ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ




Από την Δευτέρα που μας πέρασε έχω γίνει news-maniac καθώς παρακολουθώ τα δελτία ειδήσεων των ραδιοσταθμών και τηλεοπτικών σταθμών και σχεδόν τις περισσότερες από τις ενημερωτικές εκπομπές τους.

Περιττό να σας πω ότι έχω μείνει εκστατικός από την προσπάθεια των περισσοτέρων (με ελάχιστες εξαιρέσεις) να πετύχουν την ενίσχυση των κυβερνητικών (μνημονιακών) υποψηφίων. Και είναι ειλικρινά αηδιαστική η προσπάθειά τους να στηρίξουν  και να βγάλουν από την δύσκολη θέση τους κυβερνητικούς υποψηφίους όταν στριμώχνονται στη γωνία από τους υποψηφίους του ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.

Αλλά αυτό είναι το λιγότερο γιατί ενώ υπήρξε ένα σημαντικότατο γεγονός στις τελευταίες εκλογές αυτό αποσιωπάται και διαστρεβλώνεται. Ομιλώ βεβαίως για την μεγαλειώδη ΑΠΟΧΗ του 40% περίπου των ψηφοφόρων από τις τελευταίες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Αυτό όμως το ίδιο το γεγονός της αποχής σαν μέτρο αντίδρασης υπήρξε μεγαλειώδες όμως πέτυχε τους στόχους του μόνο κατά το ήμισυ. Γιατί αν και σαν μια μη οργανωμένη αντίδραση ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ υπήρξε επιτυχής και μεγαλειώδης όμως ΑΠΕΤΥΧΕ να στείλει το μήνυμα που επιθυμούσε και προς την κατεύθυνση που επιθυμούσε.

Το μήνυμα της αποχής είχε, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δύο αποδέκτες άνευ σειράς προτεραιότητας. Το πολιτικό μας σύστημα με τους εκφραστές τους και την ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, της ΤΡΟΪΚΑΣ και των ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ.

Δυστυχώς το μήνυμα αυτό ΔΕΝ ΕΦΘΑΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ στην κυβέρνηση της χώρας μας. Το ένα σκέλος του, αυτό της αποδοκιμασίας των κομμάτων, έγινε απόλυτα αισθητό. Το σκέλος όμως της ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ θέσης δεν πέρασε προς την πλευρά της κυβέρνησης και αντιθέτως έδωσε πάτημα ώστε να εκφρασθούν αρκετά ευτράπελες θέσεις από το ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

Ο κ. πρωθυπουργός μας δήλωσε ευθαρσώς ότι η ΑΠΟΧΗ θα πρέπει να προβληματίσει ΟΛΟΥΣ αλλά δεν έχει καμιά σχέση στην μνημονιακή πορεία που έχει χαράξει. Άλλωστε περιχαρής ανακοίνωσε χθες στα ξένα μέσα ενημέρωσης ότι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ. Επίσης ο κ. Σκανδαλίδης σε δήλωσή του προς τον δημοσιογράφο του MEGA κ. Πρετεντέρη είπε ότι « βεβαίως όταν κόβουμε δύο μισθούς ο λαός θα αντιδράσει και θα ψηφίσει «ΚΑΤΑ» όμως αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι καταδικάζει την κυβέρνηση και την κυβερνητική πολιτική» και βέβαια εισέπραξε το εύλογο ερώτημα πως είναι δυνατό ο ψηφοφόρος που ψηφίζει «κατά» να μην θεωρείται ότι καταδικάζει την ασκούμενη από την κυβέρνηση πολιτική. Το βέβαιο πάντως είναι ότι αν όσοι απείχαν από την ψηφοφορία ψήφιζαν υπέρ του  ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ αυτή η λογική του παραλόγου δεν θα είχε κανένα απολύτως έρεισμα.

Μας μένει λοιπόν η ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ για ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ την ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ και να καταστήσουμε σαφές ότι Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ στους ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ 
ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΥΠΕΡ 
ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. 

Κάποιοι μου λένε «καλά θα ενισχύσουμε τον δικομματισμό ή θα ψηφίσουμε παρατάξεις και υποψηφίους που δεν θα ψηφίζαμε ποτέ και είναι ιδεολογικο-κομματικά έξω από τα πιστεύω μας»;
Η απάντησή μου είναι ΝΑΙ και έχει την εξής λογική βάση. 

Καμιά απολύτως παράταξη δεν νομιμοποιείται από μόνη της να καρπωθεί προς όφελός της την ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ αφού τουλάχιστον ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ ψηφίσαμε την προηγούμενη Κυριακή. Έστω και αν ο χάρτης βαφεί μπλέ κόκκινος ή πορτοκαλί εμείς ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ γνωρίζουμε ότι δεν είναι δική τους ψήφος ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΨΗΦΟΣ. 

Είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ότι η ψήφος μας αυτή είναι ΨΗΦΟΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, λόγω του εκλογικού συστήματος, ΑΛΛΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ.

ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΝΑ ΠΡΑΣΙΝΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΒΑΡΥ ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ. 

ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΗΧΗΡΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΨΥΧΟΡΑΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ. ΑΣ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ Ή ΜΙΚΡΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: