσον ισχύει το παρόν Σύνταγμα, το οποίο είναι υπέρτερο του απλού νόμου, τότε ισχύουν και τα παραπάνω και οι υπουργοί θα μένουν πάντα ατιμώρητοι.

Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους που φωνάζουμε από αυτό εδώ το blog, ότι πρέπει να αλλάξει επειγόντως το Σύνταγμα και πρέπει να αλλάξει τώρα. Και κυρίως τώρα, γιατί μέσα στην κρίση θα γίνει μεγάλο φαγοπότι σε βάρος των συμφερόντων του λαού. Δεν πρέπει να πάμε ούτε ένα βήμα πιο πέρα, χωρίς να αλλάξει το Σύνταγμα. 


Αντίθετα, η  αναθεώρηση που προτείνει η πολιτική ολιγαρχία είναι υπεκφυγή για να κερδίσει χρόνο, να γλιτώσει την κατάρρευση και ταυτόχρονα να παγιώσει την επιβολή της μέσα στην κρίση σε βάρος των πολιτών, καθώς και να αποφύγει οποιεσδήποτε ευθύνες της που θα γεννηθούν μέσα στην κρίση. 

ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: