ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:2-3 Τον ταπείνωσε…


Τον ταπείνωσε…
Τι κι αν έπαιζε χωρίς τον Ντεσπέιν; Τι κι αν ο Τζούριτς αγωνιζόταν με ένα ουσιαστικά πόδι; Ο Ολυμπιακός ταπείνωσε μέσα στη Γλυφάδα τον Παναθηναϊκό επικρατώντας με 3-2.
Δεν ξέρουμε αν είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει, αλλά αυτό που απέδειξε για ακόμα μία φορά σήμερα ο Ολυμπιακός είναι πως αποτελεί ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη παρότι δεν είχαν μαζί τους τον ιδιαίτερα φορμαρισμένο Ντεσπέιν, τον βασικό πασαδόρο που θα αποκτηθεί, αλλά και υγιή τον Τζούριτς (αγωνίστηκε με διάστρεμμα στον αστράγαλο), κατάφεραν να πετύχουν αυτό που πριν από την έναρξη φαινόταν από δύσκολο έως αδύνατο. Επικράτησαν μέσα στη γεμάτη Γλυφάδα του Παναθηναϊκού με 3-2 (21-25, 25-23, 25-23, 24-26, 11-15), δείχνοντας μεγάλη μαγκιά.
Όλοι υπέροχοι, ξεχώρισαν Φιλίποφ, Φράγκος και φυσικά ο Τζούριτς
Για να καταφέρει μια ομάδα να κερδίσει ένα τέτοιο παιχνίδι, ένα τέτοιο ντέρμπι, σίγουρα θα πρέπει όλοι οι παίκτες της να πιάσουν πολύ καλή απόδοση. Έτσι και οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να παίξουν εξαιρετικά άπαντες, αλλά σίγουρα θα πρέπει να γίνει ειδική μνεία σε τρεις από αυτούς. Αρχικά στον Ντίμα Φιλίποφ. Ο μικρός χωρίς παιχνίδι ουσιαστικά φέτος όχι απλά ήταν καλός, αλλά ένας μεγάλος μαέστρος. Πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και αν συνεχίσει έτσι τότε το μέλλον τού ανήκει και με το παραπάνω.
Ο άλλος είναι ο Ανδρέας Φράγκος. Ο νεαρός ακραίος που και αυτός βρέθηκε το καλοκαίρι μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό, στα κρίσιμα σημεία πήρε σπουδαίους πόντους, δείχνοντας κρύο αίμα.
Όσον αφορά τον τρίτο της παρέας, ο Μίταρ Τζούριτς ήταν απλά ασταμάτητος. Ο νεαρός διαγώνιος παρότι έπαιζε με διάστρεμμα στον αστράγαλο ήταν απολαυστικός. Κέρδισε 34 πόντους με το εντυπωσιακό 56% και παρότι πόναγε συνεχώς έλεγε στον Φιλίποφ να τον τροφοδοτεί. Αυτό το παιδί έχει τεράστια καρδιά και σίγουρα δεν θα αργήσει η μέρα που όλοι θα λένε πως είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου.
Εντυπωσιακός ήταν και ο Γίρι Κραλ. Ο Τσέχος κεντρικός θύμισε τον περσινό εξαιρετικό παίκτη κερδίζοντας 15 πόντους, από τους οποίους πολλοί ήταν κρίσιμοι.
Απρόσμενα κακός ο Παναθηναϊκός
Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε απρόσμενα κακός. Παρότι είχε να αντιμετωπίσει έναν Ολυμπιακό με ελλείψεις και έχοντας στο πλευρό του τον κόσμο, δεν μπόρεσε να παίξει όπως είχε συνηθίσει τους φίλους και έχασε δίκαια το ντέρμπι. Χωρίς μπλοκ για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά και κακή ανάπτυξη, οι «πράσινοι» ακόμα κι όταν έκαναν το 2-1 δεν έδειχναν ικανοί να πάρουν το ματς. Ο πρώτος χρόνος δεν δούλεψε και δεν γινόταν να καθαρίσει το ματς μόνος του ο Γιορντάνοφ, ο οποίος σταμάτησε στους 22 πόντους.
Πολλά μπράβο στον κόσμο
Φυσικά τα περισσότερα μπράβο αξίζουν στους παίκτες του Ολυμπιακού που πήραν παλικαρίσια νίκη μέσα στη Γλυφάδα, ωστόσο θα πρέπει να ακουστούν και για τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Οι φίλαθλοι του «τριφυλλιού» γέμισαν τη Γλυφάδα με την ατμόσφαιρα να είναι ναι μεν θερμή, αλλά πιο κόσμια από ποτέ. Μπορεί μάλιστα να θεωρείται δεδομένο, αλλά πραγματικά κανείς δεν περίμενε πως παρά την ήττα στον αγωνιστικό χώρο δεν θα έπεφτε τίποτα. Πολλά, πολλά μπράβο σε αυτόν τον κόσμο και μακάρι πλέον όλα τα ντέρμπι να είναι έτσι και να ασχολούμαστε με όσα γίνονται στον αγωνιστικό χώρο και όχι στις εξέδρες και στα επεισόδια.
Τα σετ: 21-25, 25-23, 25-23, 24-26, 11-15
Παναθηναϊκός (Καζάζης): Πετρέας 7 (6/11 επ., 1 μπλοκ), Σάκι 14 (12/28 επ., 2 μπλοκ, 57% υπ. - 37% άριστες), Γιορντάνοφ 22 (22/38 επ.), Ψάρρας 1, Πανταλέων 7 (3/7 επ., 3 μπλοκ), Λάππας 12 (10/19 επ., 1 μπλοκ, 65% υπ. - 40% άριστες), Παπαδημητρίου -λ (66% υπ. - 34% άριστες)/ Μηνούδης, Ντονάς, Κόβατς, Γκενς
Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Φράγκος 16 (14/25 επ., 1 άσο, 50% υπ. - 18% άριστες), Φιλίποφ 1, Κραλ 15 (9/14 επ., 3 μπλοκ, 2 άσοι), Ανδρεάδης 7 (4/9 επ., 2 μπλοκ), Τζούριτς 34 (30/54 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Γιαμπλόνσκι 12 (11/22 επ., 1 μπλοκ, 52% υπ. - 26% άριστες), Κουζούνης -λ 56% υπ. - 35% άριστες) / Κοκκινάκης                                                                                                                             ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: