ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΤΗΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ ΣΤΟ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ


Αντε λοιπόν του φτιάξαμε και ανδριάντα. Και έτσι βρήκαν οι "Καραμανλικοί" χρόνο να πανηγυρίσουν.Ο "Εθνάρχης" ο "ηγέτης" ο άνθρωπος που μαζί με τον Ανδρέα μετουσιώνουν στα πρόσωπα τους την πολιτική κατάντια της Ελλάδας τον τελευταίο μισό αιώνα.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που λατρεύτηκε απο πολλούς και εξαπάτησε ακόμα περισσότερους.
Ο μέγας πολιτικός και δημοκράτης που η πρώτη του πρωθυπουργία ήταν διορισμένη απο το βασιλιά Παυλο.Μάλλον εκείνα τα χρόνια δεν είχε προλάβει να...ολοκληρωθεί δημοκρατικά.
Αντιθέτως η δημοκρατική του ευαισθησία τον οδήγησε το 1956 με ένα έκτρωμα εκλογικό νόμο υποστηριζόμενος απο το παλάτι...Ενα νόμο που αλλοίωνε την ψήφο του ελληνικού λαού αφού όντας δεύτερο σε ψήφους κόμμα έγινε κυβέρνηση.
Για να ακολουθήσουν οι εκλογές της "βίας και της νοθείας" όπου ψήφιζαν στην κυριολεξία και οι πεθαμένοι.Η "τραβεστι" δημοκρατία που υπηρέτησε ελεγχόμενη πλήρως απο το παλάτι οδήγησε στο απίθανο για πρωθυπουργό.....Που είναι έμμεση παραδοχή του άχρηστου και διακοσμητικού του ρόλου "ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο".
Για να ακολουθήσει η σύγκρουση....(λέμε τώρα) με το παλάτι και τα χαστούκια της Φρειδερίκης για να αρχίσει ένα πήγαινε-έλα στις γνωστές αυτοεξορίες των σουιτών σε ξενοδοχεία των Παρισίων.
Κατά την πρωθυπουργία του μίκρυνε σε σημαντικό βαθμό την ανεργία αφου φρόντισε να εξαναγκάσει τους πεινασμένους Έλληνες σε μαζική μετανάστευση.
Και αφού είχαμε ησυχάσει για 11 χρόνια η πτώση της δικτατορίας τον επαναφέρει ως μεσσία και αναλαμβάνει πρωθυπουργός κυβέρνησης εθνικής ενότητας με την συμφωνία και των υπηρετούντων την δικτατορία που συνέχιζαν να βρίσκονται σε υψηλές θέσεις και στο στρατό αλλά και την αστυνομία.
Σαν εκδούλευση ο Καραμανλής και για να βγάλει την υποχρέωση θα μετατρέψει αργότερα τις ποινές θανάτου σε ισόβια.Παράλληλα θα ασχοληθεί με το αγαπημένο του θέμα την..."δημοκρατία" ενώ θα εγκαταλείψει την Κύπρο στα εγκληματικά σχέδια του Αττίλα που τελικά θα καταλάβει το μεγαλύτερο τμήμα που κατέχει σήμερα.
Κανείς δεν ασχολήθηκε με το θέμα αφού οι αδελφοί Κύπριοι θυσιάστηκαν στο βωμό της μεταπολίτευσης των κατοπινών πολιτικών λαμογιών.
Η εισδοχή άνευ όρων στην ΕΟΚ (όπως και η κατοπινή στην ΟΝΕ) ήταν φυσικό και επόμενο καθώς η Ελλάδα για 50 χρόνια και πλέον ήταν δεμένη στο άρμα των ΗΠΑ."Η Ελλάδα ανήκει στην Δύση" ήταν ένα ακόμα απο τα "φιλοσοφικά" ρητά του "εθνάρχη" που άνοιγε το δρόμο στους επόμενους για την πολιτική του ραγιαδισμού.
Τα πολιτικά παιχνίδια που συνήθως γίνονται με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας είχαν αρχίσει και εκμεταλλευόμενος την λαϊκίστικη και τυχοδιωκτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ που δεν επιθυμούσε εκλογές γίνεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Θα μας ταλαιπωρήσει ακόμα 15 χρόνια μέχρι της ηλικίας των 88 ετών που επιτέλους θα αποσυρθεί απο την πολιτική.Και τελικά θα μας αφήσει σε ηλικία 91 ετών πλήρως ημερών για να ακολουθήσει η "αγιοποίηση" του απο τους επιγόνους που βαδίζοντας στα βήματα του ολοκλήρωσαν το έργο του ξεπουλήματος της πατρίδας και δίδαξαν τι θα πει λαϊκισμός και αρπακτή.
Σε αυτή την προχωρημένη ηλικία θα αποφασίσει να πει δημοσίως ότι αρνήθηκε να πει για την Κύπρο...."Πως η Μακεδονία είναι Ελληνική".Ηταν άραγε μια κρίση αυτοκριτικής;
Ενα χρεος;Μια μεταμέλεια ανάλογη των γερόντων που ξαφνικά όταν φτάνουν στο τέλος της ηλικίας τους θυμούνται το Θεό και ξημεροβραδιάζονται στις εκκλησίες;
Κανείς δεν ξέρει.....Είναι όμως αυτό αρκετό ώστε να στηθεί ανδριάντας του συγκεκριμένου ανθρώπου;Ισως.....Ετσι και αλλιώς στην Ελλάδα που ζούμε σήμερα ανδριάντα έχει και η Βουγιουκλάκη στον Καραμανλή δεν θα κάναμε;                                                                                   ΠΗΓΗ:protesilaos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: