ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΜΠΡΑΒΟ ΡΑΓΙΑΔΕΣ


Αυτό ήταν. Για άλλη μια φορά οι έλληνες επέλεξαν το ποιος θα τους βιάζει. Μπράβο λοιπόν που θέλουν για βιαστή τους έναν από την οικογένεια Παπανδρέου. Τώρα θα μου πεις δεν υπάρχει άλλος καλύτερος βιαστής από αυτόν.
Κι όμως κάποτε ψήφιζαν συνεχώς τον δήθεν μεγάλο εθνάρχη και μέχρι να πειστούν τα κωθώνια να ψηφίσουν Ανδρέα Παπανδρέου ίδρωσαν. Θυμάμαι εκείνη την εποχή έλεγαν για τον Ανδρέα ότι θα τους πάρει τα σπίτια, τα υπάρχοντα τους κι άλλες τέτοιες ανοησίες.
Τελικά αποφάσισαν να τον ψηφίσουν και από τότε, ψηφίζουν συνεχώς τους ανθρώπους της οικογένειας Παπανδρέου. Κολλάμε σε κάτι; Ε, είναι λοιπόν αδύνατον να ξεκολλήσουμε από αυτό.
Φαίνεται μας είναι αδύνατον να δοκιμάσουμε κάτι άλλο. Τρέμουμε τα πάντα και πιο πολύ το καινούργιο. Είναι αδύνατον να ψηφίσουμε και να δοκιμάσουμε κάτι που ίσως δεν έχουμε δοκιμάσει. Είμαστε κολλημένοι σε πολλές δεκαετίες πίσω. Μας αρέσει να είμαστε ραγιάδες, δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από το σύνδρομο αυτό.
Κάποιοι θα πουν ότι δεν είναι έτσι που τα λέω. Σας προλαβαίνω. Έτσι είναι αλλά έχετε μάθει να μη κοιτάτε την φάτσα σας στον καθρέπτη. Εμείς οι έλληνες έχουμε το σύνδρομο της καμήλας που δεν μπορεί να δει την καμπούρα της.
Τι κάναμε λοιπόν στις εκλογές αυτές; Δώσαμε και πάλι την ευκαιρία στον Γιωργάκη να έχει την πλειοψηφία. Γιατί; Μας αρέσει δηλαδή που παραχώρησε την χώρα μας για πάντα σε ληστρικούς οργανισμούς, υποθηκεύοντας το μέλλον των νέων μας για τουλάχιστον εκατό γενιές και βάλε, μόνο και μόνο για να μπορέσουν να πάρουν πίσω τα λεφτά τους οι Γάλλοι και οι Γερμανοί; Όταν μάλιστα όλοι αυτοί είναι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας μας, μιας και έβγαλαν τρισεκατομμύρια πάνω στις πλάτες μας, πουλώντας τα άχρηστα τους προϊόντα;
Άδικα κτυπιέστε έλληνες. Ραγιάδες ήμασταν και ραγιάδες θα μείνουμε. Τι είπατε; Δώσαμε τα φώτα; Σκατά δώσαμε. Ξέρετε κάτι; Όταν πουλάς ένα προϊόν και λες ότι εσύ είσαι ο εφευρέτης, τότε φροντίζεις να το εξελίσσεις συνεχώς μόνος σου και όχι να αφήνεις άλλους να εκμεταλλεύονται το προϊόν που εσύ λες ότι έφτιαξες πρώτος.
Όχι κύριοι. Δεν έχουμε καμιά σχέση με τους προγόνους μας. Εμείς δεν είμαστε γενναίοι, έχουμε εξαθλιωθεί. Από την πολύ τηλεόραση και το αμερικάνικο σινεμά, έχουμε γίνει κακό αντίγραφο των αμερικάνων. Κάθε φορά που τα βρίσκουμε σκούρα, επικαλούμαστε τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τις μάχες του Μαραθώνα και τους τριακόσιους του Λεωνίδα.
Μπούρδες, δεν έχουμε καμιά σχέση με όλα αυτά. Είμαστε δειλοί, μας αρέσει ο καναπές, μας αρέσει η τσόντα, μας αρέσει η δυστυχία, η μιζέρια, μας αρέσει να μας λυπούνται και περιμένουμε κάποιους να μας λυπηθούν και όσο δεν μας λυπάται κανείς, τόσο εμείς ψηφίζουμε δήθεν σοσιαλιστές που φυσικά καμία σχέση δεν έχουν με τον σοσιαλισμό.
Μπράβο λοιπόν που για μια ακόμα φορά ψήφισες τους υποψήφιους ενός κόμματος που επί δεκαετίες ρήμαξε και θα ρημάξει ακόμα περισσότερο αυτόν τον τόπο. Εσύ μαλάκα έλληνα έχεις μάθει να ζηλεύεις και να θέλεις το κακό του γείτονα σου μόνο. Δεν ζηλεύεις όμως κανέναν πολιτικό που σου άδειασε τις τσέπες. Να πεις βρε αδερφέ : «Για στάσου ρε μαλάκα. Αυτός έγινε πλούσιος εις βάρος μου, γιατί να τον ψηφίσω και να εξασφαλίσει το μέλλον των παιδιών του;»
Ζήλεψε ρε μαλάκα, έστω και μια φορά και πάψε να ψηφίζεις τις ίδιες συνεχώς οικογένειες. Δεν βαριέσαι, ποιος θα ακούσει; Άλλωστε κανείς δεν θα είχε την υπομονή να διαβάσει τούτο το κείμενο μέχρι εδώ. Εκτός και αν ήταν καμιά τσόντα.                                       ΠΗΓΗ:writer-gr.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: