ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Η κυβέρνηση της αρπαχτής κι εμείς...



Η κυβέρνηση του οικονομικού φασισμού είναι εδώ. Και το έχει αντιληφθεί ο κάθε Έλληνας που δεν διαπλέκεται με τις αποφάσεις των ανθυποκυβερνώντων κοσμοπολιτών και ταξιδευτών. Η εξουσία που σήμερα έχει επιβληθεί στη χώρα, θυμίζει κατά πολύ εταιρειοκρατία, που είναι η νέα μορφή δικτατορίας.

Τι συμβαίνει όμως και μπορούν ανενόχλητοι να συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι αχυράνθρωποι του ΔΝΤ και της τρόικας; Την απάντηση ή μέρος της απάντησης, μας την δίνει ο Archaeopteryx:
Τρία τινά μπορεί να συμβαίνουν:
  • α) Είναι πολύ αφελείς
  • β) Μας θεωρούν πολύ βλάκες
  • γ) Είναι άπληστοι ξετσίπωτοι
Ή συνδυασμός των παραπάνω. Βασικά , το ΥΠΕΚΑ και οι ΜΚΟ περί αυτό (από Γκρηνπής μέχρι Ι4cense, ΕΛΕΤΑΕΝ και ένα σωρό άλλα παραμάγαζα, κάνουν λόμπυ. Μάρκερτινγκ. Μάρκετινγκ (με το αζημίωτο) για την παρακάτω ιεραρχημένη δομή:
Τι προωθoύν; Διαφορετικά πράγματα για διαφορετικές ομάδες ενδιαφερομένων (που έχουν συμμαχήσει, τυπικά, ή άτυπα) κάθε μία με κέρδος. Και θα αρχίσω από την κορυφή της πυραμίδας:
1) Βασιλικές οικογένειες, πολύ πλούσιοι ιδιώτες, μεγάλοι μέτοχοι. Αυτοί έχουν λεφτά και περιουσίες και θέλουν να τα αυγατίσουν με ασφάλεια. Κατά προτίμηση χωρίς ρίσκο, και “κάνοντας καλό” Big Money. Πανίσχυροι, με status, συμβούλους, υπερπολιτική και υπερεθνική ισχύ κλπ.
2) Θεωρητικοί της “σταθερής και αειφόρου ανάπτυξης”, που υποσύνολο των παραπάνω. Υπερπλούσιοι με άποψη. Αυτοί προωθούν λιγότερες απαιτήσεις από τον τρίτο κόσμο (υπέρ του πρώτου), και περισσότερη και σταθερότερη ζήτηση του δεύτερου κόσμου (πάλι ύπέρ του πρώτου)
3) Μεγάλες επιχειρήσεις που χρειάζονται σταθερή δουλειά Η Ζήμενς είναι κλασσικό παράδειγμα, σε παγκόσμια κλίμακα. Και ΑΒΒ, Schneider (σιγανοπαπαδιά αυτή). Κυρίως Ευρωπαίοι (και όλο το εγχείρημα έχει αντιαμερικανική χροιά — οι αμερικάνοι πολεμούν για πετρέλαιο. Οι Ευρωπαίοι;)
4) Κράτη, Τραπεζες και χρηματοοικονομικοί. Εδώ παίζει ο φόρος κάρβουνου και η αγορά ρύπων. Συχνα βλέπουμε τις Τράπεζες σαν τον “κακό”. Οι Τράπεζες είναι ΥΠΗΡΕΤΕΣ του κεφαλαίου. Καλά αμοιβόμενοι, αλλά υπηρέτες, και όταν σηκώσουν πολύ κεφάλι: Παρασκευή και 13.
5) Οι Vestas, Enel, EDF, Mικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι Μυτιληναίοι του Κόσμου, οι Χωματουργοί του Κόσμου. Αυτοί κερδίζουν πουλώντας αυτά που εξυπηρετούν τους παραπάνω
6) Οι μικροί: O Μήτσοι που πουλάνε εξαρτήματα, αλουμίνια, άδειες, συνέδρια, φωτοβολταϊκά κλπ. Επιχειρηματική Μάζα που σπρώχνει
7) Οι πλασιές και λομπίστες. Αυτοί μοιάζουν για ιδεολόγοι, μικρού ή μεγάλου βεληνεκούς, με ή χωρίς οικονομικά κίνητρα. Από τον Γκορ μέχρι τον Μήτσο. Είτε σοσαληστές, είτε οικολόγοι, ΜΚΟ, Γκρηνπής, Μουσεία, ΕΛΕΤΑΕΝ, καλές κυρίες με “σκοπό”, προστάτες της φάλαινας, ακτιβιστές, ανέραστοι, αδερφοί πολιτικώνκλπ ΟΙ I4cense είναι σε αυτή την κατηγορία με δηλωμένο σκοπό να συντονίσει την πλέμπα στους ρυθμούς των αποπάνω. Αυτούς βλέπουμε.
8) Οι επιστήμονες και οι ειδικοί. Μην υποτιμάμε την δύναμη των 1-5 να κινητοποιήσουν και να επηρρεάσουν φυσικούς, ακαδημαϊκούς, νομπελίστες. Η επιροή γίνεται είτε με τον κλασσικό τρόπο, είτε ευγενικά. Αν ήξερα ότι θα περάσω 1 βραδύ στο γιώτ της Βαρώνης Τάδε (που θέλει αιολικά) μπορεί και να άλλαζα το τροπάρι μου. Ή εάν ήμουν φτωχός και ήθελα κανένα ερευνητικό πρόγραμμα, χορηγία κλπ. επίσης. Η Κλιματολογία εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία του expert marketing to idiots.
Συνωμοσία; Καμία. Follow the Money (παγωταζτής). Όλα τα παραπάνω τα οδηγεί και τα ταϊζει ένα, μόνο ένα πραγμα. Ο φόρος στο ρεύμα ή η αύξηση στην τιμή του ρεύματος. Πολλοί καταναλωτές, ΟΛΟΙ (ανελαστικό) από λίγο, 30%. 60%. Άμεσα, ή με την απειλή φόρου. Θα ακριβύνει το ρεύμα, αλλά εάν ψωνίσεις Ζήμενς, θα κάνεις και καλό στον Πλανήτη (δηλαδή, θα ακριβύνει ούτως ή άλλως).
Συνωμοσία θα υπήρχε εάν η Ζήμενς (ή 3-4 σαν κι αυτήν) το είχαν σκαρφιστεί και το μεθόδευσαν. Αυτό δεν μπορώ να το αποδείξω, αν και το 1900, Ζήμενς και Ντόϋτσε Μπανκ, είχαν σκαρφιστεί αντίστοιχα.
Συγνώμη για το σεντόνι, αλλά 9 μήνες τώρα αυτό επεξεργάζομαι και έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει. Αυτή είναι δομή αυτής της πτυχής της Εξουσίας.
Έχει και άλλες πτυχές η Εξουσία, καλημέρα...                                                                                        ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: