ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Λάθος η διαγραφή Τούτουζα απο το ΛΑΟΣ


180111-toutouzasΑργά το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, διέγραψε τον υπ. Δήμαρχο στις περασμένες εκλογές και στέλεχος του κόμματός του, Νίκο Τούτουζα. Ο λόγος γι' αυτό ήταν κάποιες φωτογραφίες οι οποίες δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα indymedia, η οποία έχει μεγάλη παράδοση στο να στοχοποιεί πατριώτες και αγωνιστές.
Την προπαγάνδα του indymedia ανηπαρήγαγαν και διάφορα άλλα μέσα, που φαντάστηκαν ότι τσίμπησαν "λαβράκι" επειδή ο συγκεκριμένος άνθρωπος, όταν άρχισαν οι γκλοπιές των ΜΑΤ και τα διάφορα αντικείμενα να πέφτουν, φόρεσε το κράνος του, προφανώς για να μην τραυματιστεί. Πέραν όμως όλων αυτών, και με δεδομένο το ότι δεν είναι κανείς δημοσιογράφος αρμόδιος να κρίνει, να δικάσει ή και να καταδικάσει κάποιον άνθρωπο, θέτονται κάποια θέματα, σχετικά με την απόφαση αυτή της διαγραφής του κ. Τούτουζα.
Το πρώτο είναι το ηθικό. Πώς μπορεί να διαγράφεται κάποιος για την συμμετοχή του σε μια πορεία στην οποία συμμετείχαν άλλωστε -έστω και για μικρό χρονικό διάστημα λόγω των γνωστών προβλημάτων - βουλευτές του κόμματός του. Σαφώς και οι κινητοποιήσεις του Αγίου Παντελεήμονα δεν αποτελούν "αντιδημοκρατικές κινητοποιήσεις".
Το δεύτερο ζήτημα που προκύπτει και για κάποιους είναι το σημαντικότερο, είναι το πολιτικό. Είναι αν μη τι άλλο χαρακτηριστικό του δικομματισμού, που ο ίδιος ο ΛΑΟΣ και ο Γιώργος Καρατζαφέρης καταγγέλει, το να υποχωρεί κάθε φορά που η άκρα αριστερά ωρύεται για ... ρατσιστές και φασίστες. Ακόμη και εάν ετίθετο κάποιο θέμα με τον κ. Τούτουζα, θα έπρεπε να διαγραφεί από τα πειθαρχικά όργανα του κόμματος, με την σωστή διαδικασία και όχι υπό την πίεση της αριστεράς και των μήντια. Ποιός θα μπορούσε να κατηγορήσει τον ΛΑΟΣ εάν η ανακοίνωση, αντί για την διαγραφή του, μιλούσε για παραπομπή στα αρμόδια πειθαρχικά. Ίσως κάποιες φορές υπάρχει κάποιο κόστος. Θα πρέπει όμως ένα κόμμα να είναι διατεθειμένο να δεχτεί το κόστος, προκειμένου να μην υποχωρήσει υπό την πίεση της επικαιρότητας. Και αυτό έχει μακροπρόθεσμα ωφέλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο Νίκος Τούτουζας δήλωσε ότι "καλώς" τον διέγραψε το κόμμα του σε γνωστή ιστοσελίδα. Προφανώς όντας άνθρωπος με συγκεκριμένες αρχές το δέχεται σαν... κόστος των επιλογών του. Το ζήτημα όμως δεν είναι προσωπικό. Είναι πολύ περισσότερο πολιτικό. Δεν γνωρίζουμε τον κ. Τούτουζα, δεν είναι φίλος μας. Θεωρούμε όμως καθήκον μας, να υπερασπιστούμε την παρουσία του στο πλευρό των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα. Και το ίδιο πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να πράξει, έστω με κάποιο κόστος και το κόμμα του.                                                                 ΠΗΓΗ:elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: