ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Καλά, πρέπει να είσαι ηλίθιος στην καλύτερη ή ΠΑΣΟΚ στην χειρότερη για να μη βλέπεις την χρεοκοπία που έρχεται…


  • Στην κορυφή της λίστας των χωρών που κινδυνεύουν με χρεοκοπία βρίσκονται Ελλάδα και Ιρλανδία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg. Το 71% των 1.030 επενδυτών και αναλυτών που ρωτήθηκαν δίνει πιθανότητες 71% και 51% αντίστοιχα, με τα ποσοστά αυτά να είναι αυξημένα σε σχέση με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση. Η Ελλάδα προηγείται της Ιρλανδίας, με ποσοστό 71% των επενδυτών να θεωρεί πιθανή τη χρεοκοπία της έναντι 67% τον Σεπτέμβριο.

    Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, τα οποία παρουσιάζει σήμερα το πρακτορείο, δείχνουν ότι το 51% των επενδυτών θεωρεί πιθανή τη χρεοκοπία της Ιρλανδίας - ποσοστό τριπλάσιο σε σχέση με την ψηφοφορία που έγινε τον περασμένο Ιούνιο - έναντι 42% που τη θεωρούν απίθανη.

    Την Ιρλανδία ακολουθεί η Πορτογαλία με ποσοστό 38% να θεωρεί πιθανή τη χρεοκοπία έναντι 36% τον Σεπτέμβριο.

    Πιο αισιόδοξοι είναι οι επενδυτές για την Ισπανία, καθώς το 71% θεωρεί απίθανη τη χρεοκοπία της από 65% τον Σεπτέμβριο.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέκρινε τους επενδυτές που φοβούνται ότι η Ιρλανδία μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα που θα χρεοκοπήσει, λέγοντας ότι δεν κατανοούν πως λειτουργεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης, στον οποίο μπορούν να ενταχθούν οι χώρες που χρειάζονται βοήθεια. "Είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε χώρας να ζητήσει βοήθεια, αν τη χρειάζεται", είπε ο κ. Σόιμπλε.

    Η Ελλάδα έχει ενταχθεί στο Μηχανισμό Βοήθειας, με κεφάλαια ύψους 110 δις ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ, από τον περασμένο Μάιο. Η Ιρλανδία δεν έχει ζητήσει ακόμη βοήθεια από την ΕΕ.                                        ΠΗΓΗ:pontikopagida.blogspot.com

  • Δεν υπάρχουν σχόλια: